Pandemiatilanteeseen varautuminen CAPilla

18.12.2020

Korona-virukseen varautuminen ja riskienhallinta on CAP-Groupissa osa normaalia toimintaa

Toimimme Suomen viranomaisten voimassa olevien ohjeistusten mukaisesti ja suojaamme henkilöstömme sekä asiakkaidemme terveyttä ohjeiden mukaisesti.

Työskentelemme vain terveinä, ylläpidämme tehostettua siivousta ja pesemme käsiä, sekä käytämme desinfiointiaineita. Mikäli on syytä epäillä tartuntaa, olemme ohjeistaneet henkilöstöämme toimimaan viranomaisten suositusten mukaisesti, ja olemaan viipymättä yhteydessä työterveydenhuoltoon sekä välttämään kaikkia lähikontakteja tartuntariskin minimoimiseksi. Olemme myös kehottaneet työntekijöitämme ottamaan käyttöön Koronavilkku-sovelluksen. Suosittelemme käyttämään ajotunneilla kasvomaskia, mikäli terveystilasi sen sallii, ja halutessasi omia hanskoja. Myös opetttajamme käyttävät joko kasvomaskia tai pisarasuojaa. 

Asiakaspalvelumme ja toimistokäynnit
Toimipisteidemme päivittäistä siivousta on tehostettu ja henkilökunnan toimintaa ohjeistetaan aktiivisesti. Suosittelemme ensisijaisesti yhteydenottoja autokouluille puhelimitse/ sähköpostitse. Mikäli tarvetta asioida toimipisteellä, pyydämme asiakkaitamme tulemaan asioimaan yksin, ja huolehtimaan riittävästä asiointietäisyydestä. Toimipisteillemme on asennettu pisarasuojat asiakaspalvelupisteelle. Olemme panostaneet etäasiakaspalvelumalleihimme ja asiakastapaamiset ja palaverit hoidamme etäyhteyden välityksellä niin pitkälle kuin mahdollista. Tervehdimme myös mieluusti iloisen kädenheilahduksen kera, kättelyn sijaan.

Valtakunnallisen asiakaspalvelumme palvelee niin verkkosivujemme chat-boxissa, sähköpostitse, puhelimitse sekä Messengerin välityksellä aukioloaikojen puitteissa.

Verkkoteoriat ja harjoitukset verkossa
CAP-Autokoulu on toiminut verkkoteoriaperiaatteella jo kauan ennen pandemian tuloa, joten poikkeustila ei vaikuta toimintaamme. Suoritat edelleen teoriat opetusvalvomomme aukioloaikoina omaan tahtiisi, eikä teorioiden suorittamisesta synny fyysistä kontaktia.

Ajotuntimme
Kiinnitämme erityistä huomiota niin toimipisteiden, autojen, kuin ajosimulaattoreiden pintojen puhdistamiseen ennen ja jälkeen ajotunnin, sekä käsihygieniaan. Emme ota ajotunneille tällä hetkellä mukaan kavereita. Simulaattoreiden luokse on varattu myös käsidesiä oppilaskäyttöön. Suosittelemme käyttämään ajotunneilla kasvomaskia, mikäli terveystilasi sen sallii, ja halutessasi omia hanskoja. Myös opetttajamme käyttävät joko kasvomaskia tai pisarasuojaa. 

Ethän tule oireisena millekään ajotunnille. Pesethän kätesi huolella ennen ajotunnin alkua, oli sitten kyseessä simulaattoritunti, tai ajotunti autolla. Muistathan myös viranomaisten antamat ohjeet yskimiseen tai aivasteluun.

Turvaamme opetustoiminnan jatkumista normaalisti varautumalla muuttuvaan tilanteeseen eri tavoin. Teemme kaikkemme turvataksemme henkilöstömme ja oppilaamme, sekä välttääksemme altistumista mm. rajoittamalla henkilökohtaisia tapaamisia, panostamalla etäneuvontaan, tehostamalla siivoamista ja minimoimalla henkilökontaktit.

Mahdollisen ylivoimaisen esteen sattuessa, tai toimintaamme vaikuttavien yhteistyökumppanien toiminnan muuttuessa, olemme viipymättä yhteydessä asiakkaisiimme. Tällainen tilanne voi olla esimerkiksi silloin, jos sairastuneiden määrä nousee alueellisella tasolla niin suureksi, että edes poikkeustilanteeseen suunnitellut resurssit eivät ole käytettävissä tai viranomaisten ohjeistukset rajoittavat ihmisten liikkuvuutta.

Mikäli koronavirus aiheuttaa tilanteita, joissa palvelumme häiriintyy, tiedotamme asianomaisille henkilökohtaisesti puhelimitse tai sähköpostilla. Laajemmista palveluhäiriöistä tiedotamme verkkosivuillamme (cap.fi) ja sosiaalisen median kanavissamme Facebookissa ja Instagramissa (@capautokoulu).

Vantaalla 18.12.2020