Gå till innehåll

Bolag

CAP är det största rikstäckande och starkt växande förarutbildningsföretaget i Norden, vilket skapar ett betydande mervärde för sina kunder samtidigt som det aktivt påverkar utvecklingen av hela branschen.

Historien om CAP

CAP fick sin början år 2005 då Pekka Kari började med ekonomisk körutbildning för transportföretag. Redan då hade han arbetat några år i ett stort finskt transportföretag som trafiklärare/körvanainstruktör. När han grundade företaget hade Pekka redan ett bra meritlista i bakfickan, då han vann världsmästerskapet i ekonomisk körning i Kroatien 2004. Sedan dess har företaget utökat sin verksamhet till yrkesutbildning för förare, förarutbildning för försvarsmakten och arbetspolitisk utbildning.

År 2009 beslöt CAP att utvidga till bilskoleverksamheten, som utgör majoriteten av förarutbildningsbranschen. Pekka samarbetade med Pasi Paakkari, en annan grundare av CAP-Bilskolan. Pasi hade arbetat som en framgångsrik bilskoleentreprenör och arbetsgivare i mer än 20 år och hade under den tiden samlat på sig erfarenhet av dussintals framgångsrika affärsarrangemang i branschen. Duon bestämde sig för att göra något nytt, annorlunda och stort inom förarutbildningen. Från början var syftet att göra saker annorlunda än andra: mer öppet och med fördelar för kunden. Så att säga korrekt.

CAP accelererade till en livlig och lönsam tillväxt. Som ett erkännande av detta belönades CAP-Group Ab:s entreprenör Pekka Kari 2011 som Finlands nationella nyföretagare.

Under 2019 har CAP-Group Ab totalt cirka 330 nöjda medarbetare och flera kontraktsutbildare, samt ännu fler nöjda kunder. Personal och kundnöjdhet går alltid hand i hand. Särskilt inom servicebranschen är personalen väldigt viktig. Sådana människor, ett sådant företag. Om personalen inte är nöjd så blir inte kunden det heller. Vår koncern har för närvarande nästan 100 kontor och fler är på kommande. CAP fortsätter sin framgång och tillväxt eftersom det fortfarande finns mycket att göra och ge till branschen.

Utvecklingen av omsättning och personalantal 2011-2022

2020

År 2020 fick CAP en ny verkställande direktör

2021

Under 2021 har CAP-Group Ab totalt cirka 400 medarbetare/kontraktsutbildare.

  • I maj 2021 köpte CAP Tysklands största bilskolekedjan Fahrschule Rettig Gruppen. Rettig grundades 1995 och verkar som utbildare för privata och yrkesförare på 20 olika orter i Tyskland. Rettings verkställande direktör är Monica Minack.
  • Gruppen strävar efter att modernisera utbildningen och förbättra trafiksäkerheten i Europa.

2022 – i dag

CAP-Group är det största, starkt växande förarutbildningsföretaget i Finland och Tyskland, som skapar ett betydande mervärde för sina kunder genom att utveckla avancerade och effektiva inlärningsmetoder.

  • CAP är en pionjär inom digitalisering och bidrar aktivt till utvecklingen av hela branschen.
  • Vår mission är att förbättra trafiksäkerheten genom att modernisera utbildningen i transport och logistik.
  • I Finland genomför CAP högkvalitativ körkortsutbildning med hjälp av simulatorundervisning och distansundervisning i teori vid CAP-Bilskolor i hela landet, samt effektiv förarutbildning genomförd av CAP Pro Academy för företag och försvarsmakten runt om i Finland.
  • Under 2022 arbetar totalt cirka 640 personer på CAP-Group Ab, varav det finns cirka 470 nöjda medarbetare och flera kontraktsutbildare i Finland. CAP vill vara ett lönsamt växande nationellt varumärke för förarutbildning som styr marknadsutvecklingen och utnyttjar dess möjligheter.
  • Vår koncern har för närvarande nästan 200 serviceställen och fler kommer.

Sök efter vad som helst