Hyppää sisältöön

Näin opetus etenee mopokurssilla

1. Ilmoittaudu mopokurssillemme

Ilmoittaudu koulutukseen ilmoittautumislomakkeella.

2. Teemme henkilökohtaisen opetussuunnitelman

Ajokorttia varten tarvitaan ajokorttilupa, jonka myöntää Traficom. Ajokorttilupahakemukset käsittelee Traficomn palveluntuottaja Ajovarma. Mikäli sinulla ei ole aiempaa ajokorttia, sinun tulee toimittaa 2 passikuvaa lupahakemuksen liitteeksi – muita liitteitä ei pääsääntöisesti tarvitse! Keskustele lääkärisi kanssa lääkärintodistuksen tarpeesta, jos sinulla on tai on ollut jokin ajoterveyteen vaikuttavista sairauksista, vammoista tai oireista. Jos sinulla on aiempi ajokortti, riittää ajokorttilupahakemukseen omakätinen allekirjoitus. Tosin tämä on hyvä hetki vaihtaa ajokorttiin päivitetty kuva itsestä.

Ajokorttilupahakemuksen voit tehdä vaivatta paikallisen Ajovarman toimipisteellä. Tarvitset voimassa olevan ajokorttiluvan teoriakokeen varaamiseksi. Huolehdi lupahakemuksesta ajoissa.

Ajokorttilupahakemuksen voi tehdä kätevästi myös sähköisesti Traficomin palvelussa tietyin ehdoin. Tarkista ehdot ja siirry Traficomn sähköiseen palveluun täältä.

3. Osallistu teoriaopetukseen

Turvalliseksi kuljettajaksi opettaminen on meille tärkeää myös mopo-opetuksessa. Sen vuoksi meillä on tarjolla useampi tuotepaketti, mistä voi valita oppilaskohtaisesti tarvittavan opetusmäärän – lain määräämää minimiä unohtamatta. Jokaiseen mopokurssiimme sisältyy 4 tunnin turvallisuuskoulutus, mistä kurssi virallisesti alkaa.

Autokoulu alkaa aina teoriaopetuksella.

4. Suorita teoriakoe

Teoriakokeen voit suorittaa lähimmässä tutkinnon vastaanottajan toimipisteessä. Teoriakoe on mahdollista suorittaa aikaisintaan kuukautta ennen kuin täytät 15 vuotta. Ajokorttilupa täytyy olla haettuna sekä 4 tunnin turvallisuuskoulutus suoritettuna ennen teoriakokeeseen pääsyä. Teoriakokeeseen on otettava mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus, huoltajan suostumuslomake sekä varauduttava maksamaan käsittely- ja teoriakoe.

Autokoulu varaa sinulle teoriakoeajan, ja antaa sinulle samalla huoltajan suostumuslomakkeen (pyydä vähintään yhtä huoltajaa täyttämään lomake!).

5. Osallistu ajo-opetukseen

Ajo-opetuksen voit aloittaa, kun olet suorittanut 4 tunnin turvallisuuskoulutuksen ja olet täyttänyt 15 vuotta. Ajo-opetus suunnitellaan aina oppilaan valitseman tuotepaketin mukaisesti ja räätälöidään oppilaskohtaisesti parhaiten palvelevaksi. Ammattitaitoiset opettajamme huolehtivat opetuksestasi!

6. Suorita käsittelykoe

Käsittelykokeeseen osallistuvalla on oltava ajamiseen soveltuvat varusteet: kypärä, takki, suojaavat pitkät housut, käsineet ja jalkineet, jotka saat CAP-Autokoulustasi. Käsittelykoe sisältää hidasajon, portit ja hätäjarrutusosion.

Ota käsittelykokeeseen mukaan;

  • henkilöllisyystodistus
  • E100-lomake (todistus saadusta kuljettajaopetuksesta) autokoululta
    • todistuksesta huolehtii opettaja käsittelykokeeseen lähtiessä, mikäli kurssisi on sisältänyt ajotunteja autokouluopettajan kanssa
  • varmista, että olet maksanut käsittelykokeen varaushetkellä saamasi maksulinkin kautta
    • mikäli maksu on suoritettu hyvissä ajoin, et tarvitse mukaasi maksukuittia

Hyväksytyn suorituksen jälkeen saat väliaikaisen ajokortin.

Ilmoittaudu mopokurssille

EAS-koulutus Mopokurssi (AM120)

84 €*

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Kurssi sisältää vain EAS-teoriatunnit verkossa sekä teoriakoe­harjoittelu­ohjelman, mutta ei yhtään ajotuntia. EAS-koulutus sisältyy myös kaikkiin ajo-opetusta sisältäviin mopokursseihimme.

Mini Mopokurssi (AM120)

199 €*

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Mini-kurssi soveltuu sinulle, jolla on jo hieman kokemusta mopolla ajamisesta. Teoriaosuuden lisäksi kurssiin kuuluu yksi ajotunti autokoulun mopolla. Ajotunnilla harjoitellaan lähinnä käsittelykoetta varten.

Basic Mopokurssi (AM120)

249 €* 278 €

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Basic-kurssi sisältää kaksi ajotuntia mopolla ammattitaitoisen opettajan seurassa. Teoriaopintojen lisäksi keskitymme rauhassa mopon käsittelyyn ja käymme sitten läpi liikenteessä ajamisen perusasioita autokoulun mopolla.

Optimi Mopokurssi (AM120)

359 €*

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Opi turvallisen mopolla ajamisen perusteet huolellisesti mutta kompaktisti. Optimi-mopokurssilla opit olennaiset mopon käsittelyn taidot sekä käytännön liikenneajamisen tärkeimmät aiheet. Se sisältää teoriaopintojen lisäksi kolme ajotuntia ammattitaitoisen opettajan kanssa autokoulun mopolla.

Varma Mopokurssi (AM120)

569 €*

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Varma-mopokurssi on CAP-Autokoulun liikenneopettajien suosittama vastuullinen valinta. Kuuden ajotunnin opetussuunnitelmalla varmistamme, että osaat käsitellä mopoa turvallisesti ja hallitset erilaiset liikennetilanteet varmalla otteella. Käsittelytaitoihin varataan hyvin aikaa. Liikenneajotunneilla ehditään kartuttaa tietoja ja taitoja kattavasti. Vahva suositus kaikille tuleville mopoilijoille lähtötaitoihin katsomatta!

Etsi mitä tahansa