Asiakastarina CAP-Autokoulusta

23.06.2020

Esikoiseni Mikaelin alkaessa pohtia autokouluun menoa ryhdyimme kartoittamaan opetusmenetelmien eri vaihtoehtoja. Mietimme, suorittaisinko opetusluvan ja alkaisin itse opettaa häntä. Kauan emme asian äärellä viipyneet tullessamme tulokseen, että perhesovun sekä liikenneturvallisuuden kannalta muut vaihtoehdot ovat parempia. Oma opetusosaamiseni ei ikinä yllä ammattilaisen tasolle. On Mikaelin etu, että hän saa parasta mahdollista opetusta siihen perusteellisesti perehtyneen henkilön toimesta. Ei myöskään ole takuita, että kortin ajaminen tulisi itse opettaen halvemmaksi. Hintaan vaikuttaa moni tekijä, esimerkiksi, missä autoon asennetaan opetukseen tarvittavat lisävarusteet ja millaisia varusteita autoon asennetaan, jotta opetus on mahdollisimman turvallista ja kattavaa. Myös sillä on vaikutusta hintaan, kuinka paljon ajo-opetusta annetaan. Mikäli opetusluvallisen ajo-opetuksen aloittaa lain salliman 16 vuoden iässä, ehtii 18 ikävuoteen mennessä ajella matkamittariin melkoisen määrän kilometrejä. Polttoaine ei ole ilmaista, myös käytetylle ajalle saa laskea hintansa. 

Päädyimme suosiolla tutkimaan eri autokoulujen sivuja. Tarjontaa on paljon ja hintahaitarissa  riittää. Tarvittavaa perusopetusta B-luokan ajokorttiin saa noin 750€-1400€ hintaan. Lisäksi tulevat vielä eri viranomaismaksut. Yksinhuoltajan näkökulmasta summa on suuri, mutta halvempi kuin vielä muutamia vuosia sitten. Tästä pisteet parjatulle Bernerille. 

Valitsimme Cap-Autokoulun. Sen toimipiste on hyvien kulkuyhteyksien päässä kodistamme. Lisäksi kuulimme ystävältä ylistävää palautetta pohjautuen empiiriseen kokemukseen. Valveutuneena nuorena Mikelia miellytti kovin myös se seikka, että ajo-opetusta saa ympäristöystävällisellä simulaattorilla. Ajosimulaattori on ekologinen, turvallinen ja nykyaikainen tapa sisäistää ajamisen periaatteet ja hahmottaa kontrolloidusti liikenneympäristöt tilanteineen ja sääntöineen. Valintaa helpotti myös se, että Cap- Autokoulu kykenee ottamaan erityisnuorten tarpeet huomioon. Heidän kanssaan toimittaessa maltti on valttia. Opettajan rauhallisuus saa voimakkaasta jännittämisestä kärsivän oppilaan rentoutumaan, luottamaan itseensä ja keskittymään ajo-opetukseen. Tärkeä tekijä onnistuneessa asiakassuhteessa on se, että ajo-opettaja osaa aistia, mitä oppilas ei itse osaa pukea sanoiksi. Kaikki nuoret eivät ole rohkeita kysymään tai kertomaan, mihin kaipaavat lisätukea. Edellämainituista seikoista johtuen Cap-Autokoulu oli täydellinen valinta meille. 

Mikael Mikkonen CAP-Autokoulussa
Mikael Mikkonen CAP-Autokoulussa opiskelemassa
kuvat: Nina Mikkonen

Nina ja Mikael Mikkonen, Helsinki