Hyppää sisältöön

Mönkijä, traktori & moottorikelkka (AM121 tai T)

Tarvitsetko ajokorttia mönkijällä, traktorilla tai moottorikelkalla ajamiseen? Meiltä löydät sopivan ajokorttikurssin, jonka pääset aloittamaan vaikka heti! 

Valittava ajokorttiluokka riippuu mönkijän tai traktorin luokasta, jonka näet rekisteröintitodistuksesta. Moottorikelkkaa varten tarvitset aina T-kortin. 

Tutustu kurssivalikoimaamme. Vertaile eri kurssien sisältöjä ja ilmoittaudu mukaan!

Ajoneuvon luokka (katso rekisteröinti­todistuksesta) Tarvittava ajokortti Ajokoe Teoriakoe
T1a- ja T1b-luokan ajoneuvo T ei kyllä
T2a- ja T2b-luokan ajoneuvo T ei kyllä
L6e-A luokan kevyt maantie­mönkijä AM121 kyllä kyllä
T3b-luokan ajoneuvo AM121 kyllä kyllä
T3a-luokan ajoneuvo T tai AM121 kyllä, jos AM121 kyllä
Moottori­kelkka T ei kyllä

L7e-A- tai L7e-B-luokan ajoneuvon ajamiseen tarvitset henkilöauton ajokortin (B). A1 ja B-kortit sisältävät myös T-luokan ajo-oikeuden.

Ajo-oikeuden hankkiminen mönkijään, traktoriin tai moottorikelkkaan alkaa siitä, että suoritat autokoulussa EAS-koulutuksen eli ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutuksen. Tämän jälkeen sinun täytyy läpäistä T- tai AM121-luokan kuljettajantutkinto riippuen mönkijän tai traktorin ajoneuvoluokasta. Valittava ajokorttiluokka riippuu mönkijän tai traktorin luokasta, jonka näet rekisteröintitodistuksesta. Moottorikelkkaa varten tarvitset aina T-kortin. 

T-kortti = traktorikortti ja AM121-kortti = mopoautokortti. Erillistä mönkijäkorttia ei siis ole olemassa. 

Tarvitsetko ajotunteja?

T- tai AM121-ajo-oikeuden hankkiminen ei vaadi pakollisena ajotuntien suorittamista autokoulussa. Ainoastaan EAS-koulutuksen teoriatunnit ovat pakollisia ja ne suoritetaan etänä verkkokoulutuksena. 

Suosittelemme kuitenkin AM121-luokan, eli mopoautoluokan, oppilaita ostamaan muutaman vapaaehtoisen ajotunnin. Mopoauton ajokokeessa ajetaan aidoissa liikennetilanteissa, joten ajokokeen läpäisy ensimmäisellä yrityksellä ilman ajoharjoittelua liikenteessä on hyvin epätodennäköistä. Ajotunnit parantavat valmiuksiasi pärjätä turvallisesti liikenteessä.

Tällä hetkellä CAP-Autokoulussa ei ole mahdollista ajaa ajotunteja mönkijöiksi luokiteltavilla ajoneuvoilla. Ajotuntien suorittaminen oppilaan omalla mönkijällä on kuitenkin mahdollista seuraavilla toimipisteillä: Kemijärvi, Salla ja Sodankylä.

Ajotunteja sisältävät mopoautokurssit (AM121)

Valitse mopoautokurssi Mini, Optimi tai Varma jos haluat ajaa 1–6 vapaaehtoista ajotuntia mopoautolla. AM121-kurssit sisältävät EAS-teoriatunnit ja teoriakoeharjoitteluohjelman.  

Mini Mopoautokurssi (AM121)

289 *

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Mini-mopoautokurssi on suppea kurssi, joka antaa hyvät valmiudet teoriakokeen läpäisyyn, mutta ei valmenna ajamiseen tieliikennetilanteissa. Yhden ajotunnin sisältävällä Mini-kurssilla harjoitellaan ajamista ajokoetta varten.

Optimi Mopoautokurssi (AM121)

399 *

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Optimi-kurssi on suosituin mopoautokurssimme, koska sen aikana ehditään käymään läpi käytännön käsittelyharjoittelua ja ajamaan liikenneopettajamme kanssa liikenteessä. Tämä kurssi sopii hyvin moottoriliikenteeseen ensimmäistä kertaa lähteville, joille mopoauto kulkuvälineenä ei ole aivan vieras.

EAS-kurssit ilman ajotunteja

Valitse EAS-koulutus, jos olet suorittamassa T- tai AM121-korttia ja haluat suorittaa autokoulussa vain pakolliset EAS-kurssin teoriaopinnot. Kurssit sisältävät teoriakoeharjoitteluohjelman.  

EAS-koulutus Verkkokurssit

54 *

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Kurssi sisältää vain pakollisen EAS-koulutuksen verkkoteoriatunnit.

EAS-koulutus + ohjelma teoriakoe­harjoitteluun Verkkokurssit

84 *

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Kurssi sisältää EAS-koulutuksen verkkoteoriatunnit ja harjoitteluohjelman teoriakoetta varten.

Etsi mitä tahansa