ThermoCAP

Lämpötilahallitut kuljetukset

Koulutuksen tavoitteet

  • osata omavalvonnan mukainen toiminta
  • tuntea lämpötilavalvottujen kuljetusten kalustovaatimukset
  • tietää hygienian merkitys elintarvikekuljetuksissa
  • tuntea lämmönsäätölaitteet ja niiden toiminta
  • tuntea lainsäädännön ja erilaisten sopimusten edellyttämät kuljetuslämpötilat
  • osata monilämpötilakuljetusten edellyttämät vaatimukset
  • osata toimia osana toimitusketjua

Koulutusohjelma 7 h

Tunti I

Yrityksen omavalvonta

  • omavalvontasuunnitelman sisältö ja sen mukainen toiminta

Tunti II

Kuljetuskalustovaatimukset

  • kuormakorirakenteet sekä jäähdytys- ja lämmityslaitetyypit
  • kuormakoriluokitus

Tunti III

Hygieniatietous

  • henkilökohtainen siisteys ja pukeutuminen
  • kuljetuskaluston siisteys ja puhtaanapito

Tunti IV

Toimenpiteet ennen kuormaamista ja kuormaaminen

  • kuljetuskaluston sopivuus kuljetustehtävään
  • kuormakorin esijäähdytys tai –lämmitys
  • kuormattavien tavaroiden yhteensopivuus
  • kuormattavan tavaran lämpötilamittaukset ja laadun toteaminen
  • ilmankierron varmistaminen

Tunti V

Lämmönsäätölaitteiden toiminta ja rekisteröintilaitteet

  • dieselkäyttö
  • sähkökäyttö
  • rekisteröintilaitteen tulosteet
  • lämpötila-antureiden toiminta ja tulkinta
  • kuljetuksen ”piilo- loggerit”

Tunti VI

Kuljetuslämpötilat

  • ATP-sopimuksen mukaiset kuljetuslämpötilat
  • kaupan ja teollisuuden väliset kuljetuslämpötilat

Tunti VII

Monilämpötilakuljetukset

  • kuormatilojen jakaminen
  • erilaiset väliseinät ja niiden käyttö
  • lämpötilojen hallinta