Hyppää sisältöön

BE-kortti (pikku E)

Tarvitset BE-korttia, kun kuljetat ajoneuvoyhdistelmiä joiden kokonaismassa on yli 3500 kg ja perävaunu painaa 750-3500 kg.

BE-kortin suorittaminen vaatii teoria- ja ajokokeen suorittamista. Ajotuntien suorittaminen autokoulussa ei ole pakollista, mutta ehdottoman suositeltavaa. Voit suorittaa BE-kurssin ajotunnit toimipisteestä riippuen omalla tai autokoulun autolla. BE-luokan perävaunu on ajotunneilla aina autokoulun.

BE-kurssit


BE-paketti (1 ajotunti)

299

Voit maksaa myös osamaksulla

BE-kurssi autokoulun autolla ja autokoulun kärryllä. Sisältää ajotunnin autokoulun kalustolla sekä autokoulun auton ja kärryn käytön ensimmäisessä tutkinnossa (käsittely- ja ajokoe).

Palvelukielet:

  • suomi

BE-paketti (2 ajotuntia)

384

Voit maksaa myös osamaksulla

BE-kurssi autokoulun autolla ja autokoulun kärryllä. Sisältää kaksi ajotuntia autokoulun kalustolla sekä autokoulun auton ja kärryn käytön ensimmäisessä tutkinnossa (käsittely- ja ajokoe).

Palvelukielet:

  • suomi

Milloin tarvitset BE-ajokorttia?

Tarvitset BE-korttia (puhekielessä pikku-E), kun hinattava perävaunu painaa 750-3 500 kg, ja yhdistelmän kokonaismassa on yli 3 500 kg.

BE-luokan ajokortilla saa kuljettaa ajoneuvoyhdistelmiä, joissa vetoautona on henkilö- tai pakettiauto ja hinattava ajoneuvo, jonka luokittelumassa on enintään 3 500 kg (O2-luokka). Tällöin yhdistelmän kokonaismassa voi olla korkeintaan 3 500 + 3 500 = 7 000 kg.

Perävaunun vetämistä säätelee kaksi asiaa

Peräkärryä voi vetää B-luokan (vetoauto: henkilö- tai pakettiauto, jonka kokonaismassa on enintään 3 500 kg) ajokortilla tietyin painorajoituksin:

BE-luokan suorittaminen edellyttää ajokorttiluvan hakemista sekä kuljettajantutkinnon suorittamista. BE-luokan kuljettajantutkinto sisältää teoria-, käsittely- ja ajokokeen. Ajokorttilupaa voi hakea Traficomin sähköisestä palvelusta tai Traficomin palveluntuottajan Ajovarman toimipisteellä. Kuljettajantutkinto suoritetaan paikallisessa Ajovarmassa eikä siihen ole lain vaatimaa opetusta autokoulusta.

https://www.ajokortti-info.fi/fi/perustietoa-ajokortista/perakarryn-vetaminen

Etsi mitä tahansa