Gå till innehåll

1. Anmäl dig till vår riskutbildning

Anmäl dig till riskidentifieringsutbildningen.

Senast nästa dag får du instruktioner och inloggnigsuppgifter för lärmiljön i din e-post. Efter detta kommer vi att ringa dig för att gå igenom de grundläggande riktlinjerna och komma överens om hur du ska schemalägga körlektionerna.

2. Avlägg webbteoriundervisningen och körlektionerna med simulator

Riskutbildningen börjar med teorilektioner. Nätlektionerna är på finska med svensk text.

Alla teorilektionerna genomförs online, som e-learning. Logga in i vår e-lärande miljö med inloggnigsuppgifter som vi alltid sänder senast en dag efter registrering. I e-lärandemiljön övar du också inför teoriprovet.

Vi bokar simulatorlektionerna efter din anmälan. Du kommer att få en bekräftelse via SMS med lektionens pinkod. Med PIN-koden kan du öppna det fjärrövervakade simulatorutrymmet och starta simulatorn. Lektionerna fortskrider genom att följa instruktionerna från simulatorn. Vid behov kan du få hjälp på distans av simulatorns kontrollpersonal och under öppettider också av personalen på plats.

Riskutbildningen innehåller fyra RTK-nätverksteorilektioner (riskutbildning) och antalet simulatorlektioner du valt.

EAS*-utbildning ingår endast i kursen om du har valt det.
*Ensimmäisen Ajokortin Suorittajan koulutus, utbildning för det första körkortet.

3. Ta dina körlektioner

I kursen ingår två (2) körlektioner i körskolebil. Utbildningen utvecklar din förmåga att känna igen och undvika farliga trafiksituationer och faktorer som kan öka olycksrisken genom att försämra förarens körförmåga. Om en körövningsbana finns tillgänglig på dig, kan du göra spårövningar för hala mot en extra avgift. Du kan bekräfta detta med CAP-körskolan.

4. Intyg

Kör säkert!

Anmäl dig Riskutbildningen

Sök efter vad som helst