Hyppää sisältöön

Moottoripyörä­kortit A1, A2 ja A

Kiinnostaako moottoripyöräkortti? Valikoimastamme löydät sopivan kurssin olitpa vasta-alkaja tai jo kokeneempi kuljettaja. Mukavat ja ammattitaitoiset liikenneopettajamme ovat tukenasi koko ajoharjoittelun ajan. 

Jos sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme – autamme mielellämme.

Kevät ja prätkäkausi lähestyy: prätkäkortti alk. 499 €* (549 €) 12.2. asti!

* = Etu ei ole voimassa seuraavilla toimipisteillä: Haapajärvi, Haapavesi, Haukipudas, Ii, Iisalmi, Jyväskylä Vaajakoski, Kajaani, Kemijärvi, Kiiminki, Kittilä, Kiuruvesi, Lapinlahti, Laukaa, Lieksa, Nivala, Nurmes, Oulu Jääli, Oulu Pateniemi, Paimio, Raisio, Ranua, Salla, Siilinjärvi, Sodankylä, Vaasa, Varkaus, Yli-ii, Äänekoski.

Moottoripyöräluokat

Valitse itsellesi sopiva moottoripyöräluokka ja ilmoittaudu mukaan! 

Kevytmoottoripyöräkortti A1

A1-kortti oikeuttaa ajamaan kevytmoottoripyöriä, joiden sylinteritilavuus on enintään 125 cm3 ja enimmäisteho on 11 kW. A1-kortin ikäraja on 16 vuotta.

Moottoripyöräkortti A2

A2-kortti oikeuttaa ajamaan moottoripyöriä, joiden enimmäisteho on 35 kW. A2-kortin ikäraja on 18 vuotta.

Moottoripyöräkortti A

A-kortti oikeuttaa ajamaan kaikkia moottoripyöriä. A-kortin ikäräja on 20 vuotta, jos kuljettajalla on ollut A2-kortti vähintään kahden vuoden ajan. Ilman aikaisempaa A2-korttia A-kortin ikäraja on 24 vuotta.

Kaipaatko kertausta pitkän ajotauon jälkeen?

Ovatko moottoripyörän ajotaidot hieman ruosteessa?

Ei hätää! Meiltä saat myös yksittäisiä moottoripyörän kertausajotunteja. 

Tiesitkö, että CAP-Autokoulussa voit ottaa myös yksittäisiä ajotunteja? Kertaavat ajotunnit ovat hyvä valinta varsinkin jos viimeisimmästä ajokerrasta on kulunut pidempi aika tai moottoripyörän selkään hyppääminen jännittää ajotauon jälkeen. 

Ajotunnin aluksi käydään yhdessä liikenneopettajan kanssa läpi ne asiat, joihin olisi hyvä saada kertausta. Opettajamme arvioivat mielellään kunkin henkilön ajotaidot yksilöllisesti ja suosittelevat lisäajotuntien ottamista tarpeen mukaan. 

Etsi mitä tahansa