Hyppää sisältöön
Valitse aluksi toimipiste

Moottoripyörä­kortti A2

Tervetuloa suorittamaan moottoripyöräkortti! Valikoimastamme löydät sopivan kurssin olitpa vasta-alkaja tai jo kokeneempi kuljettaja. Mukavat ja ammattitaitoiset liikenneopettajamme ovat tukenasi koko ajoharjoittelun ajan. 

Tutustu moottoripyöräkurssien vaihtoehtoihin ja ilmoittaudu!

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä asiakaspalveluumme – autamme mielellämme.

Mikä on moottoripyöräkortti A2?

A2-luokan moottoripyöräkortti oikeuttaa vähintään 18-vuotiasta ajamaan moottoripyöriä, joiden enimmäisteho on 35kW ja teho-painosuhde enintään 0,2 kW/kg. Tehokkaampien kaksipyöräisten kanssa liikkuessa luotettavuus ja vastuullisten ajotaitojen merkitys korostuvat.  

CAP-Autokoulu edistää liikenneturvallisuutta ja haluaa antaa jokaiselle kuljettajalle parhaat mahdolliset edellytykset turvalliseen ajamiseen liikenteessä. Suosittelemme erityisesti ensimmäistä ajokorttia kaksipyöräisellä suorittavalle reilusti ajoharjoittelua. Näin moottoripyörän hallinta ja ennakoiva ajaminen tulee tutuksi.   

Valitse toimipiste niin näet kurssit ja hinnat!

Valitse ensin sinua lähin CAP-Autokoulun toimipiste niin näet tarjolla olevat kurssit ja hinnat.

  • Monipuoliset ajotunnit

    Ajotunneilla harjoittelemme monipuolisesti moottoripyörän käsittelyä ja ajotaitoja. Näin valmistaudut ajokokeeseen ja tosielämän liikennetilanteisiin.

  • Tehokkaat teoriatunnit

    Kurssien teoriatunnit ja teoriakoeharjoittelun saat suoritettua kätevästi netissä, kun sinulle parhaiten sopii. 

  • Laadukas opetuskalusto

    CAP-Autokoulussa harjoitellaan aina nykyaikaisilla ja turvallisilla moottoripyörillä sekä laadukkailla ajovarusteilla. 

Näin A2-moottoripyöräkurssi etenee

Ilmoittaudu A2-moottoripyöräkurssille valitsemalla sinulle sopiva koulutuspaketti. Saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi lisätietoja koulutuksen suorittamisesta. Voit ilmoittautua, kun olet täyttämässä 18 vuotta. 

Kurssiin sisältyy neljän (4) tunnin EAS- eli ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus, joka suoritetaan verkkoteoriana. EAS-koulutuksen teoriatunteja ei tarvitse suorittaa, jos sinulla on jo aikaisempi ajokortti. Voit suorittaa verkkoteoriatunnit omaan tahtiin tietokoneella, tabletilla tai puhelimella lähes heti ilmoittautumisen jälkeen. 

Teoriatunnit suoritetaan sähköisessä oppimisympäristössä, jossa voit harjoitella myös teoriakoetta varten. Saat suoritetusta EAS-koulutuksesta todistuksen, jota tarvitset teoriakokeessa. 

A2-luokan moottoripyöräkorttia varten tulee käydä kuljettajaopetusta vähintään 5 tuntia. Tämä on kuitenkin vain lain vaatima minimi. Jokaisen tulisi huolehtia, että käsittelytaidot ja ajaminen liikenteessä ovat varmalla pohjalla. Useimmat hyödyntävätkin mahdollisuutta ottaa autokoulussa oman oppimisen kannalta sopiva määrä ajotunteja. Jokaiseen koulutuspakettiin voi ostaa lisäajotunteja hintaan 89 € / tunti. 

Kuljettajantutkinto sisältää teoriakokeen sekä ajokokeen, jonka osana on moottoripyörän käsittelykoe. 

Kun olet hakenut ajokorttiluvan, voit osallistua teoriakokeeseen kuukautta ennen kuin täytät 18 vuotta.  

Ajokokeen voit suorittaa ja ajokortin voit saada aikaisintaan 18 vuotta täytettyäsi. Ajokokeeseen voit osallistua CAP-Autokoulun moottoripyörällä ja hyväksytyillä ajovarusteilla.

Usein kysyttyä

Onko sinulla jo A1-kortti?

Jos olet vähintään 18-vuotias ja sinulla on ollut vähintään kaksi vuotta A1-kortti, voit korottaa A1-luokan ajokortista A2-luokkaan.

Etsitkö toista mottoripyöräluokkaa?

A1: teho enintään 11 kW, ikäraja 16 vuotta Ilmoittaudu A1-kurssille.

A: kaikkien teholuokkien moottoripyörät, ikäraja 24 vuotta (tai 20 vuotta, jos A2-kortti ollut voimassa 2 vuotta). Ilmoittaudu A-kurssille.

Etsi mitä tahansa