Koulutuksen tavoitteet
- osata omavalvonnan mukainen toiminta
- tuntea lämpötilavalvottujen kuljetusten kalustovaatimukset
- tietää hygienian merkitys elintarvikekuljetuksissa
- tuntea lämmönsäätölaitteet ja niiden toiminta
- tuntea lainsäädännön ja erilaisten sopimusten edellyttämät kuljetuslämpötilat
- osata monilämpötilakuljetusten edellyttämät vaatimukset
- osata toimia osana toimitusketjua
Koulutusohjelma 7 h
Tunti I
Yrityksen omavalvonta
- omavalvontasuunnitelman sisältö ja sen mukainen toiminta
Tunti II
Kuljetuskalustovaatimukset
- kuormakorirakenteet sekä jäähdytys- ja lämmityslaitetyypit
- kuormakoriluokitus
Tunti III
Hygieniatietous
- henkilökohtainen siisteys ja pukeutuminen
- kuljetuskaluston siisteys ja puhtaanapito
Tunti IV
Toimenpiteet ennen kuormaamista ja kuormaaminen
- kuljetuskaluston sopivuus kuljetustehtävään
- kuormakorin esijäähdytys tai –lämmitys
- kuormattavien tavaroiden yhteensopivuus
- kuormattavan tavaran lämpötilamittaukset ja laadun toteaminen
- ilmankierron varmistaminen
Tunti V
Lämmönsäätölaitteiden toiminta ja rekisteröintilaitteet
- dieselkäyttö
- sähkökäyttö
- rekisteröintilaitteen tulosteet
- lämpötila-antureiden toiminta ja tulkinta
- kuljetuksen ”piilo- loggerit”
Tunti VI
Kuljetuslämpötilat
- ATP-sopimuksen mukaiset kuljetuslämpötilat
- kaupan ja teollisuuden väliset kuljetuslämpötilat
Tunti VII
Monilämpötilakuljetukset
- kuormatilojen jakaminen
- erilaiset väliseinät ja niiden käyttö
- lämpötilojen hallinta