Pohjoismainen sijoitusrahasto Verdane ostaa enemmistön kuljettajakoulutusyritys CAP-Groupista

07.10.2019

MEDIATIEDOTE

CAP-Group Oy

JULKAISUVAPAA 8.10.2019 klo 6.00

Pohjoismainen sijoitusrahasto Verdane ostaa enemmistön kuljettajakoulutusyritys CAP-Groupista

Kansainvälistyvää CAP-Groupia kiinnostavat erityisesti Norjan markkinat.

Pohjoismaiden suurin kuljettajakoulutusyritys CAP-Group Oy tähtää tulevaisuudessa vahvasti eurooppalaisille markkinoille. Pohjoismainen pääomasijoitusrahasto Verdane ostaa yhtiön osake-enemmistön ja aikoo vauhdittaa CAPin kansainvälistä kasvua.

CAPin myyjistä Elo ja LähiTapiola luopuvat omistuksistaan kokonaan. Kaikki yrittäjäomistajat jatkavat yhtiössä ja jäävät siihen vähemmistöomistajiksi. CAP-Groupin toimitusjohtaja Pekka Kari on yhtiön alkuperäinen perustaja, ja hän jatkaa yhtiössä sekä vähemmistöomistajana että toimitusjohtajana.

Kauppahintaa ei kerrota julkisuuteen. Osakekaupoilla ei ole suoranaista vaikutusta yhtiön toimintaan Suomessa. CAP-Autokoulu jatkaa kotimaassa entiseen malliin.

CAP-Group hankki merkittävää teknologiaomistusta maaliskuussa 2018, kun yhtiöstä tuli torniolaisen Datadrivers-ohjelmistoyrityksen enemmistöosakas. CAPin ja Datadriversin tietotaidolla uskotaan olevan kysyntää maan rajojen ulkopuolellakin.

- Tarkoitus on ollut kansainvälistyä jo jonkin aikaa, mutta kotimaassa on riittänyt paljon tekemistä. Olemme tutkineet laajasti Euroopan markkinoita. Uskoaksemme meidän toimintamallillemme löytyy kysyntää ulkomaillakin. Nyt meidän konseptiamme ja teknologiaamme voi lähteä oikeasti viemään maailmalle, sanoo CAP-Groupin toimitusjohtaja Pekka Kari.

Kari kertoo olevansa todella tyytyväinen siihen, että yhtiölle löytyi uusi, hyvä omistaja, jolla on kykyä ja riskinsietoa suomalaisyrityksen kansainvälistämiseen.

Verdanen rahastoissa on sijoitussitoumuksia n. 1.8 miljardin edestä ja sillä on toimintaa monessa Euroopan maassa. Verdane on omistajana muun muassa pysäköintimaksuyhtiö EasyParkissa.

Yksi houkutteleva kohde CAP-Groupille on Norja, jossa aiotaan Pekka Karin mukaan koeponnistaa CAPin konseptia ja teknologiaa sieltä lähtöisin olevan Verdanen tuella.

Verdanen Suomen-toimintojen vetäjä Janne Holmia kertoo sijoitusrahastoa kiinnostaneen erityisesti sen, että teknologian hyödyntäminen kuljettajakoulutuksessa esimerkiksi ajo-opetussimulaattoreita käyttämällä on Suomessa pidemmällä kuin muualla Pohjoismaissa ja Euroopassa.

- Strategiaamme kuuluu partneroituminen teknologiavetoisten kasvuyritysten kanssa. Kun teknologiaa ja digitalisoitumista käytetään suhteellisen perinteisen toimialan edistämiseksi, toimintatapojen yhdistämisestä syntyy lisäarvoa, Holmia toteaa.

CAP-Groupin liikevaihto oli vuonna 2018 noin 21 miljoonaa euroa, jossa kasvua edelliseen vuoteen oli yli 25 prosenttia. Yhtiö odottaa vahvan kasvun jatkuvan myös tulevaisuudessa.

Yritysjärjestelyssä CAPin ja osakkaiden taloudellisena neuvonantajana toimi Jonver Capital Oy ja juridisena neuvonantajana Smartius Oy. Kaupan voimaantulo on ehdollinen työ- ja elinkeinoministeriön sekä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnälle.

LISÄTIETOJA

Pekka Kari, toimitusjohtaja
CAP-Group Oy
p. 040 552 6343
pekka.kari@cap.fi

Janne Holmia, Principal
Verdane
p. 0400 843 333
janne.holmia@verdane.com

CAP-Group Oy on Pohjoismaiden suurin, vahvasti kasvava kuljettajakoulutusyritys, joka luo asiakkailleen merkittävää lisäarvoa kehittämällä edistyksellisiä ja tehokkaita oppimismenetelmiä. CAP piirtää kuljettajakoulutuksen suuntaviivoja ja vaikuttaa aktiivisesti koko alan kehitykseen. Vuonna 2019 CAP-Group Oy:llä on yhteensä noin 330 tyytyväistä työntekijää ja useita sopimuskouluttajia sekä vielä paljon enemmän tyytyväisiä asiakkaita. www.cap.fi

Verdane on pohjoismainen pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa rahastojensa kautta teknologiavetoisiin kasvuyrityksiin. Verdanella on noin. 50 työntekijää Helsingissä, Oslossa, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Berliinissä ja Lontoossa. www.verdane.com

Kuva: Jussi Helttunen.

Kuvassa vasemmalta oikealle
Pekka Kari, Toimitusjohtaja, CAP-Group Oy

Timo Leivo, hallituksen puheenjohtaja, CAP-Group Oy
Henrik Aspén, Partner Verdane

Iikka Moilanen, Director, Verdane
Janne Holmia, Principal, Verdane

Verdane-CAP-Group Oy