Gå till innehåll

Simulatorundervisning

Enligt vår forskning ger simulatorn avsevärda fördelar för körundervisning jämfört med undervisning där alla körlektioner körs med en riktig bil. På den här sidan berättar vi vad en simulator är och varför det lönar sig att börja bilskolan med en simulator

Vad är en körsimulator?

I vår körsimulator får våra elever lära känna bilens basfunktioner, start och parkering, samt olika verkliga trafiksituationer i en säker miljö.

Syftet med körsimulatorn är att skapa realistiska förutsättningar för att träna olika trafiksituationer i förväg innan man upplever dem med en riktig bil. Sådana situationer omfattar till exempel korsningar, omkörningssituationer, med beaktande av spårvagnar eller till exempel uppkomsten av en älg eller ett annat djur på vägen.

På CAP-Bilskolan vill vi utbilda våra körelever för så många olika trafikförhållanden och exceptionella situationer som möjligt, så att de har bästa möjliga kompetens för säker körning om situationen överraskar dem.

(Videon är på finska)

Fördelarna med simulatorn

 • Stressfri körövning

  Vi vet att körövningar kanske är det mest spännande under bilskolan och därför vill vi erbjuda dig en så stressfri körövning som möjligt.

  I simulatorn är det tryggt att öva i lugn och ro och göra fel. Och man lär sig av misstag!

 • Öva på trafiksituationer som du annars inte kan öva på

  Det bästa med körsimulatorn är att den låter dig öva på situationer som inte går att öva på med en riktig bil.

  Simulatorlektionerna börjar med normala trafiksituationer som påverkar varje bilist, såsom korsningar, omkörningssituationer och mörkerkörning. Senare körlektioner i simulator inkluderar också sällsynta situationer som är utmanande när man kör en riktig bil, som att undvika ett rådjur eller en fotgängare som dyker upp på uppfarten bakom en stannad bil.

 • Högre sannolikhet att klara körprovet vid första försöket

  Enligt vår statistik är det mer sannolikt att de elever som kört minst 5 körtimmar med CAP-körsimulatorn klarar körprovet vid första försöket än de elever som kör samma antal körtimmar endast med en riktig bil.

  Förklaringen till detta är att körsimulatorn möjliggör flera olika simulerade trafiksituationsövningar, som elever som endast övar med bil kanske inte kan öva alls.

 • Simulatorn sparar pengar – och naturen tackar dig

  Körsimulatorn ger inga trafikutsläpp alls. Så förutom högkvalitativa träningsmöjligheter är simulatorn också ett miljövänligt sätt att öva bilkörning.

  CAP-Bilskolan vill bidra till att möjliggöra en grönare framtid en liten handling i taget.

  Körlektioner i körsimulator är billigare än vanliga körlektioner med en riktig bil, så du sparar också pengar!

Sök efter vad som helst