Hyppää sisältöön

Näin opetus etenee mopoautokurssilla

1. Ilmoittaudu mopoautokurssillemme

Ilmoittaudu mopoautokurssille.

Saat viimeistään seuraavana päivänä sähköpostiisi ohjeet ja tunnukset oppimisympäristöön. Olemme sinuun puhelimitse yhteydessä ilmoittautumisen jälkeen ja käymme läpi peruskäytänteet sekä sovimme mm. kuinka ajotunnit varataan.

2. Tee ajokorttilupahakemus

Ajokorttia varten tarvitaan ajokorttilupa, jonka myöntää Traficom. Ajokorttilupahakemus tehdään Traficomin palveluntuottajan Ajovarman toimipisteessä.

Mikäli sinulla ei ole aiempaa ajokorttia, sinun tulee toimittaa kaksi passikuvaa lupahakemuksen liitteeksi – muita liitteitä ei pääsääntöisesti tarvitse! Jos sinulla on aiempi ajokortti, riittää ajokorttilupahakemukseen omakätinen allekirjoitus. Tosin tämä on hyvä hetki vaihtaa ajokorttiin päivitetty kuva.

Keskustele lääkärisi kanssa lääkärintodistuksen tarpeesta, jos sinulla on tai on ollut jokin ajoterveyteen vaikuttavista sairauksista, vammoista tai oireista.

Ajokorttilupahakemuksen voi tehdä kätevästi myös sähköisesti Traficomin palvelussa tietyin ehdoin. Tarkista ehdot ja siirry Traficomin sähköiseen palveluun täältä.

Lupahakemus kannattaa tehdä heti kurssin alussa. Ajo-opetuksen voi aloittaa jo ennen ajokorttilupahakemusta, mutta tarvitset luvan teoriakokeen varaamiseksi.

Lupaa voit hakea aikaisintaan 14-vuotiaana ja se on voimassa kolme vuotta.

3. Osallistu teoriaopetukseen

Mopoautokurssi alkaa aina teoriaopetuksella.

Kaikki teoriatunnit suoritetaan etänä verkkokoulutuksina. Kirjaudu oppimisympäristöön tunnuksilla, jotka lähetämme aina viimeistään ilmoittautumista seuraavana päivänä. Oppimisympäristössä harjoittelet myös teoriakokeeseen.

Mopoautokurssin teoriatunnit muodostuvat neljän tunnin EAS-koulutuksesta (eli ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus).

4. Suorita teoriakoe

Teoriakoe suoritetaan Traficomin valtuuttamassa tutkinnon vastaanottajan toimipisteessä (Ajovarma).

Ennen teoriakoetta täytyy ajokorttiluvan olla haettu ja teoriatunteihin kuuluva neljän tunnin EAS-koulutus suoritettu (mikäli sinulla ei ole aikaisempaa ajokorttia).

Sovi autokoulun kanssa, kuka varaa ajan teoriakokeeseen. Jos varaat ajan itse Ajovarman varauspalvelusta, ilmoita siitä autokoululle. Näin tiedämme varata käsittelykokeen ja mahdolliset jäljellä olevat ajotunnit heti hyväksytyn teoriakokeen jälkeen.

Teoriakokeen voit suorittaa aikaisintaan kuukautta ennen kuin täytät 15 vuotta.

Huoltajan suostumuslomakkeen voi pyytää toimistolta, Ajovarmalta tai tulostaa itse. Pyydä vähintään yhtä huoltajaa täyttämään lomake!

Teoriakokeeseen on otettava mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus, huoltajan suostumuslomake (vähintään yhden huoltajan lupa), EAS-todistus (todistus löytyy oppilaan oppimisympäristöstä) sekä varauduttava maksamaan teoriakoemaksu.

5. Osallistu ajo-opetukseen

Ajo-opetuksen voit aloittaa, kun olet suorittanut 4 tunnin turvallisuuskoulutuksen ja olet täyttänyt 15 vuotta.

Olemme sinuun yhteydessä ennen ajotuntien aloittamista. Ajo-opetus suunnitellaan aina valitsemasi kurssin mukaisesti ja räätälöidään oppilaskohtaisesti parhaiten palvelevaksi ensimmäisellä ajotunnilla. Ammattitaitoiset opettajamme huolehtivat opetuksestasi!

6. Suorita ajokoe

Kuten teoriakoekin, ajokoe suoritetaan tutkinnon vastaanottajan toimipisteessä (Ajovarma).

Ajokokeeseen voit osallistua, kun olet läpäissyt teoriakokeen sekä suorittanut kurssisi mukaiset ajotunnit ja olet täyttänyt 15 vuotta.

Huomioi, että ajokoe tapahtuu liikenteessä ja sinä olet vastuullinen kuljettaja. Ajokokeeseen kannattaa mennä vasta, kun koet oikeasti olevasi siihen valmis. Liikennetaitojen oppiminen on yksilöllistä ja liikenneopettajalta saamasi palaute on arvokas mittari siitä, tarvitsetko mahdollisesti lisää harjoittelua ennen ajokokeeseen menoa.

Ota kokeeseen mukaan:

  • Henkilöllisyystodistus
  • E100-lomake (todistus saadusta kuljettajaopetuksesta) autokoululta.
  • Varmista, että olet maksanut käsittelykokeen varaushetkellä saamasi maksulinkin kautta. Mikäli maksu on suoritettu hyvissä ajoin, et tarvitse mukaasi maksukuittia.

Todistuksesta huolehtii opettaja käsittelykokeeseen lähtiessä, mikäli kurssisi on sisältänyt ajotunteja. Mikäli viet todistuksen itse, voit tulostaa lomakkeen täältä.

Hyväksytyn suorituksen jälkeen saat väliaikaisen ajokortin. Lopullinen ajokortti saapuu myöhemmin postissa.

Nyt olet valmis jatkamaan turvallisen ajamisen opettelua itsenäisesti. Voit jatkossakin ottaa yhteyttä autokouluun, mikäli koet tarvitsevasi lisää ajo-opetusta esimerkiksi pitkän tauon jälkeen tai haluat lisävarmuutta johonkin ajamisen osa-alueeseen.

Ilmoittaudu mopoautokurssille

EAS-koulutus Mopoautokurssi (AM121)

84 *

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Mopoautokurssi, joka sisältää vain EAS-teoriatunnit verkossa sekä ohjelman teoriakoeharjoitteluun.

Mini Mopoautokurssi (AM121)

289 *

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Mini-mopoautokurssi on suppea kurssi, joka antaa hyvät valmiudet teoriakokeen läpäisyyn, mutta ei valmenna ajamiseen tieliikennetilanteissa. Yhden ajotunnin sisältävällä Mini-kurssilla harjoitellaan ajamista ajokoetta varten.

Optimi Mopoautokurssi (AM121)

399 *

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Optimi-kurssi on suosituin mopoautokurssimme, koska sen aikana ehditään käymään läpi käytännön käsittelyharjoittelua ja ajamaan liikenneopettajamme kanssa liikenteessä. Tämä kurssi sopii hyvin moottoriliikenteeseen ensimmäistä kertaa lähteville, joille mopoauto kulkuvälineenä ei ole aivan vieras.

Varma Mopoautokurssi (AM121)

599 *

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Varma-kurssi on liikenneopettajiemme suositus! Runsaasti ajotunteja sisältävällä Varma-kurssilla keskitytään ensin rauhassa ja syventävästi mopoauton hallintaan ja vasta sen jälkeen harjoitellaan oikeassa liikenteessä ajamista. Ajotunnit suoritetaan liikenneopettajan johdolla laajan opetussuunnitelman mukaisesti.

Etsi mitä tahansa