Hyppää sisältöön
Valitse aluksi toimipiste

Kevarikortti A1

Tervetuloa suorittamaan kevytmoottoripyöräkorttia! Valikoimastamme löydät sopivan kurssin olitpa vasta-alkaja tai jo kokeneempi kuljettaja. Mukavat ja ammattitaitoiset liikenneopettajamme ovat tukenasi koko ajoharjoittelun ajan. 

Tutustu kevytmoottoripyöräkurssien vaihtoehtoihin ja ilmoittaudu!

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä asiakaspalveluumme – autamme mielellämme.

Mikä on kevytmoottoripyörä?

Kevytmoottoripyörä, eli kansan kielellä kevari, on tehokas A1-luokan ajoneuvo, jolla saa ajaa myös moottoriteillä moottoritienopeuksilla. A1-luokan moottoripyöräkortti oikeuttaa ajamaan moottoripyöriä, joiden sylinteritilavuus on yli 50 cm³ mutta enintään 125 cm³ ja teho enintään 11 kW. Lisäksi sinun täytyy olla vähintään 16-vuotias.

CAP-Autokoulu edistää liikenneturvallisuutta ja haluaa antaa jokaiselle kuljettajalle parhaat mahdolliset edellytykset turvalliseen ajamiseen liikenteessä. Suosittelemme erityisesti ensimmäistä ajokorttia kaksipyöräisellä suorittavalle reilusti ajoharjoittelua. Näin moottoripyörän hallinta ja ennakoiva ajaminen tulee tutuksi.   

Valitse toimipiste niin näet kurssit ja hinnat!

Valitse ensin sinua lähin CAP-Autokoulun toimipiste niin näet tarjolla olevat kurssit ja hinnat.

Vertaile paketteja

  • Monipuoliset ajotunnit

    Ajotunneilla harjoittelemme monipuolisesti moottoripyörän käsittelyä ja ajotaitoja. Näin valmistaudut ajokokeeseen ja tosielämän liikennetilanteisiin.

  • Tehokkaat teoriatunnit

    Kurssien teoriatunnit ja teoriakoeharjoittelun saat suoritettua kätevästi netissä, kun sinulle parhaiten sopii. 

  • Laadukas opetuskalusto

    CAP-Autokoulussa harjoitellaan aina nykyaikaisilla ja turvallisilla moottoripyörillä sekä laadukkailla ajovarusteilla. 

Näin kevarikurssi etenee

Ilmoittaudu A1-kevytmoottoripyöräkurssille valitsemalla sinulle sopiva koulutuspaketti. Saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi lisätietoja koulutuksen suorittamisesta. Aikaisintaan voit ilmoittautua kun olet täyttämässä 16 vuotta. 

Kurssiin sisältyy neljän tunnin EAS- eli ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus, joka suoritetaan verkkoteoriakurssina. EAS-koulutuksen teoriatunteja ei tarvitse suorittaa, jos sinulla on jo aikaisempi ajokortti. Voit suorittaa verkkoteoriatunnit omaan tahtiin tietokoneella, tabletilla tai puhelimella lähes heti ilmoittautumisen jälkeen. 

Teoriatunnit suoritetaan sähköisessä oppimisympäristössä, jossa voit harjoitella myös teoriakoetta varten. Saat suoritetusta EAS-koulutuksesta todistuksen, jota tarvitset teoriakokeessa. 

A1-luokan moottoripyöräkorttia varten tulee käydä kuljettajaopetusta vähintään 5 tuntia. Tämä on kuitenkin vain lain velvoittama minimituntimäärä. Jokaisen tulisi huolehtia, että käsittelytaidot ja ajaminen liikenteessä ovat varmalla pohjalla. Useimmat hyödyntävätkin mahdollisuutta ottaa autokoulussa oman oppimisen kannalta sopiva määrä ajotunteja. Jokaiseen koulutuspakettiin voi ostaa lisäajotunteja hintaan 89 €/h.

Kuljettajantutkinto sisältää sekä teoria- että ajokokeen, jonka osana on moottoripyörän käsittelykoe. 

Voit osallistua teoriakokeeseen kuukautta ennen kuin täytät 16 vuotta, kun ajokorttilupa on haettu.   

Ajokokeen voit suorittaa ja ajokortin saada aikaisintaan 16 vuotta täytettyäsi. Ajokokeeseen voit osallistua CAP-Autokoulun moottoripyörällä ja hyväksytyillä ajovarusteilla. 

Usein kysyttyä

Etsitkö toista mottoripyöräluokkaa?

A2: sylinteritilavuus enintään 125 cm³ ja teho enintään 11 kW, ikäraja 16 vuotta. Ilmoittaudu A2-kurssille.

A: kaikkien teholuokkien moottoripyörät, ikäraja 24 vuotta (tai 20 vuotta, jos A2-kortti ollut voimassa 2 vuotta). Ilmoittaudu A-kurssille.

Etsi mitä tahansa