Gå till innehåll
Första välja ut plats

Lätt Motorcykelkörkort A1

Kolla in vår kursutbud för olika körkortskategorier och hitta en motorcykelkurs som passar dina behov! Om du inte är säker på vilken kurs som är rätt för dig, låt vår kunniga kundservicepersonal hjälpa dig.

Motorcykelkörkort i kategori A1 ger dig rätt att köra en motorcykel med en cylindervolym på mer än 50 cm³ men högst 125 cm³ och en effekt på högst 11 kW. Dessutom ska du vara minst 16 år för att avlägga lätt motorcykelkörkort.

Välj först ort så ser du kurser och priser!

Välj först närmaste CAP-Bilskolas kontor så ser du tillgängliga kurser och priser.

  • Mångsidiga körlektioner

    På körlektioner övar vi motorcykelhantering och körfärdigheter på en mängd olika sätt. Så förbereder du dig inför körprovet och verkliga trafiksituationer.

  • Effektiva teorilektioner

    Du kan genomföra kursernas teorilektioner och öva inför teoriprovet bekvämt på webben när det passar dig bäst.

  • Högklassig undervisningsutrustning

    I CAP-Bilskolan övas det alltid med moderna och trygga motorcyklar och högkvalitativ körutrustning.

Så fortskrider lätt motorcykel-kursen

Anmäl dig till en A1 lätt motorcykel kurs genom att välja det utbildningspaket som passar dig. Efter att du anmält dig får du mer information om utbildningen till din e-post. Som tidigast kan du anmäla dig när du håller på att fylla 16 år.

I kursen ingår en fyra timmar lång webbteoriundervisning för utbildning för det första körkortet. Nätlektionerna är på finska med svensk text. Teoriundervisningen för utbildning för det första körkortet behöver inte genomföras om du redan har ett körkort. Du kan avlägga nätteorilektionerna i din egen takt på en dator, surfplatta eller mobil nästan direkt efter att du anmält dig.

Teorilektionerna avläggs i en elektronisk inlärningsmiljö där du även kan öva inför teoriprovet. Efter att du genomgått utbildningen för det första körkortet får du ett intyg som du kommer att behöva vid teoriprovet.

För ett motorcykelkörkort i kategori A1 ska förarundervisningen innefatta minst 5 timmar undervisning. Detta är dock endast minimiantalet som krävs av lagen. Var och en ska se till att hanteringsfärdigheterna och körningen i trafik är på en stadig grund. De flesta utnyttjar därför möjligheten att genomföra ett antal körlektioner på bilskolan som är lämpligt med tanke på det egna lärandet. Man kan köpa tilläggs körlektioner för varje utbildningspaket för 89 €/timme.

Förarexamen består av ett teoriprov och ett körprov som innehåller ett hanteringsprov för motorcykel.

Du kan delta i teoriprovet en månad innan du fyller 16, efter att ha ansökt om körkortstillstånd.

Du kan genomföra körprovet och få körkort tidigast när du har fyllt 16 år. Du kan delta i körprovet med en av CAP-Bilskolans motorcyklar och med godkänd utrustning.

Myndighetsavgifter

Ansökan om körkortstillstånd (Traficoms e-tjänst)
24 €
Körprov
74 €
Teoriprov
40 €
Frivillig
Omtagning av hanteringsprov
32 €
Ansökan om körkortstillstånd
39 €
Muntligt teoriprov p.g.a. hälsoskäl
40 €
Muntligt teoriprov 60 min.
107 €

Sök efter vad som helst