Hyppää sisältöön

Usein kysyttyä

Ajokortti opetusluvalla?

Opetuslupa ajokorttiin hoidetaan paikallisen/lähimmän kanssa https://www.a-katsastus.fi/ajanvaraus-ja-asiakaspalvelu/

 

Hyvät ja selkeät ohjeet opetusluvasta ja sen hakemisesta löydät täältä: https://ajokortti-info.fi/ajokortin-hankkiminen/opetuslupa.

 

Nykylain mukaan opetuslupaopettajalta ei enää vaadita tehdyksi teoriakoetta eikä opetusautoa tarvitse muutoskatsastaa polkimien asentamisen jälkeen. Opetuslupalaisen täytyy käydä autokoulussa ennen oman ajo-opettelun alkamista turvallisuuskoulutus (EAS), jos oppilaalla ei ole jo voimassaolevaa ajokorttia olemassa. Koulutus koskee kaikkia opetusluvalla suoritettavia ajokorttiluokkia.

Kun koulutus on tehty ja maksettu, löydät todistuksen oppimisympäristöstäsi. Voit tulostaa/tallentaa sen omalta etusivultasi pdf-tiedostona.  Vaihtoehtoisesti voit myös noutaa todistuksen toimipisteeltä. EAS-todistus on pidettävä aina omassa ajo-opetuksessa autossa mukana. Sama todistus vaaditaan myös mukaan teoriakokeeseen.

 

Jos voimassaoleva ajokortti löytyy, jäljelle jää suoritettavaksi henkilöautokorttia ajaville riskientunnistamiskoulutus. Tämä koulutus tulee suorittaa autokoulussa, autokoulun autolla ja opettajan kanssa. Koulutus on hyödyllisintä suorittaa hieman ennen teoria- ja ajokoetta, kun ajokokemusta on kertynyt riittävästi (n.10-20 tuntia).

Kyseinen koulutus on oltava suoritettuna kokonaisuudessaan ennen ajokoetta ja ajokokeessa on oltava mukana todistus suoritetusta koulutuksesta. Saat todistuksen tulostamalla sen omasta oppimisympäristöstäsi, kun kaikki kurssin osat on suoritettu ja kurssimaksu on maksettu. Voit tulostaa/tallentaa sen omalta etuvsivultasi pdf-tiedostona. Voit myös hakea todistuksen omalta toimipisteeltäsi. Tietoturvalain vuoksi emme voi lähettää todistusta sähköisesti.

 

Do you have any other questions?

Etsi mitä tahansa

```