Hyppää sisältöön

Simulaattori­opetus

Simulaattori tuo tutkimustemme mukaan ajo-opetukseen huomattavia hyötyjä verrattuna opetukseen, jossa kaikki ajotunnit ajetaan oikealla autolla. Tällä sivulle kerromme, mikä on simulaattori ja miksi autokoulu kannattaa aloittaa juuri simulaattorilla.

Mikä ihmeen ajosimulaattori?

Ajosimulaattorissamme oppilaamme pääsevät tutustumaan auton perustoimintoihin, liikkeelle lähtöön ja parkkeeraamiseen sekä erilaisiin tosielämässä eteen tuleviin liikenne tilanteisiin turvallisessa ympäristössä.

Ajosimulaattorin tarkoituksena on luoda realistiset edellytykset harjoitella erilaisia liikennetilanteita ennakkoon ennen niiden kokemista oikealla autolla. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi risteysajot, ohitustilanteet, raitiovaunujen huomioiminen tai esimerkiksi hirven tai muun eläimen ilmestyminen ajotielle.

Me CAP-Autokoulussa haluamme harjoittaa ajo-oppilaamme mahdollisimman erilaisia liikenneolosuhteita ja poikkeustilanteita varten, jotta heillä olisi parhaat mahdolliset valmiudet turvalliseen ajamiseen, jos tilanne yllättää.

Simulaattorin hyödyt

 • Stressitöntä ajoharjoittelua

  Me tiedämme, että ajoharjoittelu on ehkä jännittävin asia autokoulun aikana ja siksi me haluamme tarjota sinulle mahdollisimman stressittömän ajoharjoittelun. 

  Simulaattorissa on turvallista harjoitella rauhassa ja tehdä virheitä. Ja virheistähän oppii! 

 • Harjoittele liikennetilanteita, joita et voi muuten harjoitella

  Ajosimulaattorin paras puoli on se, että siinä voi harjoitella sellaisia tilanteita, joita oikealla autolla ei ole mahdollista käytännössä harjoitella. 

  Simulaattoritunnit lähtevät liikkeelle ihan tavallisista ja jokaista autoilijaa koskevista liikennetilanteista, joita ovat esimerkiksi risteysajot, ohitustilanteet ja ajaminen pimeässä. Myöhempiin simulaattoriajotunteihin kuuluu myös harvinaisempia, oikealla autolla ajettaessa haastavia tilanteita, kuten hirven väistäminen tai jalankulkijan ilmestyminen ajotielle pysähtyneen auton takaa. 

 • Suurempi todennäköisyys läpäistä ajokoe ensimmäisellä yrityksellä

  Tilastojemme mukaan ne oppilaat, jotka ovat ajaneet CAP-ajosimulaattorilla vähintään 5 ajotuntia, läpäisevät ajokokeen todennäköisemmin ensimmäisellä suorituskerralla kuin ne oppilaat, jotka ajavat saman määrän ajotunteja pelkästään oikealla autolla. 

  Selitys tälle on se, että ajosimulaattori mahdollistamaa useat, erilaiset simuloidut liikennetilanneharjoitteet, joita pelkällä autolla harjoittelevat oppilaat eivät pääse välttämättä harjoittelemaan ollenkaan. 

 • Simulaattori säästää rahaa – ja luontokin kiittää

  Ajosimulaattorista ei synny lainkaan liikennepäästöjä. Simulaattori on siis myös laadukkaiden harjoittelumahdollisuuksien lisäksi myös ympäristöystävällisempi tapa harjoitella autolla ajamista. 

  CAP-Autokoulu haluaa osaltaan olla mahdollistamassa vihreämpää tulevaisuutta yksi pieni teko kerrallaan. 

  Ajosimulaattorin ajotunnit ovat tavallisia oikealla autolla ajettavia ajotunteja edullisempia, joten säästät myös rahaa! 

Kursseja, joissa voit ajaa simulaattorilla

Tällä hetkellä CAP-Autokoulussa voi ajaa simulaattorikursseja vain henkilöautokursseilla.

Mini Henkilöautokurssi (B)

949 *

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Mini-kurssipaketti sopii sinulle, jolla on ennestään paljon kokemusta liikenteessä liikkumisesta esimerkiksi mopoautolla tai kevarilla. Kurssi sisältää vain lakisääteisen minimimäärän opetusta.

Riskien­tunnistamis­koulutus

309 *

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Riskientunnistamiskoulutus, jossa puolet ajotunneista ajetaan oikealla autolla ja puolet simulaattorilla.

Etsi mitä tahansa