Hyppää sisältöön

Näin opetus etenee mopokurssilla

1. Ilmoittaudu mopokurssillemme

Ilmoittaudu mopokurssille. Saat viimeistään seuraavana päivänä sähköpostiisi ohjeet ja tunnukset oppimisympäristöön.

Olemme sinuun puhelimitse yhteydessä ilmoittautumisen jälkeen ja käymme läpi peruskäytänteet ja jos olet ilmoittautunut ajotunteja sisältävälle mopokurssille, sovimme kuinka ajotunnit varataan.

2. Tee ajokorttilupahakemus

Ajokorttia varten tarvitaan ajokorttilupa, jonka myöntää Traficom. Lupaa voit hakea aikaisintaan 14-vuotiaana. Lupa on voimassa kolme vuotta. Ajokorttilupa on kuljettajantutkintoon pääsemisen edellytys.Ajokorttilupahakemus tehdään Traficomin palveluntuottajan Ajovarman toimipisteessä. Mikäli sinulla ei ole aiempaa ajokorttia, sinun tulee toimittaa kaksi passikuvaa lupahakemuksen liitteeksi – muita liitteitä ei pääsääntöisesti tarvitse! Keskustele lääkärisi kanssa lääkärintodistuksen tarpeesta, jos sinulla on tai on ollut jokin ajoterveyteen vaikuttavista sairauksista, vammoista tai oireista.

Ajokorttilupahakemuksen voi tehdä kätevästi myös sähköisesti Traficomin palvelussa tietyin ehdoin. Tarkista ehdot ja siirry Traficomn sähköiseen palveluun täältä.

Lupahakemus kannattaa tehdä heti kurssin alussa. Mahdollisen ajo-opetuksen voi aloittaa jo ennen ajokorttilupahakemusta, mutta tarvitset luvan teoriakokeen varaamiseksi.

3. Osallistu teoriaopetukseen

Mopokurssi alkaa aina teoriaopetuksella. Mopokurssin teoriatunnit muodostuvat neljän tunnin EAS-koulutuksesta (eli ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus).

Kaikki teoriatunnit suoritetaan etänä verkkokoulutuksina. Kirjaudu oppimisympäristöön tunnuksilla, jotka lähetämme aina viimeistään ilmoittautumista seuraavana päivänä. Oppimisympäristössä harjoittelet myös teoriakokeeseen.

4. Suorita teoriakoe

Sovi ajo ajo-opettajan tai toimiston väen kanssa, kuka varaa ajan teoriakokeeseen. Jos varaat ajan itse Ajovarman varauspalvelusta, ilmoita siitä autokoululle; autokoulu ei nimittäin saa varauksesta automaattisesti tietoa Ajovarmalta eikä näin ollen voi varata heti hyväksytyn teoriakokeen jälkeen käsittelykoeaikaa sekä jäljellä olevia ajotunteja (jos sellaisiin kurssiin kuuluu).

Teoriakokeen voit suorittaa lähimmässä tutkinnon vastaanottajan toimipisteessä (Ajovarma Oy). Ajokorttilupa täytyy olla haettuna sekä teoriatunteihin kuuluva neljän tunnin EAS-koulutus suoritettuna ennen teoriakokeeseen pääsyä.

Teoriakokeeseen on otettava mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus, huoltajan suostumuslomake (vähintään yhden huoltajan lupa), EAS-todistus (todistus löytyy oppilaan oppimisympäristöstä) sekä varauduttava maksamaan koe.

Teoriakoe on mahdollista suorittaa aikaisintaan kuukautta ennen kuin täytät 15 vuotta.

5. Osallistu ajo-opetukseen

Jos valitsemaasi mopokurssiin kuuluu vapaaehtoista ajo-opetusta, voit aloittaa ne, kun olet suorittanut kaikki neljä teoriatuntia (EAS-koulutus) ja olet täyttänyt 15 vuotta.

Olemme sinuun yhteydessä ennen ajotuntien aloittamista. Ajo-opetus suunnitellaan aina valitsemasi tuotepaketin mukaisesti ja räätälöidään oppilaskohtaisesti parhaiten palvelevaksi ensimmäisellä ajotunnilla. Ammattitaitoiset opettajamme huolehtivat opetuksestasi!

6. Suorita käsittelykoe

Käsittelykokeeseen osallistuvalla on oltava ajamiseen soveltuvat varusteet: kypärä, takki, suojaavat pitkät housut, käsineet ja jalkineet, jotka saat CAP-Autokoulustasi. Käsittelykoe sisältää hidasajon, portit ja hätäjarrutusosion.

Ota käsittelykokeeseen mukaan

  • Henkilöllisyystodistus
  • E100-lomake (todistus saadusta kuljettajaopetuksesta) autokoululta
  • Varmista, että olet maksanut käsittelykokeen varaushetkellä saamasi maksulinkin kautta
    • mikäli maksu on suoritettu hyvissä ajoin, et tarvitse mukaasi maksukuittia

Hyväksytyn suorituksen jälkeen saat väliaikaisen ajokortin. Lopullinen ajokortti saapuu myöhemmin postissa.

EAS-koulutus Mopokurssi (AM120)

84 *

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Kurssi sisältää vain EAS-teoriatunnit verkossa sekä teoriakoe­harjoittelu­ohjelman, mutta ei yhtään ajotuntia. EAS-koulutus sisältyy myös kaikkiin ajo-opetusta sisältäviin mopokursseihimme.

Mini Mopokurssi (AM120)

199 *

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Mini-kurssi soveltuu sinulle, jolla on jo hieman kokemusta mopolla ajamisesta. Teoriaosuuden lisäksi kurssiin kuuluu yksi ajotunti autokoulun mopolla. Ajotunnilla harjoitellaan lähinnä käsittelykoetta varten.

Basic Mopokurssi (AM120)

278 *

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Basic-kurssi sisältää kaksi ajotuntia mopolla ammattitaitoisen opettajan seurassa. Teoriaopintojen lisäksi keskitymme rauhassa mopon käsittelyyn ja käymme sitten läpi liikenteessä ajamisen perusasioita autokoulun mopolla.

Optimi Mopokurssi (AM120)

359 *

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Opi turvallisen mopolla ajamisen perusteet huolellisesti mutta kompaktisti. Optimi-mopokurssilla opit olennaiset mopon käsittelyn taidot sekä käytännön liikenneajamisen tärkeimmät aiheet. Se sisältää teoriaopintojen lisäksi kolme ajotuntia ammattitaitoisen opettajan kanssa autokoulun mopolla.

Varma Mopokurssi (AM120)

569 *

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Varma-mopokurssi on CAP-Autokoulun liikenneopettajien suosittama vastuullinen valinta. Kuuden ajotunnin opetussuunnitelmalla varmistamme, että osaat käsitellä mopoa turvallisesti ja hallitset erilaiset liikennetilanteet varmalla otteella. Käsittelytaitoihin varataan hyvin aikaa. Liikenneajotunneilla ehditään kartuttaa tietoja ja taitoja kattavasti. Vahva suositus kaikille tuleville mopoilijoille lähtötaitoihin katsomatta!

Etsi mitä tahansa