Hyppää sisältöön
Valitse aluksi toimipiste

A2-moottoripyörän korotuskurssit

Korota A1-luokasta

Voit korottaa ajo-oikeuden A1-luokasta A2-luokkaan, jos olet vähintään 18-vuotias ja sinulla on ollut vähintään kaksi vuotta A1-kortti.

Jos sinulla ei ole mitään moottoripyöräkorttia ja haluat suorittaa A2-kortin, katso täältä A2-moottoripyöräkurssit.

Vaihtoehto  1 

5 + 2 tuntia opetusta autokoulussa (korotus A2-luokasta)

Suorita autokoulussa 5 ajotuntia ja 2 teoriatuntia. Me annamme sinulle kuljettajaopetuksesta opetustodistuksen, jonka toimitat Ajovarman palvelupisteeseen ajokorttilupahakemuksen liitteeksi.

Tässä vaihtoehdossa sinun ei tarvitse suorittaa mitään ajo- tai teoriakoetta.

Vaihtoehto  2 

suorita käsittely ja ajokoe (korotus A2-luokasta)

Tässä vaihtoehdossa sinun ei tarvitse suorittaa pakollisena mitään opetusta autokoulussa. Sinun on vain haettava ajokorttilupa Ajovarman palvelupisteeltä ja suoritettava sen jälkeen A2-luokan käsittely- ja ajokoe.

Suosittelemme tässäkin vaihtoehdossa ottamaan 1-2 tuntia valmentavaa ajo-opetusta autokoulussa. Tutkinto-korotuspakettiimme kuuluu kaksi ajotuntia sekä autokoulun moottoripyörän ja ajovarusteiden käyttö ajokokeessa.

Valitse toimipiste niin näet kurssit ja hinnat!

Valitse ensin sinua lähin CAP-Autokoulun toimipiste niin näet tarjolla olevat kurssit ja hinnat.

Halutko ostaa vain ajotunteja?

CAP-Autokoulussa voit myös ostaa yksittäisen tai useamman ajotunnin, jotka ajetaan liikenneopettajiemme johdolla autokoulun moottoripyörällä. 

Kevytmoottoripyöräkortti A1

A1-kortti oikeuttaa ajamaan kevytmoottoripyöriä, joiden sylinteritilavuus on enintään 125 cm3 ja enimmäisteho on 11 kW. A1-kortin ikäraja on 16 vuotta.

Moottoripyöräkortti A2

A2-kortti oikeuttaa ajamaan moottoripyöriä, joiden enimmäisteho on 35 kW. A2-kortin ikäraja on 18 vuotta.

Moottoripyöräkortti A

A-kortti oikeuttaa ajamaan kaikkia moottoripyöriä. A-kortin ikäräja on 20 vuotta, jos kuljettajalla on ollut A2-kortti vähintään kahden vuoden ajan. Ilman aikaisempaa A2-korttia A-kortin ikäraja on 24 vuotta.

Etsi mitä tahansa