Hyppää sisältöön

Kevarikortti A1

Tervetuloa suorittamaan kevytmoottoripyöräkorttia! Valikoimastamme löydät sopivan kurssin olitpa vasta-alkaja tai jo kokeneempi kuljettaja.

Jos sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme – autamme mielellämme.

Kevarikortti A1

Tervetuloa suorittamaan kevytmoottoripyöräkorttia! Valikoimastamme löydät sopivan kurssin olitpa vasta-alkaja tai jo kokeneempi kuljettaja.

Jos sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme – autamme mielellämme.

Mikä on kevytmoottoripyörä?

Kevytmoottoripyörä, eli kansan kielellä kevari, on tehokas A1-luokan ajoneuvo, jolla saa ajaa myös moottoriteillä moottoritienopeuksilla. A1-luokan moottoripyöräkortti oikeuttaa ajamaan moottoripyöriä, joiden sylinteritilavuus on yli 50 cm³ mutta enintään 125 cm³ ja teho enintään 11 kW. Lisäksi sinun täytyy olla vähintään 16-vuotias.

CAP-Autokoulu edistää liikenneturvallisuutta ja haluaa antaa jokaiselle kuljettajalle parhaat mahdolliset edellytykset turvalliseen ajamiseen liikenteessä. Suosittelemme erityisesti ensimmäistä ajokorttia kaksipyöräisellä suorittavalle reilusti ajoharjoittelua. Näin moottoripyörän hallinta ja ennakoiva ajaminen tulee tutuksi.

Aikataulutakuu: Laukaassa kaikki prätkäkurssit kuukaudessa!

Kaikki teoriat ja ajotunnit kuukaudessa? Ilmoittaudu nyt ja suorita teoriatunnit ja teoriakoe alta pois, niin pääset ajotunneille heti kun säät sallivat.

Tutustu kevytmoottoripyöräkursseihimme

Tutustu eri kurssivaihtoehtoihimme, valitse itsellesi sopiva kurssi ja ilmoittaudu mukaan!

Mini Kevarikurssi (A1)

450

Voit maksaa myös osamaksulla

Mini-kurssi sisältää vain A1-korttiluokan vaatimat lakisääteiset minimivaatimukset eli 5 ajotuntia oppilaan omalla A1-luokan moottoripyörällä sekä EAS-teoriakoulutuksen. Mini-kurssi antaa valmiudet teoria- ja ajokokeen käsittelyosuuden läpäisyyn. Liikenteessä ajamisesta käydään läpi olennaisimmat perusteet. Moottoripyörän on täytettävä suoritettavaa luokkaa koskevat vaatimukset. Moottoripyörän vuokraus on myös mahdollista. Lisätietoja Matilta 045 278 3878

Palvelukielet:

 • suomi,
 • englanti

Basic Kevarikurssi (A1)

749

Voit maksaa myös osamaksulla

Basic-kurssi sopii sinulle, jolla on entuudestaan esimerkiksi mopokortti tai jonkin verran kokemusta liikenteessä ajamisesta kaksipyöräisellä. Tämä kurssi sisältää EAS-teoriakoulutuksen lisäksi 8 ajotuntia oppilaan omalla kevytmoottoripyörällä. Moottoripyörän on täytettävä suoritettavaa luokkaa koskevat vaatimukset. Moottoripyörän vuokraus on myös mahdollista. Lisätietoja Matilta 045 278 3878

Palvelukielet:

 • suomi,
 • englanti

Varma Kevarikurssi (A1)

990

Voit maksaa myös osamaksulla

Varma-kurssi sopii hyvin sinulle, jolla ei ole aiempaa kokemusta moottoripyörällä ajamisesta tai aiemmin suoritettua mopokorttia. Erinomainen valinta vasta-alkajille! Tämä kurssi sisältää EAS-teoriakouluksen lisäksi 12 ajotuntia oppilaan omalla kevytmoottoripyörällä. Moottoripyörän on täytettävä suoritettavaa luokkaa koskevat vaatimukset. Moottoripyörän vuokraus on myös mahdollista. Lisätietoja Matilta 045 278 3878

Palvelukielet:

 • suomi,
 • englanti

Vertaile paketteja

Mini

Kevarikurssi (A1) omalla moottoripyörällä

Basic

Kevarikurssi (A1) omalla moottoripyörällä

Varma

Kevarikurssi (A1) omalla moottoripyörällä

Koulutuskielet valitulla toimipisteellä Verkkoteoriatunnit suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi. suomi, englanti suomi, englanti suomi, englanti
Hinta valitulla toimipisteellä + viranomaiskulut 450 € 749 € 990 €
Ilmoittaudu Ilmoittaudu Ilmoittaudu
 • Monipuoliset ajotunnit

  Ajotunneilla harjoittelemme monipuolisesti moottoripyörän käsittelyä ja ajotaitoja. Näin valmistaudut ajokokeeseen ja tosielämän liikennetilanteisiin.

 • Tehokkaat teoriatunnit

  Kurssien teoriatunnit ja teoriakoeharjoittelun saat suoritettua kätevästi netissä, kun sinulle parhaiten sopii.

 • Laadukas opetuskalusto

  CAP-Autokoulussa harjoitellaan aina nykyaikaisilla ja turvallisilla moottoripyörillä sekä laadukkailla ajovarusteilla.

Näin kevarikurssi etenee

Ilmoittaudu A1-kevytmoottoripyöräkurssille valitsemalla sinulle sopiva koulutuspaketti. Saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi lisätietoja koulutuksen suorittamisesta. Aikaisintaan voit ilmoittautua kun olet täyttämässä 16 vuotta. 

Kurssiin sisältyy neljän tunnin EAS- eli ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus, joka suoritetaan verkkoteoriakurssina. EAS-koulutuksen teoriatunteja ei tarvitse suorittaa, jos sinulla on jo aikaisempi ajokortti. Voit suorittaa verkkoteoriatunnit omaan tahtiin tietokoneella, tabletilla tai puhelimella lähes heti ilmoittautumisen jälkeen. 

Teoriatunnit suoritetaan sähköisessä oppimisympäristössä, jossa voit harjoitella myös teoriakoetta varten. Saat suoritetusta EAS-koulutuksesta todistuksen, jota tarvitset teoriakokeessa. 

A1-luokan moottoripyöräkorttia varten tulee käydä kuljettajaopetusta vähintään 5 tuntia. Tämä on kuitenkin vain lain velvoittama minimituntimäärä. Jokaisen tulisi huolehtia, että käsittelytaidot ja ajaminen liikenteessä ovat varmalla pohjalla. Useimmat hyödyntävätkin mahdollisuutta ottaa autokoulussa oman oppimisen kannalta sopiva määrä ajotunteja. Jokaiseen koulutuspakettiin voi ostaa lisäajotunteja hintaan 89 € / h.

Ajotuntien aloituspisteet Laukaassa

Moottoripyörällä
 • Sovitusti

Kuljettajantutkinto sisältää sekä teoria- että ajokokeen, jonka osana on moottoripyörän käsittelykoe. 

Voit osallistua teoriakokeeseen kuukautta ennen kuin täytät 16 vuotta, kun ajokorttilupa on haettu.   

Ajokokeen voit suorittaa ja ajokortin saada aikaisintaan 16 vuotta täytettyäsi. Ajokokeeseen voit osallistua CAP-Autokoulun moottoripyörällä ja hyväksytyillä ajovarusteilla. 

Viranomaiskulut

Ajokorttilupahakemus (sähköinen)
24 €
Ajokoe
74 €
Teoriakoe
40 €
Valinnaiset
Käsittelykokeen uudelleensuoritus
32 €
Ajokorttilupahakemus (Ajovarmalla)
39 €
Suullinen teoriakoe terveysperustein
40 €
Suullinen teoriakoe 60 min.
107 €

Usein kysyttyä

Kaikki moottoripyöräluokat

Kevytmoottoripyöräkortti A1

A1-kortti oikeuttaa ajamaan kevytmoottoripyöriä, joiden sylinteritilavuus on enintään 125 cm3 ja enimmäisteho on 11 kW. A1-kortin ikäraja on 16 vuotta.

Moottoripyöräkortti A2

A2-kortti oikeuttaa ajamaan moottoripyöriä, joiden enimmäisteho on 35 kW. A2-kortin ikäraja on 18 vuotta.

Moottoripyöräkortti A

A-kortti oikeuttaa ajamaan kaikkia moottoripyöriä. A-kortin ikäräja on 20 vuotta, jos kuljettajalla on ollut A2-kortti vähintään kahden vuoden ajan. Ilman aikaisempaa A2-korttia A-kortin ikäraja on 24 vuotta.

Etsi mitä tahansa