Gå till innehåll

1. Anmäl dig till vår riskutbildning

Anmäl dig till riskidentifieringsutbildningen.

Senast nästa dag får du instruktioner och inloggnigsuppgifter för lärmiljön i din e-post. Efter detta kommer vi att ringa dig för att gå igenom de grundläggande riktlinjerna och komma överens om hur du ska schemalägga körlektionerna.

Omedelbart efter anmälan är det lämpligt att installera CAP-appen på din telefon. CAP-appen guidar dig genom kursen, och du kan använda den för att boka körlektioner.

2. Avlägg webbteoriundervisningen och körlektionerna med simulator

Riskutbildningen börjar med teorilektioner. Nätlektionerna är på finska med svensk text.

Alla teorilektionerna genomförs online, som e-learning. Logga in i vår e-lärande miljö med inloggnigsuppgifter som vi alltid sänder senast en dag efter registrering. I e-lärandemiljön övar du också inför teoriprovet.

Vi bokar simulatorlektionerna efter din anmälan. Du kommer att få en bekräftelse via SMS med lektionens pinkod. Med PIN-koden kan du öppna det fjärrövervakade simulatorutrymmet och starta simulatorn. Lektionerna fortskrider genom att följa instruktionerna från simulatorn. Vid behov kan du få hjälp på distans av simulatorns kontrollpersonal och under öppettider också av personalen på plats.

Riskutbildningen innehåller fyra RTK-nätverksteorilektioner (riskutbildning) och antalet simulatorlektioner du valt.

EAS*-utbildning ingår endast i kursen om du har valt det.
*Ensimmäisen Ajokortin Suorittajan koulutus, utbildning för det första körkortet.

3. Ta dina körlektioner

I kursen ingår två (2) körlektioner i körskolebil. Utbildningen utvecklar din förmåga att känna igen och undvika farliga trafiksituationer och faktorer som kan öka olycksrisken genom att försämra förarens körförmåga. Om en körövningsbana finns tillgänglig på dig, kan du göra spårövningar för hala mot en extra avgift. Du kan bekräfta detta med CAP-körskolan.

4. Intyg

Kör säkert!

Anmäl dig Riskutbildningen

Risk­identi­fierings­utbildning på halkbana

449 *

* = Priset kan variera beroende på plats.

Riskidentifieringsutbildning för elever med undervisningstillstånd kursen omfattar teoriundervisning på webben samt körövning i en körsimulator samt bilskolans bil. Hälften av körövningen utförs i en körsimulator och en körlektion på halkbana.

Risk­identi­fierings­utbildning i simulator

279 *

* = Priset kan variera beroende på plats.

I Riskidentifieringsutbildning körs ett körlektioner med bilskolans bil och tre i en körsimulator (halk- och mörkerkörning).

Risk­identi­fierings­utbildning (RTK)

309 *

* = Priset kan variera beroende på plats.

I Riskidentifieringsutbildningen körs hälften av körlektionerna med bilskolans bil och hälften i en körsimulator (halk- och mörkerkörning).

Utbildning för det första körkortet och Risk­identi­fierings­utbildning

349 *

* = Priset kan variera beroende på plats.

Utbildningen för det första körkortet samt Riskidentifieringsutbildningen, som körs hälften av körlektionerna med bilskolans bil och hälften i en körsimulator.

Start Personbilskörkort (B)

379 *

* = Priset kan variera beroende på plats.

Omfattar teoriutbildningen för Utbildningen för det första körkortet och Riskidentifieringsutbildningen, övningsprogram för teoriprovet samt en körlektion med egen trafiklärare i början av körövningen.

Sök efter vad som helst