Hyppää sisältöön
Valitse aluksi toimipiste

Moottoripyörä­kortti A

Tervetuloa suorittamaan moottoripyöräkorttia! Valikoimastamme löydät sopivan kurssin olitpa vasta-alkaja tai jo kokeneempi kuljettaja. Jos sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme – autamme mielellämme.

Moottoripyörä­kortti A

Tervetuloa suorittamaan moottoripyöräkorttia! Valikoimastamme löydät sopivan kurssin olitpa vasta-alkaja tai jo kokeneempi kuljettaja. Jos sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme – autamme mielellämme.

Mikä on A-moottoripyöräkortti?

A-luokan moottoripyöräkortti (eli tutummin iso A) oikeuttaa ajamaan kaikkia moottoripyöriksi rekisteröityjä ajoneuvoja ilman tehorajoituksia. Lisäksi sinun täytyy olla vähintään 24-vuotias tai 20-vuotias, jos A2-kortti on ollut voimassa 2 vuotta. Tehokkaampien kaksipyöräisten kanssa liikkuessa turvallisuus ja vastuullisten ajotaitojen merkitys korostuvat. 

CAP-Autokoulu edistää liikenneturvallisuutta ja haluaa antaa jokaiselle kuljettajalle parhaat mahdolliset edellytykset turvalliseen ajamiseen liikenteessä. Suosittelemme erityisesti ensimmäistä ajokorttia kaksipyöräisellä suorittavalle reilusti ajoharjoittelua. Näin moottoripyörän hallinta ja ennakoiva ajaminen tulee tutuksi.

Valitse toimipiste niin näet kurssit ja hinnat!

Valitse ensin sinua lähin CAP-Autokoulun toimipiste niin näet tarjolla olevat kurssit ja hinnat.

  • Monipuoliset ajotunnit

    Ajotunneilla harjoittelemme monipuolisesti moottoripyörän käsittelyä ja ajotaitoja. Näin valmistaudut ajokokeeseen ja tosielämän liikennetilanteisiin.

  • Tehokkaat teoriatunnit

    Kurssien teoriatunnit ja teoriakoeharjoittelun saat suoritettua kätevästi netissä, kun sinulle parhaiten sopii.

  • Laadukas opetuskalusto

    CAP-Autokoulussa harjoitellaan aina nykyaikaisilla ja turvallisilla moottoripyörillä sekä laadukkailla ajovarusteilla.

Näin A-moottoripyöräkurssi etenee

Ilmoittaudu A-kevytmoottoripyöräkurssille valitsemalla sinulle sopiva koulutuspaketti. Saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi lisätietoja koulutuksen suorittamisesta. Aikaisintaan voit ilmoittautua kun olet täyttämässä 24 vuotta. 

Kurssiin sisältyy neljän (4) tunnin EAS- eli ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus, joka suoritetaan verkkoteoriana. EAS-koulutuksen teoriatunteja ei tarvitse suorittaa, jos sinulla on jo aikaisempi ajokortti. Voit suorittaa verkkoteoriatunnit omaan tahtiin tietokoneella, tabletilla tai puhelimella lähes heti ilmoittautumisen jälkeen. 

Teoriatunnit suoritetaan sähköisessä oppimisympäristössä, jossa voit harjoitella myös teoriakoetta varten. Saat suoritetusta EAS-koulutuksesta todistuksen, jota tarvitset teoriakokeessa. 

A-luokan moottoripyöräkorttia varten tulee käydä kuljettajaopetusta vähintään 5 tuntia. Tämä on kuitenkin vain lain vaatima minimimäärä. Jokaisen tulisi huolehtia, että käsittelytaidot ja ajaminen liikenteessä ovat varmalla pohjalla. Useimmat hyödyntävätkin mahdollisuutta ottaa autokoulussa oman oppimisen kannalta sopiva määrä ajotunteja. Jokaiseen koulutuspakettiin voi ostaa lisäajotunteja hintaan 89 € / tunti.

Kuljettajantutkinto sisältää teoriakokeen sekä ajokokeen, jonka osana on moottoripyörän käsittelykoe. 

Kun olet hakenut ajokorttiluvan, voit osallistua teoriakokeeseen kuukautta ennen kuin täytät 24 vuotta. 

Ajokokeen voit suorittaa ja ajokortin voit saada aikaisintaan 24 vuotta täytettyäsi. Ajokokeeseen voit osallistua CAP-Autokoulun moottoripyörällä ja hyväksytyillä ajovarusteilla. 

Viranomaiskulut

Ajokorttilupahakemus (sähköinen)
24 €
Ajokoe
74 €
Teoriakoe
40 €
Valinnaiset
Käsittelykokeen uudelleensuoritus
32 €
Ajokorttilupahakemus (Ajovarmalla)
39 €
Suullinen teoriakoe terveysperustein
40 €
Suullinen teoriakoe 60 min.
107 €

Usein kysyttyä

Kaikki moottoripyöräluokat

Kevytmoottoripyöräkortti A1

A1-kortti oikeuttaa ajamaan kevytmoottoripyöriä, joiden sylinteritilavuus on enintään 125 cm3 ja enimmäisteho on 11 kW. A1-kortin ikäraja on 16 vuotta.

Moottoripyöräkortti A2

A2-kortti oikeuttaa ajamaan moottoripyöriä, joiden enimmäisteho on 35 kW. A2-kortin ikäraja on 18 vuotta.

Moottoripyöräkortti A

A-kortti oikeuttaa ajamaan kaikkia moottoripyöriä. A-kortin ikäräja on 20 vuotta, jos kuljettajalla on ollut A2-kortti vähintään kahden vuoden ajan. Ilman aikaisempaa A2-korttia A-kortin ikäraja on 24 vuotta.

Etsi mitä tahansa