Tarvitsetko ajokorttia mönkijällä, traktorilla tai kelkalla ajamiseen?

Mönkijäkortti, traktorikortti vai mopoautokortti? – tällä sivulle kerromme, kuinka hankit oikean ajo-oikeuden.
Ajo-oikeuden hankkiminen mönkijään, traktoriin tai moottorikelkkaan alkaa siitä, että suorita autokoulussa Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutuksen (EAS-koulutus), jonka jälkeen sinun täytyy läpäistä T- tai AM121-luokan kuljettajantutkinto. Valittavat ajokorttiluokka riippuu mönkijän tai traktorin luokasta, jonka näet rekisteröintitodistuksesta. Moottorikelkkaa varten tarvitset aina T-kortin.

T-kortti = traktorikortti ja AM121-kortti = mopoautokortti. Erillistä mönkijäkorttia ei siis ole olemassa.

 Ilmoittaudu tästä

Ajoneuvon luokka Tarvittava ajokortti Ajokoe Teoriakoe
T1a- ja T1b-luokan ajoneuvo T ei kyllä
T2a- ja T2b-luokan ajoneuvo T ei kyllä
L6e-A luokan kevyt maantiemönkijä AM121 kyllä kyllä
T3b-luokan ajoneuvo AM121 kyllä kyllä
T3a-luokan ajoneuvo T tai AM121 kyllä, jos AM121 kyllä
Moottorikelkka T ei kyllä

L7e-A- tai L7e-B-luokan ajoneuvon ajamiseen tarvitset henkilöauton ajokortin (B). A1 ja B-kortit sisältävät myös T-luokan ajo-oikeuden.

T-luokan ja AM121-kuljettajantutkintoon kuuluu pakollinen teoriakoe ja AM121-luokkaan lisäksi pakollinen ajokoe. Kumpaankaan ajokorttiluokkaan ei kuulu pakollista ajo-opetusta autokoulussa, mutta suosittelemme paketteja, joihin kuuluu muutama vapaaehtoinen ajotunti.

EAS-teoriatunnit ovat pakollisia ja ne suoritetaan verkkoteorioina netissä. EAS-tunnit kuuluvat kaikkiin tarjolla oleviin paketteihin. Paketteihin kuuluu myös aina teoriakoeharjoitteluohjelma ja sähköinen oppimisympäristö.

Valitse sinulle sopiva paketti ja ilmoittaudu!

  EAS-koulutus – valitse tämä jos et halua ajaa ajotunteja autokoulussa Olet suorittamassa T- tai AM121-kortti ja haluat suorittaa autokoulussa vain pakollisen EAS-teoriakoeharjoittelun. Sisältää teoriakoeharjoitteluohjelman.   AM121-koulutus – valitse mopoautokurssi, jos haluat ajaa 1-6 vapaaehtoista ajotuntia mopoautolla Olet suorittamassa T- tai AM121-korttia, ja haluat suorittaa pakollisen EAS-teoriakoeharjoittelun lisäksi vapaaehtoisia ajotunteja autokoulussa. Sisältää teoriakoeharjoitteluohjelman.