Hyppää sisältöön

Henkilöauto­kurssi B

Onko ajokortin aika? Meiltä löytyy varmasti sinulle sopiva kurssi. Tutustu henkilöautokurssien vaihtoehtoihin ja ilmoittaudu.

Jos sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme – autamme mielellämme.


Suosituimmat ajokorttikurssimme

Valitse sinulle parhaiten sopiva kurssi ja ilmoittaudu mukaan! Kun olet vahvistanut ilmoittautumisesi, lähetämme sähköpostiisi verkko-opiskelun tunnukset, ja pääset aloittamaan henkilöautokurssin teoriaopinnot vaikka saman tien.

Perus Henkilöautokurssi (B)

1 099

Voit maksaa myös osamaksulla

Keskeiset autoilun opit kompaktisti. Perus-kurssipaketti soveltuu parhaiten sinulle, jolla on jo hieman kokemusta liikenteessä liikkumisesta esimerkiksi mopolla. Kurssi sisältää 14 tuntia ajo-opetusta.

Pori

Palvelukielet:

 • suomi,
 • englanti

Yhdistelmä Henkilöautokurssi (B)

899

Voit maksaa myös osamaksulla

Yhdistelmä-kurssipaketti on suosituin ajokorttikurssimme! Tämä kurssi sisältää yhteensä 14 tuntia ajo-opetusta autolla ja ajosimulaattorilla. Hyviä oppimistuloksia fiksulla tuntiyhdistelmällä.

Pori

Palvelukielet:

 • suomi,
 • englanti

Muut kurssivaihtoehtomme

Simulaattori Henkilöautokurssi (B)

599

Voit maksaa myös osamaksulla

Lain vaatima minimimäärä ajo-opetusta, josta yli puolet suoritetaan simulaattorilla. Edullisin pakettimme, jota suosittelemme vain jo paljon liikenteessä liikkuneille.

Pori

Palvelukielet:

 • suomi,
 • englanti

Premium Henkilöautokurssi (B)

1 399

Voit maksaa myös osamaksulla

Premium-kurssipaketti on suosituksemme etenkin sinulle, jolla ei ole entuudestaan ajokokemusta. Tämä kurssi sisältää reilusti syventävää opetusta, yhteensä 17 ajotuntia autolla ja ajosimulaattorilla!

Pori

Palvelukielet:

 • suomi,
 • englanti

Vertaile kurssipaketteja

Simulaattori

Edullisin ­pakettimme vain jo paljon liikenteessä liikkuneille.

Perus

Kompakti ja kustannustehokas valinta sinulle, joka uskot omaksuvasi auton käsittelyn nopeasti.

Yhdistelmä

Kattavasti monipuolista ajoharjoittelua henkilöautolla ja ajosimulaattorilla.

Premium

Liikenne­opettajiemme suositus! Loistava valinta henkilöille, joilla ei ole aiempaa ajokokemusta tai ajokorttia.

Yhteensä ajo-opetustunteja Yksi ajotunti = 50 min. 14 14 14 17
Ajotunnit autokoulun autolla Yksi ajotunti = 50 min. 6 10 8 10
Simulaattori­ajotunnit Yksi ajotunti = 50 min. 8 4 6 7
4 + 4 verkkoteoriatuntia EAS- ja riskien­tunnistamis­koulutus
Harjoitus­ajokoe 30 min 50 min
Autokoulun auton käyttö ajokokeessa 1. ajokoe 1. ajokoe 1. ajokoe 1. ajokoe
Sähköinen oppimisympäristö ja oppikirja
Teoria­koe­harjoittelu­ohjelma
Koulutuskielet valitulla toimipisteellä Verkkoteoriatunnit suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi. suomi, englanti suomi, englanti suomi, englanti suomi, englanti
Hinta valitulla toimipisteellä + viranomaiskulut 599 € 1099 € 899 € 1399 €
Kenelle suosittelemme kurssia? Suosittelemme Simulaattori-pakettia niille, joilla on valmiiksi hyvä tuntuma tieliikenteeseen ja perusvalmiudet autolla ajamiseen. Laissa säädetty minimiopetusmäärä on luonteeltaan vähimmäisvaatimus erilaisille oppijoille, mutta tilastojemme mukaan se ei riitä kaikille tutkinnossa menestymiseen. Sinulle, jolla on jo tieliikennetuntemusta ja uskot omaksuvasi auton käsittelyn nopeasti. Sinulle, jolla ei ole aiempaa ajokorttia ja etsit monipuolista B-kurssi­pakettia. Sinulle, jolla ei ole aiempaa liikennetuntemusta ja haluat varman olon itsenäiseen ajamiseen.
Ilmoittaudu Ilmoittaudu Ilmoittaudu Ilmoittaudu

Näin henkilöautokurssi etenee

Tutustu monipuoliseen valikoimaamme ja valitse sinulle sopiva autokoulukurssi. Jos sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme – autamme kurssin valinnassa mielellämme.

Ilmoittautumisen ja maksutavan valinnan jälkeen sinulle lähetetään sähköpostiin tunnukset, joilla pääset kirjautumaan netissä olevaan verkko-oppimisympäristöön ja aloittamaan teoriaopinnot vaikka heti.

Suosittelemme, että haet ajokorttilupaa Ajovarmalta heti ilmoittautumisen jälkeen. Voit tehdä hakemuksen verkossa tai Ajovarman toimistolla. Katso ajokorttilupahakemuksen ohjeet täältä.

Autokoulun suorittaminen alkaa aina teoriaopetuksella. Kaikki teoriatunnit suoritetaan netissä eli voit suorittaa ne silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Teoriatunnit koostuvat kirjallisesta osuudesta, opetusvideoista, kuvista ja harjoitustehtävistä eli tasokokeista.

Teoriatunteja on yhteensä kahdeksan, mutta jos sinulla on jo mikä tahansa aikaisempi ajokortti (esim. mopokortti) teoriatunteja on vain neljä.

Teoriaopetuksen yhteydessä sinulle varataan myös ensimmäiset ajotunnit, jotka suoritetaan kurssista riippuen joko henkilöautolla tai ajosimulaattorilla.

Ajotuntien alkaessa saat oman vastuuopettajan. Ensimmäinen ajotunti varataankin yhdessä liikenneopettajasi kanssa.

Simulaattoritunnit

Yleensä ensimmäiset ajotunnit suoritetaan ajosimulaattorilla, jolloin pääset rauhassa tutustumaan auton käsittelyyn ja ajamisen perusteisiin. Ensimmäisen simulaattoritunnin suoritat opettajan johdolla ja loput etävalvomon tuella. Lue lisää ajosimulaattoreistamme.

Ajotunnit

Ajotunnit suoritetaan aina oikealla autolla. Ensimmäisellä ajotunnilla lähdet liikkeelle liikenneopettajasi kanssa perusasioista ja pääset tutustumaan ajoneuvoon käytännössä. Ajo-opetus etenee oman kehityksesi mukaisesti. Ajotuntien määrä riippuu valitun kurssipaketin sisällöstä, mutta lain vaatima minimimäärä on 14 ajotuntia (á 50 min). Voit halutessasi ostaa myös lisäajotunteja, jos  näette ne liikenneopettajasi kanssa tarpeellisiksi.

Ajotuntien aloituspisteet Porissa

Autolla
 • CAP-Autokoulu Pori
  Eteläpuisto 14
Simulaattorilla
 • CAP-Autokoulu Pori
  Eteläpuisto 14
Ajoharjoittelurata
 • Porin-Rauman ajoharjoittelurata
  Sorttiasemantie 65, PORI

CAP-äppi

Käytössäsi on lisäksi CAP-äppi, joka on oppaasi matkalla kohti ajokorttia. Sovellus ohjaa sinua kurssilla eteenpäin ja voit sen avulla mm. varata ajotunteja. Lue lisää CAP-äpistä.

Liukkaan kelin harjoittelu ja pimeänajo

Liukkaan kelin harjoittelu suoritetaan yleensä ajosimulaattorilla, mutta halutessasi voit suorittaa harjoitukset liukasajoradalla lisähintaan. Kysy liukasajoradan mahdollisuudesta asiakaspalvelustamme.

Pimeänajon harjoittelu suoritetaan aina ajosimulaattorilla.

Pääset varaamaan ajan teoriakokeeseen, kun olet suorittanut kaikki teoriatunnit ja tasotehtävät sekä tehnyt ajokorttilupahakemuksen. Katso ajokorttilupahakemuksen ohjeet täältä.

Teoriakoeajan varauksen voit tehdä joko Ajovarman nettisivuilla tai soittamalla Ajovarman asiakaspalveluun 029 534 5115.

Lisätietoa teoriakokeeseen valmistautumisesta ja kokeen sisällöstä löydät Ajokortti-info.fi:stä.

Autokoulu varaa aina ajan ajokokeeseen puolestasi. Ajokokeeseen pääset sen jälkeen, kun olet suorittanut teoriakokeen hyväksytysti ja olet käynyt kaikki valitun kurssipakettisi ajotunnit (vähintään lain vaatimat 14 ajotuntia).

Lisätietoa ajokokeeseen valmistautumisesta ja ajokokeen sisällöstä löydät Ajokortti-info.fi:stä.

Autokoulu päättyy hyväksyttyyn ajokokeeseen, jolloin saat ajokortin. Jos et läpäise ajokoetta, voit ottaa liikenneopettajaltasi täydentäviä lisäajotunteja ennen uusinta-ajokoetta.

Miksi valita CAP?

 • Tarjoamme laadukasta ajo-opetusta alan parhaiden ammattilaisten johdolla

  CAP-Autokoulun tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta oppilas kerrallaan. Yli 11 000 henkilöä suorittaa vuosittain ajokortin CAP-Autokoulussa. Ammattitaitoiset liikenneopettajamme varmistavat, että jokaisella oppilaallamme on riittävät tiedot ja taidot turvalliseen ajamiseen liikenteessä.

 • Me huolehdimme oppilaistamme

  Haluamme että autokoulun suorittaminen on sinulle mukava kokemus, joka jää mieleen positiivisena elämyksenä. Autamme sinua valitsemaan sopivan autokoulukurssin ja avustamme kortin suorittamisen vaiheissa eteenpäin. Jokaisella oppilaallamme on aina oma vastuuopettaja, joka on tukena koko autokoulumatkan. Vastuuopettajasi huolehtii, että opit omiin taitoihisi luottavaksi turvalliseksi kuljettajaksi. Tiedämme, että ajokortin suorittamiseen liittyy monesti jännittämistä ja toiveita. Mukavat liikenneopettajamme ja asiakaspalvelijamme ottavat ne huomioon – edetään askel kerrallaan kohti onnistumista!

 • Voit suorittaa autokoulun omien aikataulujesi mukaan

  Meille on tärkeää, että autokoulun suorittaminen onnistuu juostavasti oppilaan omien aikataulujen mukaan. Teoriatunnit voi aloittaa vaikka heti ilmoittautumisen jälkeen. Teoriaopinnot pääsee suorittamaan netissä, missä ja milloin tahansa. Ajotunnit sovitaan aina yhdessä oman vastuuopettajan kanssa. Huolehdimme, että autokoulu tulee suoritettua yhteisesti sovitussa tavoiteaikataulussa.

 • CAP-Autokoulu on Suomen suurin autokoulu – Panostamme moderniin opetukseen

  CAP-Autokoulu on Suomen johtava, valtakunnallisesti toimiva autokouluketju, jolla on yli sata toimipistettä ympäri Suomea. Modernit ja kattavat opetusmenetelmät sekä ammattitaitoiset liikenneopettajamme mahdollistavat, että jokaisesta oppilaastamme tulee hyvä ja luotettava kuljettaja. Kehitämme toimintaamme jatkuvasti, jotta voimme tarjota alan tehokkaimmat ja moderneimmat opetusmenetelmät ja ammattitaitoisimmat liikenneopettajat.

Vuosittain tuhannet asiakkaamme saavat kauttamme ajokortin. Liity joukkoon ja ilmoittaudu mukaan.

Viranomaiskulut

Viranomaiskulut maksetaan paikalliselle Ajovarmalle (Traficomin tieliikenteen lupa- ja tutkintotehtävien palveluntuottaja).

Ajokorttilupahakemus (sähköinen)
24 €
Ajokoe
99 €
Teoriakoe
40 €
Yhteensä
163 €
Valinnaiset
Ajokorttilupahakemus (Ajovarmalla)
39 €
Suullinen teoriakoe terveysperustein
40 €
Suullinen teoriakoe 60 min.
107 €

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Jos et löydä vastausta, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Ajo-opettajasi Porissa

Seppo Ellä

Liikenneopettaja
050 301 8127
seppo.ella@cap.fi

Tomi Pietikäinen

Liikenneopettaja
040 059 9140
tomi.pietikainen@cap.fi

Etsi mitä tahansa