Hyppää sisältöön

Näin opetus etenee henkilöautokurssilla

1. Ilmoittaudu henkilöautokurssillemme

Ilmoittaudu henkilöautokurssille.

2. Teemme henkilökohtaisen opetussuunnitelman

Ajokorttia varten tarvitaan ajokorttilupa, jonka myöntää Traficom. Ajokorttilupahakemukset käsittelee Traficomin palveluntuottaja Ajovarma. Mikäli sinulla ei ole aiempaa ajokorttia, sinun tulee toimittaa 2 passikuvaa lupahakemuksen liitteeksi – muita liitteitä ei pääsääntöisesti tarvitse! Keskustele lääkärisi kanssa lääkärintodistuksen tarpeesta, jos sinulla on tai on ollut jokin ajoterveyteen vaikuttavista sairauksista, vammoista tai oireista. Jos sinulla on aiempi ajokortti, riittää ajokorttilupahakemukseen omakätinen allekirjoitus. Tosin tämä on hyvä hetki vaihtaa ajokorttiin päivitetty kuva itsestä.

Ajokorttilupahakemuksen voit tehdä vaivatta paikallisen Ajovarman toimipisteellä. Tarvitset voimassa olevan ajokorttiluvan teoriakokeen varaamiseksi. Huolehdi lupahakemuksesta ajoissa.

Ajokorttilupahakemuksen voi tehdä kätevästi myös sähköisesti Traficomin palvelussa tietyin ehdoin. Tarkista ehdot ja siirry Traficomn sähköiseen palveluun täältä.

3. Osallistu teoriaopetukseen

Turvalliseksi kuljettajaksi opettaminen on meille tärkeää myös henkilöauto-opetuksessa. Sen vuoksi meillä on tarjolla useampi tuotepaketti, mistä voi valita oppilaskohtaisesti tarvittavan opetusmäärän – lain määräämää minimiä unohtamatta. Jokaiseen henkilöautokurssiimme sisältyy 4 tunnin turvallisuuskoulutus, mistä kurssi virallisesti alkaa.

Autokoulu alkaa aina teoriaopetuksella.

4. Suorita teoriakoe

Autokoulu varaa sinulle teoriakoeajan. Voit varata teoriakokeen itse Ajovarman varauspalvelusta, mutta huomoithan, että autokoulu ei saa tästä erikseen tietoa eikä näin ollen voi varata heti hyväksytyn teoriakokeen jälkeen ajokoeaikaa sekä jäljellä olevia ajotunteja. HUOM! Mikäli sinulla on hyväksytty ikäpoikkeuslupa, voit suorittaa teoriakokeen aikaisintaan syntymäpäivänäsi täyttäessäsi 17-vuotta. Lue ikäspoikkeusluvan käytänteistä tarkemmin täältä.

Teoriakokeen voit suorittaa lähimmässä tutkinnon vastaanottajan toimipisteessä (Ajovarma Oy). Teoriakoe on mahdollista suorittaa aikaisintaan kuukautta ennen kuin täytät 18 vuotta. Ajokorttilupa täytyy olla haettuna sekä 4 tunnin turvallisuuskoulutus suoritettuna ennen teoriakokeeseen pääsyä. CAP-Autokoulu suosittelee, että suoritat riskientunnistamiskoulutuksen teoriaopinnot sekä 2 ajotuntia ennen teoriakoetta. Teoriakokeeseen on otettava mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus sekä varauduttava maksamaan teoriakoemaksu.

5. Osallistu ajo-opetukseen

Ajo-opetuksen voit aloittaa, kun olet suorittanut 4 tunnin turvallisuuskoulutuksen. Lisäksi suosittelemme, että suoritat oppimisympäristössäsi teoreettisen opetuksen osalta ensimmäisen tason hyväksytysti läpi. Ajo-opetus suunnitellaan aina oppilaan valitseman tuotepaketin mukaisesti ja räätälöidään oppilaskohtaisesti parhaiten palvelevaksi ensimmäisellä ajotunnilla. Ajotunteja on myös mahdollista varata itse oppimisympäristön kautta. Ammattitaitoiset opettajamme huolehtivat opetuksestasi!

6. Läpäise ajokoe ja onnittele itseäsi ajokortista!

Kuten teoriakoekin, ajokoe suoritetaan tutkinnon vastaanottajan toimipisteessä (Ajovarma Oy). Ajokokeeseen voit osallistua, kun olet läpäissyt teoriakokeen sekä ajanut kaikki tuotepakettisi ajotunnit ja olet täyttänyt 18 vuotta. Ajokokeella varmistetaan, että ajokorttia suorittava kykenee tunnistamaan vaaratekijöitä, arvioi riskejä sekä omaa toimintaansa ja sen vaikutuksia liikenneturvallisuudelle.

Ota ajokokeeseen mukaan;

  • henkilöllisyystodistus
  • E100-lomake (todistus saadusta kuljettajaopetuksesta) ja riskikoulutuksen todistus autokoululta
    • B-kurssilaisen todistuksista huolehtii opettaja ajokokeeseen lähtiessä
  • varmista, että olet maksanut ajokokeen varaushetkellä saamasi maksulinkin kautta
    • mikäli maksu on suoritettu hyvissä ajoin, et tarvitse mukaasi maksukuittia

Hyväksytyn suorituksen jälkeen saat väliaikaisen ajokortin. Lopullinen ajokortti saapuu myöhemmin postissa.

Suosittuja henkilöautokursseja

Mini Henkilöautokurssi (B)

949 €*

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Mini-kurssipaketti sopii sinulle, jolla on ennestään paljon kokemusta liikenteessä liikkumisesta esimerkiksi mopolla tai kevarilla. Kurssi sisältää vain lakisääteisen minimimäärän opetusta.

Optimi Henkilöautokurssi (B)

Suosituin!

1 349 €*

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Optimi-kurssipaketti on suosituin ajokorttikurssimme! Tämä kurssi sisältää yhteensä 16 tuntia ajo-opetusta autolla ja ajosimulaattorilla. Hyviä oppimistuloksia fiksulla tuntiyhdistelmällä.

Varma Henkilöautokurssi (B)

Suosit­telemme!

1 549 €*

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Varma-kurssipaketti on suosituksemme etenkin sinulle, jolla ei ole entuudestaan ajokokemusta. Tämä kurssi sisältää reilusti syventävää opetusta, yhteensä 19 ajotuntia autolla ja ajosimulaattorilla!

Etsi mitä tahansa