Hyppää sisältöön

Tutustu ajo-opettajiin

Autokoulun henkilökunnasta vietät aikaa erityisesti ajo-opettajasi kanssa. Tällä sivulla pääsevät ääneen liikenneopettajiamme eri puolilta Suomea.

Autokoulun alussa sinulle valitaan oma vastuuopettaja, joka on tukenasi koko autokoulumatkan. Vastuuopettajasi huolehtii, että opit omiin taitoihisi luottavaksi kuljettajaksi ja saat riittävät tiedot ja taidot turvalliseen ajamiseen liikenteessä.

Yhteensä meillä on opettamassa yli 200 ajamisen ammattilaista. Löydät kaikki ajo-opettajat toimipiste-sivuilta.


Eemeli Pellinen, Vantaa & Helsinki

”Opetan Vantaalla Tikkurilassa B-korttia suorittavia oppilaita ja Pro Academyn puolella C/CE-oppilaita Helsingin Vuosaaressa. Ryhdyin liikenneopettajaksi, koska ala on kiinnostanut jo monta vuotta. Keväällä 2023 mulla tulee opetusta täyteen vuosi. Kesällä rupean myös opettamaan moottoripyörä- ja mopokortti-oppilaita. Työssäni parasta on monipuolisuus, koska opetan eri korttiluokkia. Työn muita hyviä puolia on mahtavat työkaverit, sekä vapaus päättää missä ja milloin on töissä.

Vapaa-ajalla vietän aikaa ystävien, perheen ja harrastusten parissa, joihin kuuluu kesäisin moottoripyöräily ja talvisin laskettelu. Pesoonana olen rauhallinen, rento ja huumorintajuinen. Nämä näkyvät myös opetustyylissäni, turvallisuudesta tinkimättä. Mun ajotunneilla on rento ja hauska meininki, ettei tarvii jännittää ollenkaa.

Tervetuloa ajotunneille!”

Emilia Sirkonen, Itäkeskus & Viikki

Olen Emilia Sirkonen, liikenneopettaja. Opetan henkilöautokortti-oppilaita Itäkeskuksen ja Viikin toimipisteillä. Vapaa-ajalla mä harrastan Shuffle-tanssia, kuntosalia ja lenkkeilyä.

Lähdin aikanaan opiskelemaan liikenneopettajaksi oman opettajani kehoituksesta. Silloisessa autokoulun kakkosvaiheessa oma ajo-ope sanoi, että minusta voisi olla ainesta opettamaan ja tässähän sitä on nyt oltu jo miltei 17 vuotta.

Työssäni parasta on nähdä oppilaan kehitys ja onnistumiset, haasteetkin on mielenkiintoisia. Meistä jokainen on erilainen oppija ja erilainen tyyppi, joten sitä kautta työpäivätkin on erilaisia.

Virheitä mun tunneilla ei tarvitse pelätä, niitä jopa toivon sun tekevän, koska virheiden kautta me myös opitaan asioita. Mun tunneilla ei myöskään tarvitse turhia jännitellä, olen rento ja kärsivällinen tyyppi.

Tervetuloa mun ajotunneille!! ☺️

Reijo Shemeikka, Jyväskylä

”Vanhasta etunimestä huolimatta nuorehko mieleltäni. 😉Liikenneopettajana olen kannustava, rauhallinen ja rento. Jos ajotunnit jännittää tai ahdistaa minun kanssani ajotunneillani on välitön, turvallinen ja avoin ilmapiiri, missä on helppo oppia.

Työssäni parasta on kohdata erilaisia ihmisiä. On mielenkiintoista auttaa ja palvella elämän ainutkertaisessa hetkessä. Minua motivoi saada erilaiset oppijat oivaltamaan miten ajetaan turvallisesti. 

Vapaa-ajalla intohimoni on urheilla ja soittaa rumpuja. Olen tykännyt pikkupojasta asti pelata erilaisia pallopelejä, joita olen pelannut eri joukkueissa. Nykyään käyn enemmän juoksemassa ja kuntosalilla. Pidän erityisesti lyömäsoittimisista ja olenkin päässyt soittamaan rumpuja keikoille ja studio nauhoituksiin ympäri Suomen. 

Opetan Jyväskylässä henkilöauto ja mopo / moottoripyörä ajokortteja Antin Autokoulussa sekä Cap Autokoulussa. 

Nähdään ajotunneilla! 😊

Rinat Steinberg, Tampere

Olen Rinat Steinberg, syntyperäinen Pirkanmaalainen. Luonteeltani olen rauhallinen, hyväntuulinen ja ehkä vähän höpsökin. Liikenneopettajan ammatti on ollut minulle pitkäaikainen haave, jonka vihdoin sain toteutettua.

Työssäni parasta on ihanat oppilaat ja huippu työporukka, josta on muodostunut se ”toinen perhe”.

Tärkeintä työssäni on oppilaiden tyytyväisyys, onnistumiset ja päämäärän saavuttaminen eli se kuuluisa ”kortti kouraan”.

Opetan B-luokkaa ja pääasiassa päivystän Tampereen Hervannan pisteessä. Välillä minua saattaapi nähdä myös tuuraamassa muissakin Pirkanmaan toimipisteissä.

Vapaa-aikani kuluu kotona rentoutuessa sekä tanssiharrastuksen parissa. Koripallo on myös lähellä sydäntäni.

Ajotunneilla kanssani mennään askel kerrallaan eteenpäin eikä kanssani tarvitse jännittää. Jos kaipaat rentoja mutta tehokkaita ajotunteja niin tervetuloa oppimaan kanssani. Tervetuloa ajotunneilleni!”

Oskari Ikonen, Tampere & Pirkkala

”Olen Oskari, Joensuusta kotoisin ja sieltä karannut Tampesteriin noin 4 vuotta sitten. Liikenneopettajaksi ryhdyin oman autokoulu aikanani toimineen liikenneopettajan innoittamana. Jo ennen Tampereelle muuttoa, olin harkinnut liikenneopettajaksi ryhtymistä. Lopulta koulupaikka tuli Jyväskylästä ja pääsin työharjoitteluun CAPille Helmikuussa 2021.

Opetusta on nyt takana noin pari vuotta. Opetan henkilöauto-oppilaita ja mopo-oppilaita pääsääntöisesti Pirkkalassa, mutta välillä myös Pirkanmaan muilla toimipisteillä. Tulevaisuudessa myös moottoripyöräoppilaiden opettaminen kiinnostaa. Työssäni parasta on nähdä kun oppilaat kehittyvät ja oppivat jatkuvasti uutta ajotunneillani. Tärkeintä on kuitenkin, että oppilas omaksuu turvallisen ajotavan ja pärjää itsenäisesti liikenteessä ajokortin suorittamisen jälkeen.

Oma vapaa-aikani kuluu potkunyrkkeilyn parissa, kavereiden kanssa hengaillen ja pleikkaria pelatessa. Tykkään tosi paljon myös reissata! Parasta on heittää urheilukassi olalle ja lähteä reissun päälle.

Nähdään ajotunneilla!”

Olli Mäkelä, Kotka

”Liikenneopetus on ollut jo pienestä lähtien elämässäni mukana isäni jalanjälkiä seuraten. Aiemmin ei kutsumus, mutta ammatin monipuolisuus ja viehätys vei mukanaan.

Työssäni on parasta se ettei yksikään päivä ole samanlainen ja että näkee oppilaiden onnistumisen ilon oppimistilanteissa.

Liikenneopetustyön lisäksi toimin CAP-Autokoululla myös muissa tehtävissä, jotka antaa runsaasti laajuutta ja sisältöä työntekoon. Toimin myös Skuuttikortti by CAP:n projektipäällikkönä ja olen ollut mukana kehittämässä Skuuttikortti.fi palvelua. Skuuttikortti on mobiilissa suoritettavaa vapaaehtoinen ajokortti sähköskuutteja käyttäville.

Opetustoimintapaikkani on käytännössä Kotkassa, mutta tarvittaessa myös koko Etelä-Suomen alueella. Opetusluokkiini kuuluu mopot, moottoripyörät, henkilöautot sekä kuorma-autot CAP Pro Academyn puolella. 

Vapaa-aikani menee ystävien, harrastusten ja perheen parissa. Lentopallo kaikkine muotoineen on lähellä sydäntäni. Vapaa-aikani kuluu myös sähköskuuttaillessa.

Mun ajotunneilla ei ainakaan tylsää tule, ja saat varmasti ammattitaitoisen opetuksen vuosien kokemuksella.

Nähdään pian! 

Mitja Karvinen, Espoo

”Olen Mitja Karvinen, mutta ystävät ja oppilaat kutsuvat minua Jaapoksi. 👋🏼 Olen liikenneopettaja Espoosta ja opetan henkilöauto-oppilaita. Työkaverit kuvailevat minua pirteäksi, iloiseksi ja motivoituneeksi persoonaksi. Kokemusta tästä hommasta on jo 10 vuotta. 

Päädyin liikenneopettajaksi, koska halusin uusien haasteiden pariin ja opetustyö veti puoleensa. Tässä työssä näkee oman työnsä jäljen kun oppilas oppii turvalliseksi kuljettajaksi ja saa lopulta ajokortin taskuun. Parasta työssäni on ehdottomasti se aika, jonka saan viettää oppilaiden kanssa. Nautin yhdessä oppimisesta oppilaiden kanssa ja tietenkin hauskanpidosta – opiskelun ei aina tarvitse olla vakavaa! Olen vaativa opettaja, mutta kuitenkin ymmärtäväinen. Ajotunneillani huumori on osa oppimiskokemusta, tykkään nimittäin myös vitsailla.🤭 Haluan, että oppilaat tuntevat aina olonsa ajotunneilla rennoksi. Opetan niin suomeksi kuin englanniksikin. 🇬🇧

Vapaa-ajallani rentoudun matkustelemalla ja vietän aikaa mun koirien kanssa. Koirani Lupo ja Miska pitävät huolen siitä, että arki on täynnä iloa. Tervetuloa tunneille kanssani, edetään sun tahtiin!”

Tiia Känkänen, Hämeenlinna, Parola, Turenki & Riihimäki

”Heippa nimeni on Tiia 👋🏻, olen ihan paljasjalkainen Hämeenlinnalainen, vaikkakin on tullut asuttua mm. Tampereella 7-vuotta ennen kuin veri veti taas takaisin kotikonnuille. Liikenneopettajaksi ryhdyin koska itse autoala on aina ollut lähellä sydäntä, oman perheenkin autoalalla olon johdosta. Opetan ajokorttiluokkia B, AM120 ja AM121 Hämeenlinnan, Parolan, Turengin ja Riihimäen toimipisteillä.📍

Liikenneopettajana näkee oppilaan oivaltamisen ja oppimisen ilon. Kun ajokortti on kädessä, se ilo ja onni onnistumisesta tarttuu. Oppimisen tulee olla kivaa ja innostavaa, näin saa parhaan tuloksen aikaan.

Vapaa-aika kuluu oman hevosen kanssa talilla, koirien kanssa mm. koiranäyttelyissä ja koiranpentuja kasvattaen oman kennelnimen alle.

Tervetuloa oppimaan ilon ja innostuksen kautta!
Usko unelmiin, luota haaveisiin, silloin kaikki on mahdollista! Nähdään ajotunneilla 🧡😊

Niklas Kalenius, Turku & Paimio

”Oon Niklas, liikenneopettaja Paimiosta. Luonteeltani oon rauhallinen, rento, mutta täsmällinen. 

Kuljetusalan työt on aina kiinnostanut mua, mutta elämäntilanteen muuttuessa päätin vaihtaa suuntaa ja ryhtyä liikenneopettajaksi. Tää ammatti on ollut loistava jatkumo aikaisemmalle osaamiselleni ja oon löytänyt tästä todellisen intohimoni.

Mä opetan luokkia AM121, B, C1, C, CE sekä vedän ammattipätevyyskoulutuksia CAP Pro Academyn puolella. Työssäni parasta on nähdä oppilaiden edistyminen ja onnistumisen hetket. On mahtavaa, kun vaikeat asiat yhtäkkiä loksahtavat paikoilleen ja oppiminen tuntuu helpolta. Työni tärkein tavoite on edistää liikenneturvallisuutta ja valmistaa uusia ammattiliikenteen kuljettajia työelämään.

Vapaa-ajallani rentoudun 7-vuotiaan poikani kanssa ja hengailen ystävien seurassa.

Kaikille tuleville oppilailleni haluan sanoa, että mun tunneille voi tulla juuri sellaisena kuin on. Ei siis tarvitse jännittää turhaan. Luodaan yhdessä onnistumisia! 🤝🏻 Nähdään ajotunneilla! ☺️”

Etsi mitä tahansa