Hyppää sisältöön

Näin opetus etenee henkilöautokurssilla

1. Ilmoittaudu henkilöautokurssillemme

Ilmoittaudu henkilöautokurssille. Saat viimeistään seuraavana päivänä sähköpostiisi ohjeet ja tunnukset oppimisympäristöön.

Olemme sinuun puhelimitse yhteydessä ilmoittautumisen jälkeen ja käymme läpi peruskäytänteet ja sovimme mm. kuinka ajotunnit varataan.

2. Tee ajokorttilupahakemus

Ajokorttia varten tarvitaan ajokorttilupa, jonka myöntää Traficom. Lupa voidaan myöntää aikaisintaan 16-vuotiaalle ja se on voimassa kolme vuotta. Ajokorttilupa on kuljettajantutkintoon pääsemisen edellytys. Ajokorttilupahakemus tehdään Traficomin palveluntuottajan Ajovarman toimipisteessä. Mikäli sinulla ei ole aiempaa ajokorttia, sinun tulee toimittaa kaksi passikuvaa lupahakemuksen liitteeksi – muita liitteitä ei pääsääntöisesti tarvitse! Keskustele lääkärisi kanssa lääkärintodistuksen tarpeesta, jos sinulla on tai on ollut jokin ajoterveyteen vaikuttavista sairauksista, vammoista tai oireista.

Ajokorttilupahakemuksen voi tehdä kätevästi myös sähköisesti Traficomin palvelussa tietyin ehdoin. Tarkista ehdot ja siirry Traficomn sähköiseen palveluun täältä.

Lupahakemus kannattaa tehdä heti kurssin alussa. Ajo-opetuksen voi aloittaa jo ennen ajokorttilupahakemusta, mutta tarvitset luvan teoriakokeen varaamiseksi.

3. Osallistu teoriaopetukseen

Autokoulu alkaa aina teoriaopetuksella. Kaikki teoriatunnit suoritetaan etänä verkkokoulutuksina.

Kirjaudu oppimisympäristöön tunnuksilla, jotka lähetämme aina viimeistään ilmoittautumista seuraavana päivänä.

Henkilöautokurssin teoriatunnit muodostuvat seuraavista kokonaisuuksista:

  • EAS-koulutus, eli ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus: 4 teoriatuntia (jos sinulla on jo ajokortti, nämä tunnit ovat vapaaehtoisia, mutta suosittelemme kertausta)
  • Riskientunnistamiskoulutuksen 4 teoriatuntia

Oppimisympäristössä harjoittelet myös teoriakokeeseen.

4. Suorita teoriakoe

Sovi ajo ajo-opettajan kanssa, kumpi varaa ajan teoriakokeeseen. Jos varaat ajan itse Ajovarman varauspalvelusta, ilmoita siitä ajo-opettajallesi; autokoulu ei nimittäin saa varauksesta automaattisesti tietoa Ajovarmalta eikä näin ollen voi varata heti hyväksytyn teoriakokeen jälkeen ajokoeaikaa sekä jäljellä olevia ajotunteja.

Teoriakokeen voit suorittaa lähimmässä tutkinnon vastaanottajan toimipisteessä (Ajovarma Oy). Ajokorttilupa täytyy olla haettuna sekä teoriatunteihin kuuluva neljän tunnin EAS-koulutus suoritettuna ennen teoriakokeeseen pääsyä. Suosittelemme lisäksi, että suoritat riskientunnistamiskoulutuksen 4 teoriatuntia sekä 2 ajotuntia ennen teoriakoetta.

Teoriakokeeseen on otettava mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus sekä varauduttava maksamaan teoriakoemaksu.

Teoriakoe on mahdollista suorittaa aikaisintaan kuukautta ennen kuin täytät 18 vuotta. Mikäli sinulla on hyväksytty ikäpoikkeuslupa, voit suorittaa teoriakokeen aikaisintaan syntymäpäivänäsi täyttäessäsi 17-vuotta. Lue ikäspoikkeusluvan käytänteistä tarkemmin täältä.

5. Osallistu ajo-opetukseen

Ajo-opetuksen voit aloittaa, kun olet suorittanut teoriatunteihin kuuluva neljän tunnin EAS-koulutuksen. Lisäksi suosittelemme, että suoritat oppimisympäristössäsi ensimmäisen tason hyväksytysti läpi. Olemme sinuun yhteydessä ennen ajotuntien aloittamista.

Ajo-opetus suunnitellaan aina valitsemasi kurssin mukaisesti ja räätälöidään oppilaskohtaisesti parhaiten palvelevaksi ensimmäisellä ajotunnilla. Ajotunteja on myös mahdollista varata itse oppimisympäristön tai mobiilisovelluksen kautta. Ammattitaitoiset opettajamme huolehtivat opetuksestasi!

6. Läpäise ajokoe ja onnittele itseäsi ajokortista!

Kuten teoriakoekin, ajokoe suoritetaan tutkinnon vastaanottajan toimipisteessä (Ajovarma Oy). Ajokokeeseen voit osallistua, kun olet läpäissyt teoriakokeen sekä ajanut kaikki tuotepakettisi ajotunnit ja olet täyttänyt 18 vuotta. Ajokokeella varmistetaan, että ajokorttia suorittava kykenee tunnistamaan vaaratekijöitä, arvioi riskejä sekä omaa toimintaansa ja sen vaikutuksia liikenneturvallisuudelle.

Ota ajokokeeseen mukaan

  • henkilöllisyystodistus
  • E100-lomake (todistus saadusta kuljettajaopetuksesta) ja riskikoulutuksen todistus autokoululta
    • B-kurssilaisen todistuksista huolehtii opettaja ajokokeeseen lähtiessä
  • varmista, että olet maksanut ajokokeen varaushetkellä saamasi maksulinkin kautta
    • mikäli maksu on suoritettu hyvissä ajoin, et tarvitse mukaasi maksukuittia

Hyväksytyn suorituksen jälkeen saat väliaikaisen ajokortin. Lopullinen ajokortti saapuu myöhemmin postissa.

Mini Henkilöautokurssi (B)

799 * 949 €

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Mini-kurssipaketti sopii sinulle, jolla on ennestään paljon kokemusta liikenteessä liikkumisesta esimerkiksi mopolla tai kevarilla. Kurssi sisältää vain lakisääteisen minimimäärän opetusta.

Optimi Henkilöautokurssi (B)

Suosituin!

1 349 *

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Optimi-kurssipaketti on suosituin ajokorttikurssimme! Tämä kurssi sisältää yhteensä 16 tuntia ajo-opetusta autolla ja ajosimulaattorilla. Hyviä oppimistuloksia fiksulla tuntiyhdistelmällä.

Varma Henkilöautokurssi (B)

Suosit­telemme!

1 549 *

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Varma-kurssipaketti on suosituksemme etenkin sinulle, jolla ei ole entuudestaan ajokokemusta. Tämä kurssi sisältää reilusti syventävää opetusta, yhteensä 19 ajotuntia autolla ja ajosimulaattorilla!

Etsi mitä tahansa