Hyppää sisältöön

Tutustu ajo-opettajiin

Autokoulun henkilökunnasta vietät aikaa erityisesti ajo-opettajasi kanssa. Tällä sivulla pääsevät ääneen liikenneopettajiamme eri puolilta Suomea.

Yhteensä meillä on opettamassa yli 200 ajamisen ammattilaista. Löydät kaikki ajo-opettajat toimipiste-sivuilta.

Autokoulun alussa sinulle valitaan oma vastuuopettaja, joka on tukenasi koko autokoulumatkan. Vastuuopettajasi huolehtii, että opit omiin taitoihisi luottavaksi kuljettajaksi ja saat riittävät tiedot ja taidot turvalliseen ajamiseen liikenteessä.


Liikenneopettaja Eemeli, Vantaa

”Opetan Vantaalla Tikkurilassa B-korttia suorittavia oppilaita ja Pro Academyn puolella C/CE-oppilaita Helsingin Vuosaaressa. Ryhdyin liikenneopettajaksi, koska ala on kiinnostanut jo monta vuotta. Keväällä 2023 mulla tulee opetusta täyteen vuosi. Kesällä rupean myös opettamaan moottoripyörä- ja mopokortti-oppilaita. Työssäni parasta on monipuolisuus, koska opetan eri korttiluokkia. Työn muita hyviä puolia on mahtavat työkaverit, sekä vapaus päättää missä ja milloin on töissä.

Vapaa-ajalla vietän aikaa ystävien, perheen ja harrastusten parissa, joihin kuuluu kesäisin moottoripyöräily ja talvisin laskettelu. Pesoonana olen rauhallinen, rento ja huumorintajuinen. Nämä näkyvät myös opetustyylissäni, turvallisuudesta tinkimättä. Mun ajotunneilla on rento ja hauska meininki, ettei tarvii jännittää ollenkaa.

Tervetuloa mun ajotunneille!”

Liikenneopettaja Emilia, Itäkeskus & Viikki 👋🏻

”Olen Emilia Sirkonen, liikenneopettaja. Opetan henkilöautokortti-oppilaita Itäkeskuksen ja Viikin toimipisteillä. Vapaa-ajalla mä harrastan Shuffle-tanssia, kuntosalia ja lenkkeilyä.

Lähdin aikanaan opiskelemaan liikenneopettajaksi oman opettajani kehoituksesta. Silloisessa autokoulun kakkosvaiheessa oma ajo-ope sanoi, että minusta voisi olla ainesta opettamaan ja tässähän sitä on nyt oltu jo miltei 17 vuotta.

Työssäni parasta on nähdä oppilaan kehitys ja onnistumiset, haasteetkin on mielenkiintoisia. Meistä jokainen on erilainen oppija ja erilainen tyyppi, joten sitä kautta työpäivätkin on erilaisia.

Virheitä mun tunneilla ei tarvitse pelätä, niitä jopa toivon sun tekevän, koska virheiden kautta me myös opitaan asioita. Mun tunneilla ei myöskään tarvitse turhia jännitellä, olen rento ja kärsivällinen tyyppi.

Tervetuloa mun ajotunneille!! ☺️

Reijo Shemeikka, Jyväskylä 😉

”Vanhasta etunimestä huolimatta nuorehko mieleltäni. 😉Liikenneopettajana olen kannustava, rauhallinen ja rento. Jos ajotunnit jännittää tai ahdistaa minun kanssani ajotunneillani on välitön, turvallinen ja avoin ilmapiiri, missä on helppo oppia.

Työssäni parasta on kohdata erilaisia ihmisiä. On mielenkiintoista auttaa ja palvella elämän ainutkertaisessa hetkessä. Minua motivoi saada erilaiset oppijat oivaltamaan miten ajetaan turvallisesti. 

Vapaa-ajalla intohimoni on urheilla ja soittaa rumpuja. Olen tykännyt pikkupojasta asti pelata erilaisia pallopelejä, joita olen pelannut eri joukkueissa. Nykyään käyn enemmän juoksemassa ja kuntosalilla. Pidän erityisesti lyömäsoittimisista ja olenkin päässyt soittamaan rumpuja keikoille ja studio nauhoituksiin ympäri Suomen. 

Opetan Jyväskylässä henkilöauto ja mopo / moottoripyörä ajokortteja Antin Autokoulussa sekä Cap Autokoulussa. 

Nähdään ajotunneilla! 😊

Rinat Steinberg, Tampere

Olen Rinat Steinberg, syntyperäinen Pirkanmaalainen. Luonteeltani olen rauhallinen, hyväntuulinen ja ehkä vähän höpsökin. Liikenneopettajan ammatti on ollut minulle pitkäaikainen haave, jonka vihdoin sain toteutettua.

Työssäni parasta on ihanat oppilaat ja huippu työporukka, josta on muodostunut se ”toinen perhe”.

Tärkeintä työssäni on oppilaiden tyytyväisyys, onnistumiset ja päämäärän saavuttaminen eli se kuuluisa ”kortti kouraan”.

Opetan B-luokkaa ja pääasiassa päivystän Tampereen Hervannan pisteessä. Välillä minua saattaapi nähdä myös tuuraamassa muissakin Pirkanmaan toimipisteissä.

Vapaa-aikani kuluu kotona rentoutuessa sekä tanssiharrastuksen parissa. Koripallo on myös lähellä sydäntäni.

Ajotunneilla kanssani mennään askel kerrallaan eteenpäin eikä kanssani tarvitse jännittää. Jos kaipaat rentoja mutta tehokkaita ajotunteja niin tervetuloa oppimaan kanssani. Tervetuloa ajotunneilleni!”

Ikonen Oskari, Tampere & Pirkkala

”Olen Oskari, Joensuusta kotoisin ja sieltä karannut Tampesteriin noin 4 vuotta sitten. Liikenneopettajaksi ryhdyin oman autokoulu aikanani toimineen liikenneopettajan innoittamana. Jo ennen Tampereelle muuttoa, olin harkinnut liikenneopettajaksi ryhtymistä. Lopulta koulupaikka tuli Jyväskylästä ja pääsin työharjoitteluun CAPille Helmikuussa 2021.

Opetusta on nyt takana noin pari vuotta. Opetan henkilöauto-oppilaita ja mopo-oppilaita pääsääntöisesti Pirkkalassa, mutta välillä myös Pirkanmaan muilla toimipisteillä. Tulevaisuudessa myös moottoripyöräoppilaiden opettaminen kiinnostaa. Työssäni parasta on nähdä kun oppilaat kehittyvät ja oppivat jatkuvasti uutta ajotunneillani. Tärkeintä on kuitenkin, että oppilas omaksuu turvallisen ajotavan ja pärjää itsenäisesti liikenteessä ajokortin suorittamisen jälkeen.

Oma vapaa-aikani kuluu potkunyrkkeilyn parissa, kavereiden kanssa hengaillen ja pleikkaria pelatessa. Tykkään tosi paljon myös reissata! Parasta on heittää urheilukassi olalle ja lähteä reissun päälle.

Nähdään ajotunneilla!”

Olli Mäkelä, Kotka

”Liikenneopetus on ollut jo pienestä lähtien elämässäni mukana isäni jalanjälkiä seuraten. Aiemmin ei kutsumus, mutta ammatin monipuolisuus ja viehätys vei mukanaan.

Työssäni on parasta se ettei yksikään päivä ole samanlainen ja että näkee oppilaiden onnistumisen ilon oppimistilanteissa.

Liikenneopetustyön lisäksi toimin CAP-Autokoululla myös muissa tehtävissä, jotka antaa runsaasti laajuutta ja sisältöä työntekoon. Toimin myös Skuuttikortti by CAP:n projektipäällikkönä ja olen ollut mukana kehittämässä Skuuttikortti.fi palvelua. Skuuttikortti on mobiilissa suoritettavaa vapaaehtoinen ajokortti sähköskuutteja käyttäville.

Opetustoimintapaikkani on käytännössä Kotkassa, mutta tarvittaessa myös koko Etelä-Suomen alueella. Opetusluokkiini kuuluu mopot, moottoripyörät, henkilöautot sekä kuorma-autot CAP Pro Academyn puolella. 

Vapaa-aikani menee ystävien, harrastusten ja perheen parissa. Lentopallo kaikkine muotoineen on lähellä sydäntäni. Vapaa-aikani kuluu myös sähköskuuttaillessa.

Mun ajotunneilla ei ainakaan tylsää tule, ja saat varmasti ammattitaitoisen opetuksen vuosien kokemuksella.

Nähdään pian! 

Etsi mitä tahansa