Stand up -komiikkaa vai akateemista luennointia?

21.03.2016

"Mitä siellä autokoulussa nykyään oikein touhutaan?"

17–vuotias nuori menee kotiinsa autokoulun teoriatuntien jälkeen. Vanhemmat kiinnostuneena kyselee millaista autokoulussa oli? Normaalisti nuori saattaa vastata tällaisiin kyselyihin, että ”ihan sama”, tai että ”ei kuulu teille”.

Tällä kertaa kuitenkin nuori rupeaa kertomaan avoimesti ja innoissaan kuinka rentoa ja hauskaa siellä oli. Vanhemmat hiukan ihmeissään kyselee lisää, koska ovat kuitenkin maksaneet jonkun verran, jotta heidän nuorukaisensa saisi mahdollisimman osaavaa ja ammattitaitoista opetusta. ”Vai hauskaa ja rentoa?” Nuori kertoo kuinka opettaja oli kertonut elävästi ja monien huvittavien tarinoiden ja vitsien kautta erilaisia tilanteita, joita autoillessa vastaan saattaa tulla.

Tässä vaiheessa vanhemmat jo hiukan hermostuvat. Muistellen oman aikansa tiukkoja liikenneopettajia, he kokevat ostaneensa elämänsä kalleimman stand up -lipun lapselleen. Tästä tuohtuneina seuraavana päivänä soitto autokoululle, jottei tällainen hulluus jatkuisi.

No tulisiko sinusta opetuksen olla kuvatunlaista hauskaa ja rentoa, vai ennemmin virallista ja akateemisempaa?

Itse koen, että kun ihminen viihtyy ja saa nauraa, niin myös oppiminen on helpompaa. Tämän vuoksi koen parempana vuorovaikutuksellisen opetuksen. Silloin voimme keskustella avoimesti koko porukalla ja nauraa toisillemme, itsellemme ja monesti myös opettajalle. Nykyään opetuksessa ei enää toimi sellainen suurena auktoriteettina olo, vaan enemmän valmentava tai jopa kaverillinen tapa.

Toki meitä on monenlaisia oppijoita ja sen vuoksi on tärkeää, että on myös erilaisia opettajia. Meillä CAP-Autokoulussa asiakas on tärkeimmässä roolissa ja hänen toiveiden ja tavoitteiden kautta haluamme olla tarjoamassa hänen luonteelleen parhaiten sopivaa opetusta.

Elämä ei saa olla liian vakavaa, mutta ei kyllä autokoulukaan. Turhan monella on muistoja ajotuntien jälkeisistä itkuista tai nukuttavista teoriatunneista.

Olisi kiva lukea sinun kokemuksistasi. Voisitko kertoa alle omat muistosi autokoulusta? Millaisia persoonia on ollut opettamassa tai mitkä jutut ovat jääneet parhaiten mieleesi?

Tehdään jotain eri tavalla, opetellaan ajamaan turvallisesti ja taloudellisesti ilman liiallista pingottamista.

Hymyssä suin kohti kesää, nähdään CAP-Autokoululla.