Gå till innehåll

Linja-auto- ja kuorma-auto­kortit kouluttaa CAP Pro Academy

Kuorma-auto ja yhdistelmäajoneuvokoulutuksia järjestää raskaan liikenteen ammattilainen CAP Pro Academy. Koulutuksiin ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa capproacademy.fi.

Kuorma-autokortit

C1-kortti

Ikä vähintään 18 vuotta ja aiempi ajo-oikeus vähintään B-luokka

Muut kuin D1- tai D-luokan ajoneuvot, joiden kokonaismassa on yli 3 500 kg mutta enintään 7 500 kg ja jotka on suunniteltu tai valmistettu kuljettamaan kuljettajan lisäksi enintään kahdeksan henkilöä.

Ajoneuvoyhdistelmät, joissa C1-luokan vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa on enintään 750 kg.

C1E-kortti

Ikää vähintään 18 vuotta ja aiempi ajo-oikeus vähintään C1- tai C-luokka.

Ajoneuvoyhdistelmät, joissa on C1-luokan vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa on yli 750 kg edellyttäen, että ajoneuvoyhdistelmän kokonaismassa on enintään 12 000 kg.

Ajoneuvoyhdistelmät, joissa on B-luokan vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa on yli 3 500 kg edellyttäen, että ajoneuvoyhdistelmän kokonaismassa on enintään 12 000 kg.

Sisältää BE-luokan ajo-oikeuden.

C-kortti (kuorma-auto)

Aiempi ajo-oikeus vähintään B-luokka ja ikä vähintään 21 vuotta. Kuorma-auton kuljettajan ammattipätevyyskoulutuksella ikä 18 vuotta.

Muut kuin D1- tai D-luokkaan kuuluvat ajoneuvot, joiden kokonaismassa ylittää 3 500 kg ja jotka on suunniteltu tai valmistettu kuljettamaan kuljettajan lisäksi enintään kahdeksan henkilöä.

Ajoneuvoyhdistelmät, joissa on tähän luokkaan kuuluva vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa on enintään 750 kg.

Sisältää C1-luokan ajo-oikeuden

CE-kortti (yhdistelmä)

Aiempi ajo-oikeus vähintään C-luokka ja ikä vähintään 21 vuotta. Kuorma-auton kuljettajan ammattipätevyyskoulutuksella ikä 18 vuotta.

Ajoneuvoyhdistelmät, joissa on C-luokan vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa ylittää 750 kg.

Ajoneuvoyhdistelmät, joissa on C1-luokan vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa ylittää 750 kg ja ajoneuvoyhdistelmän kokonaismassa ylittää 12 000 kg.

Sisältää C1E- ja BE-luokkien ajo-oikeudet.

Linja-autokortit

D1-kortti (pienois-linja-auto)

Aiempi ajo-oikeus vähintään B-luokka ja ikä vähintään 21 vuotta (18-vuotiaalla tulee olla suoritettuna 280 tunnin perustason ammattipätevyyskoulutus sekä 120 opintoviikon linja-autonkuljettajakoulutus)

Pienoislinja-autokortilla (D1-ajokortti) saat oikeuden ajaa ajoneuvoja, jotka on valmistettu kuljettamaan kuljettajan lisäksi enintään 16 henkilöä ja joiden pituus on enintään kahdeksan metriä.

Kortti oikeuttaa ajamaan myös ajoneuvoyhdistelmiä, joissa on D1-luokan vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa on enintään 750 kg.

D-kortti (linja-auto)

Aiempi ajo-oikeus C1-, C-, CE- tai D1 ja ikä vähintään 24 vuotta.

Linja-autokortilla (D-kortti) saat ajaa ajoneuvoja, joissa on paikka kuljettajan lisäksi yli kahdeksalle henkilölle sekä ajoneuvoyhdistelmiä, joissa on D-luokan vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa on enintään 750 kg.

D-ajokortti sisältää D1-luokan ajo-oikeuden.

Sök efter vad som helst