Gå till innehåll
Fordon kategorierna (se registerutdraget) Behov av körkortsklass Körprov Teoriaprov
Fordon i kategori T1a och T1b T nej ja
Fordon i kategori T2a och T2b T nej ja
Fordon i kategori L6e-A Lätt fyrhjuling AM121 ja ja
Fordon i kategori T3b AM121 ja ja
Fordon i kategori T3a T eller AM121 ja (AM121) ja
Snöskote T nej ja

För att köra ett fordon i kategori L7e-A eller L7e-B behöver du personbilskörkort (B). A1 och B-korten innehar också körrätt i kategori T.

Fyrhjulingens eller traktorns fordonskategori påverkar vilken körrättighet du behöver ta.

Förarexamen i kategori T och AM121 inkluderar ett obligatoriskt teoriprov och kategori AM121 inkluderar dessutom ett obligatoriskt körprov. Ingen av körkortskategorierna inkluderar obligatorisk körundervisning i bilskolan, men vi rekommenderar paket som inkluderar ett fåtal frivilliga körlektioner.

Teorilektionerna för utbildning för det första körkortet är obligatoriska och de avläggs på nätet. Nätlektionerna är på finska med svensk text. Lektioner för utbildning för det första körkortet ingår i alla kurspaket som erbjuds. Kurserna innehåller alltid ett teoretiskt examensprogram och en elektronisk inlärningsmiljö.

Behöver du körlektioner?

För att skaffa T- eller AM121-körrätt krävs ingen obligatorisk körlektion på en bilskola. Teorilektionerna för utbildning för det första körkortet är obligatoriska och de avläggs på distans. Nätlektionerna är på finska med svensk text.

Vi rekommenderar dock att elever i AM121-klassen, dvs. mopedbilsklassen, köper några frivilliga körlektioner. Körprovet med mopedbil körs i verkliga trafiksituationer, så körprovet utan körövning i trafiken kan vara ganska utmanande. Dessutom ökar körlektioner avsevärt sannolikheten för att klara körprovet vid första försöket. För tillfället erbjuder CAP-Bilskolan inte körlektioner med fordon klassade som fyrhjulingar.

Mopedbilskurser med körlektioner (AM121)

Välj mopedbilskursen om du vill köra 1–6 frivilliga körlektioner med mopedbil. AM121 kurser inkluderar teorilektionerna förutbildningen för det första körkortet och ett övningsprogram för teoriprovet.

Mini Mopedbilkurs (AM121)

289 *

* = Priset kan variera beroende på plats.

Utöver teorin för utbildning för det första körkortet innehåller Mini-kursen en körlektion med bilskolans mopedbil där vi främst fokuserar på hanteringen av mopedbilen.

Optimi Mopedbilkurs (AM121)

399 *

* = Priset kan variera beroende på plats.

Utöver utbildning för det första körkortet innehåller Optimi-kursen tre körlektioner med bilskolans mopedbil.

Utbildning för det första körkortet kurserna utan körlektioner

Välj utbildningen för det första körkortet om du genomför ett T- eller AM121-kort och du endast vill genomföra den obligatoriska övningsprogrammet för teoriprovet vid bilskolan. Kurserna inkluderar övningsprogram för teoriprovet.

Utbildning för det första körkortet (EAS) Nätkurs

54 *

* = Priset kan variera beroende på plats.

Teoriundervisningen för Utbildning för det första körkortet.

Utbildningen för det första körkortet (EAS) + teoriövnings­program Nätkurs

84 *

* = Priset kan variera beroende på plats.

Teoriundervisning för Utbildningen för det första körkortet samt teoriövningsprogram inför teoriprovet.

Sök efter vad som helst