Gå till innehåll

Motorcykelkörkort

Är du intresserad av en motorcykelkörkort? Du hittar precis rätt motorcykelkurs för dig i CAP-Bilskolans breda utbud av kurser! Vårt utbud innehåller flera olika kurspaket som passar både nybörjare och mer erfarna förare. Våra trevliga och professionella trafiklärare finns vid din sida under hela körutbildningen.

Kolla in vår kursutbud för olika körkortskategorier och hitta en motorcykelkurs som passar dina behov! Om du inte är säker på vilken kurs som är rätt för dig, låt vår kunniga kundservicepersonal hjälpa dig.

Lätt Motorcykelkörkort

A1-körkort ger dig rätt att köra en lätt motorcykel med en cylindervolym på högst 125 cm3 och en effekt på högst 11 kW. Åldersgränsen i kategori A1 är 16 år.

Motorcykelkörkort (A2)

A2-körkort ger dig rätt att köra motorcykel med en effekt på högst 35 kW och ett effekt/ viktförhållande som inte överstiger 0,2 kW/kg och som inte är ombyggda av ett fordon med mer än dubbla den effekten. Åldersgränsen i kategori A2 är 18 år.

Motorcykelkörkort (A)

A-körkortet ger dig rätt att köra alla motorcyklar. Åldersgränsen i kategori A är 20 år om föraren har haft ett A2-körkort i minst två år. Utan ett tidigare A2-körkort är åldersgränsen i kategori A 24 år.

Behöver du repetition efter en lång paus från körandet?

Är dina motorcykelkunskaper lite rostiga?

Inget problem! Du kan också köpa individuella motorcykel körlektioner från oss.

Visste du att du även kan ta individuella körlektioner på CAP-Bilskolan? Repetitions körlektioner är ett bra val speciellt om det var länge sedan den senaste åkturen eller om det känns spännande att hoppa på en motorcykel efter en paus.

I början av körlektionen går vi tillsammans med trafikläraren igenom de saker som skulle vara bra att repetera.  Våra lärare bedömer gärna varje persons körförmåga individuellt och rekommenderar ytterligare körlektioner vid behov.

CAP-Bilskolans mål är att främja trafiksäkerheten och skapa bästa möjliga förutsättningar för förutseende och säker körning i trafiken för varje förare.

Sök efter vad som helst