Gå till innehåll
Första välja ut plats

Mopedkörkort AM120

Är det dags för mopedkörkort? Vi erbjuder ett omfattande utbud av olika mopedkörkortskurser för både nybörjare och erfarna förare.

Kolla in våra olika kursalternativ, välj den kurs som passar dig bäst och anmäl dig! Om du har några frågor, vänligen kontakta vår kundservice – vi hjälper dig gärna att hitta rätt mopedkörkortskurs för dina behov.

Välj först ort så ser du kurser och priser!

Välj först närmaste CAP-Bilskolas kontor så ser du tillgängliga kurser och priser.

Behöver du körlektioner?

För att kunna ta kortet måste man avlägga utbildning för det första körkortet. För din egen säkerhet och körförmåga rekommenderar vi att du väljer ett paket som inte bara innehåller utbildningen för det första körkortet, utan även körlektioner för att lära dig de färdigheter som krävs för hanteringsprovet och trafik, samt trafikregler för praktisk körning.

Så här fortskrider Mopedkörkortskursen

Anmälan till en mopedkurs börjar med att du väljer lämplig kurs. Efter att du anmält dig får du mer information om utbildningen till din e-post. Du kan också fråga om den lämpligaste kursen för dig från vår kundservice.

När du har anmält dig och valt en betalningsmetod kommer du att få ett e-postmeddelande med dina inloggningsuppgifter, vilket gör att du kan logga in i elektroniska lärmiljön och börja teoriundervisningen.

När du har anmält dig rekommenderar vi att du omedelbart ansöker om ett körkortstillstånd hos Ajovarma. Du kan ansöka på webben eller på Ajovarmas kontor. Se instruktionerna för att ansöka om körkortstillstånd här.

I Mopedkursen ingår 4 teorilektioner på webben. Du kan avlägga nätteorilektionerna i din egen takt på en dator, surfplatta eller mobil nästan direkt efter att du anmält dig.

Teorilektionerna avläggs i en elektronisk inlärningsmiljö där du även kan öva inför teoriprovet.

Teoriundervisningstjänsten är öppen från måndag till fredag kl. 08.00–20.00.

Efter att du genomgått utbildningen för det första körkortet får du ett intyg som du kommer att behöva vid teoriprovet.

Du kan avlägga teoriprovet på ett serviceställe för Ajovarmas besiktningskontor när ditt körkortstillstånd är i ordning och när du genomgått teorilektionerna i utbildningen för det första körkortet.

Avlägg körlektionerna tillsammans med trafikläraren om du valt ett mopedkörkortskurs som innehåller körlektioner. Efter att du anmält dig får du anvisningar för att komma överens om körlektionerna tidpunkt. Körlektioner ordnas inte vintertid. Undervisningen startas genast när vädret tillåter.

Du kan inte ta körlektioner med moped förrän du har fyllt 15 år. Till varje mopedkörkortskurs kan du köpa ytterligare körlektioner som individuella lektioner eller paket efter behov.

I hanteringsprovet för moped utförs långsam körning, portar, nödbromsning och ledande av moped. Hanteringsprovet tar ca 15 minuter och innehåller inte körning i trafiken..

Efter ett godkänt hanteringsprov får du körrätt i kategori AM120.

Myndighetsavgifter

Ansökan om körkortstillstånd (Traficoms e-tjänst)
24 €
Hanteringsprov
32 €
Teoriprov
40 €
Frivillig
Omtagning av hanteringsprov
32 €
Ansökan om körkortstillstånd
39 €
Muntligt teoriprov p.g.a. hälsoskäl
40 €
Muntligt teoriprov 60 min.
107 €

Sök efter vad som helst