Hyppää sisältöön

Näin opetus etenee mopoautokurssilla

1. Ilmoittaudu mopoautokurssillemme

Ilmoittaudu koulutukseen ilmoittautumislomakkeella.

2. Tee ajokorttilupahakemus

Ajokorttia varten tarvitaan ajokorttilupa, jonka myöntää Traficom. Lupaa voit hakea aikaisintaan 14-vuotiaana. Lupa on voimassa kolme vuotta. Ajokorttilupa on kuljettajantutkintoon pääsemisen edellytys. Ajokorttilupahakemukset käsittelee Traficomn palveluntuottaja Ajovarma. Mikäli sinulla ei ole aiempaa ajokorttia, sinun tulee toimittaa 2 passikuvaa lupahakemuksen liitteeksi – muita liitteitä ei pääsääntöisesti tarvitse! Keskustele lääkärisi kanssa lääkärintodistuksen tarpeesta, jos sinulla on tai on ollut jokin ajoterveyteen vaikuttavista sairauksista, vammoista tai oireista. Jos sinulla on aiempi ajokortti, riittää ajokorttilupahakemukseen omakätinen allekirjoitus. Tosin tämä on hyvä hetki vaihtaa ajokorttiin päivitetty kuva itsestä.

Ajokorttilupahakemuksen voit tehdä vaivatta paikallisen Ajovarman toimipisteellä. Tarvitset voimassa olevan ajokorttiluvan teoriakokeen varaamiseksi. Huolehdi lupahakemuksesta ajoissa.

Ajokorttilupahakemuksen voi tehdä kätevästi myös sähköisesti Traficomin palvelussa tietyin ehdoin. Tarkista ehdot ja siirry Traficomn sähköiseen palveluun täältä.

3. Osallistu teoriaopetukseen

Turvalliseksi kuljettajaksi opettaminen on meille tärkeää myös mopoauto-opetuksessa. Sen vuoksi meillä on tarjolla useampi tuotepaketti, mistä voi valita oppilaskohtaisesti tarvittavan opetusmäärän – lain määräämää minimiä unohtamatta. Jokaiseen mopoautokurssiimme sisältyy 4 tunnin turvallisuuskoulutus, mistä kurssi virallisesti alkaa.

Autokoulu alkaa aina teoriaopetuksella.

4. Suorita teoriakoe

Teoriakokeen voit suorittaa lähimmässä tutkinnon vastaanottajan toimipisteessä (Ajovarma Oy). Ajan voi varata itse Ajovarman järjestelmästä https://www.a-katsastus.fi/ajanvaraus-ja-asiakaspalvelu/varaa-aika-ajovarmaan/ tai autokoulun kautta. Teoriakoe on mahdollista suorittaa aikaisintaan kuukautta ennen kuin täytät 15 vuotta. Ajokorttilupa täytyy olla haettuna sekä 4 tunnin turvallisuuskoulutus suoritettuna ennen teoriakokeeseen pääsyä. Teoriakokeeseen on otettava mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus, huoltajan suostumuslomake, EAS-todistus (turvallisuuskoulutus, todistus löytyy oppilaan oppimisympäristöstä) sekä varauduttava maksamaan koe.

Huoltajan suostumuslomakkeen voi pyytää toimistolta, Ajovarmalta tai tulostaa itse https://ajokortti-info.fi/sites/default/files/293-Huoltajan_suostumus.pdf. Pyydä vähintään yhtä huoltajaa täyttämään lomake!

5. Osallistu ajo-opetukseen

Ajo-opetuksen voit aloittaa, kun olet suorittanut 4 tunnin turvallisuuskoulutuksen ja olet täyttänyt 15 vuotta. Ajo-opetus suunnitellaan aina oppilaan valitseman tuotepaketin mukaisesti ja räätälöidään oppilaskohtaisesti parhaiten palvelevaksi. Ammattitaitoiset opettajamme huolehtivat opetuksestasi!

6. Suorita ajokoe

Kuten teoriakoekin, ajokoe suoritetaan tutkinnon vastaanottajan toimipisteessä (Ajovarma Oy). Ajokokeeseen voit osallistua, kun olet läpäissyt teoriakokeen sekä suorittanut kurssisi mukaiset ajotunnit, ja olet täyttänyt 15 vuotta.

Ota ajokokeeseen mukaan;

  • henkilöllisyystodistus
  • E100-lomake (todistus saadusta kuljettajaopetuksesta) autokoululta
    • todistuksesta huolehtii opettaja käsittely- ja ajokokeeseen lähtiessä, mikäli kurssisi on sisältänyt ajotunteja autokouluopettajan kanssa
  • varmista, että olet maksanut kokeen varaushetkellä saamasi maksulinkin kautta
    • mikäli maksu on suoritettu hyvissä ajoin, et tarvitse mukaasi maksukuittia

Hyväksytyn suorituksen jälkeen saat väliaikaisen ajokortin. Lopullinen ajokortti saapuu myöhemmin postissa.

EAS-koulutus Mopoautokurssi (AM121)

84 *

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Mopoautokurssi, joka sisältää vain EAS-teoriatunnit verkossa sekä ohjelman teoriakoeharjoitteluun.

Mini Mopoautokurssi (AM121)

289 *

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Mini-mopoautokurssi on suppea kurssi, joka antaa hyvät valmiudet teoriakokeen läpäisyyn, mutta ei valmenna ajamiseen tieliikennetilanteissa. Yhden ajotunnin sisältävällä Mini-kurssilla harjoitellaan ajamista ajokoetta varten.

Optimi Mopoautokurssi (AM121)

399 *

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Optimi-kurssi on suosituin mopoautokurssimme, koska sen aikana ehditään käymään läpi käytännön käsittelyharjoittelua ja ajamaan liikenneopettajamme kanssa liikenteessä. Tämä kurssi sopii hyvin moottoriliikenteeseen ensimmäistä kertaa lähteville, joille mopoauto kulkuvälineenä ei ole aivan vieras.

Varma Mopoautokurssi (AM121)

599 *

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Varma-kurssi on liikenneopettajiemme suositus! Runsaasti ajotunteja sisältävällä Varma-kurssilla keskitytään ensin rauhassa ja syventävästi mopoauton hallintaan ja vasta sen jälkeen harjoitellaan oikeassa liikenteessä ajamista. Ajotunnit suoritetaan liikenneopettajan johdolla laajan opetussuunnitelman mukaisesti.

Etsi mitä tahansa