Askeleet mopokortin suorittamiseen

1. Ilmoittaudu mopokurssillemme

Ilmoittaudu koulutukseen ilmoittautumislomakkeella. Tämän jälkeen otamme yhteyttä sopiaksemme yhdessä ajotuntien aikataulut.

2. Teemme henkilökohtaisen opetussuunnitelman sekä huolehdimme ajokorttilupahakemuksen käytänteistä

Ajokorttia varten tarvitaan ajokorttilupa, jonka myöntää Trafi. Ajokorttilupahakemukset käsittelee Trafin palveluntuottaja Ajovarma. Mikäli sinulla ei ole aiempaa ajokorttia, sinun tulee toimittaa 2 passikuvaa lupahakemuksen liitteeksi – muita liitteitä ei pääsääntöisesti tarvitse!

Ajokorttilupahakemuksen voit tehdä vaivatta paikallisen Ajovarman toimipisteellä. Ajovarman käsittelyaika on 1-2 viikkoa, joten kannattaa toimia hyvissä ajoin ennen 15 vuoden ikää.

3. Osallistu teoriaopetukseen

Turvalliseksi kuljettajaksi opettaminen on meille tärkeää myös mopo-opetuksessa. Sen vuoksi meillä on tarjolla useampi tuotepaketti, mistä voi valita oppilaskohtaisesti tarvittavan opetusmäärän – lain määräämää minimiä unohtamatta. Jokaiseen mopokurssiimme sisältyy 4 tunnin turvallisuuskoulutus, mistä kurssi virallisesti alkaa.

Autokoulu alkaa aina teoriaopetuksella.

4. Suorita teoriakoe

Teoriakokeen voit suorittaa lähimmässä tutkinnon vastaanottajan toimipisteessä. Teoriakoe on mahdollista suorittaa aikaisintaan kuukautta ennen kuin täytät 15 vuotta. Ajokorttilupa täytyy olla haettuna sekä 4 tunnin turvallisuuskoulutus suoritettuna ennen teoriakokeeseen pääsyä. Teoriakokeeseen on otettava mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus, huoltajan suostumuslomake, todistus saadusta kuljettajaopetuksesta ja hyväksytystä kuljettajantutkinnosta liitteineen (E100-lomake) sekä varauduttava maksamaan käsittely- ja teoriakoe.

Autokoulu varaa sinulle teoriakoeajan, ja antaa sinulle samalla huoltajan suostumuslomakkeen (pyydä vähintään yhtä huoltajaa täyttämään lomake!) sekä todistuksen saadusta kuljettajaopetuksesta ja hyväksytystä kuljettajantutkinnosta liitteineen (E100-lomake).

5. Osallistu ajo-opetukseen

Ajo-opetuksen voit aloittaa, kun olet suorittanut 4 tunnin turvallisuuskoulutuksen ja olet täyttänyt 15 vuotta. Ajo-opetus suunnitellaan aina oppilaan valitseman tuotepaketin mukaisesti ja räätälöidään oppilaskohtaisesti parhaiten palvelevaksi. Ammattitaitoiset opettajamme huolehtivat opetuksestasi!

6. Suorita käsittelykoe

Käsittelykokeeseen osallistuvalla on oltava ajamiseen soveltuvat varusteet: kypärä, takki, suojaavat pitkät housut, käsineet ja jalkineet, jotka saat CAP-Autokoulustasi. Käsittelykoe sisältää hidasajon, portit ja hätäjarrutusosion.

Ota käsittelykokeeseen mukaan henkilöllisyystodistus sekä todistus saadusta opetuksesta ja kuljettajantutkinnosta (E100-lomake). Hyväksytyn suorituksen jälkeen saat väliaikaisen ajokortin. Lopullinen ajokortti saapuu myöhemmin postissa.

Ilmoittaudu mopokurssillemme