Hyppää sisältöön

Mopoauto­kortti AM121

Onko mopoautokortin aika? Meiltä löytyy varmasti sinulle toimiva kurssi. Tutustu mopoautokurssien vaihtoehtoihin ja ilmoittaudu mukaan!

Jos sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme – autamme mielellämme.

Mopoautokortti AM121 – Hyvinkää

Osta nyt – maksa 2 kk kuluttua!

Ilmoittaudu huhtikuun aikana, saat 2 kk korotonta* maksuaikaa.

* Rahoituksen tarjoaa SVEA Bank AB. Korko 2 kk ajalta 0 %, käsittelykulu 5 €​.

Mopoautokurssit ja hinnat


Tutustu kurssivaihtoehtoihimme. Valitse itsellesi sopivin kurssi ja ilmoittaudu mukaan!

EAS-koulutus Mopoautokurssi (AM121)

Vain EAS-teoriat

84

Voit maksaa myös osamaksulla

Mopoautokurssi, joka sisältää vain EAS-teoriatunnit verkossa sekä ohjelman teoriakoeharjoitteluun.

Palvelukielet:

 • englanti,
 • suomi

Mini Mopoautokurssi (AM121)

289

Voit maksaa myös osamaksulla

Mini-mopoautokurssi on suppea kurssi, joka antaa hyvät valmiudet teoriakokeen läpäisyyn, mutta ei valmenna ajamiseen tieliikennetilanteissa. Yhden ajotunnin sisältävällä Mini-kurssilla harjoitellaan ajamista ajokoetta varten.

Palvelukielet:

 • englanti,
 • suomi

Optimi Mopoautokurssi (AM121)

Suosituin!

399

Voit maksaa myös osamaksulla

Optimi-kurssi on suosituin mopoautokurssimme, koska sen aikana ehditään käymään läpi käytännön käsittelyharjoittelua ja ajamaan liikenneopettajamme kanssa liikenteessä. Tämä kurssi sopii hyvin moottoriliikenteeseen ensimmäistä kertaa lähteville, joille mopoauto kulkuvälineenä ei ole aivan vieras.

Palvelukielet:

 • englanti,
 • suomi

Varma Mopoautokurssi (AM121)

Ajo-opetta­jamme suosit­televat

599

Voit maksaa myös osamaksulla

Varma-kurssi on liikenneopettajiemme suositus! Runsaasti ajotunteja sisältävällä Varma-kurssilla keskitytään ensin rauhassa ja syventävästi mopoauton hallintaan ja vasta sen jälkeen harjoitellaan oikeassa liikenteessä ajamista. Ajotunnit suoritetaan liikenneopettajan johdolla laajan opetussuunnitelman mukaisesti.

Palvelukielet:

 • englanti,
 • suomi

Tarvitsetko lisää treeniä?

Osta yksittäisiä ajotunteja tai lisäajotuntipaketteja.

Suosittelemme lisäajotuntien ostamista tarpeen mukaan. Keskustele liikenneopettajasi kanssa lisäajotuntien tarpeesta. Jotta lisäajotuntien välille ei tulisi odottelua, kannattaa ostaa jo alkuun kurssipaketti, joka sisältää enemmän ajo-opetustunteja. Näin riittävän tiivis paketti ajotunteja voidaan varata heti. 

Yksi ajotunti Mopoautokurssi (AM121)

89 *

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Yksi (1) lisäajotunti autokoulun mopoautolla

Kolme ajotuntia Mopoautokurssi (AM121)

249 *

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Kolme (3) lisäajotuntia autokoulun mopoautolla.

Vertaile mopoautokursseja

EAS-koulutus

Mopoautokurssi, joka sisältää vain EAS-teoriatunnit verkossa sekä ohjelman teoriakoeharjoitteluun.

Mini

Sisältää EAS-teoriakoulutuksen lisäksi yhden ajotunnin autokoulun mopoautolla. Ajotunnilla keskitytään lähinnä mopoauton käsittelyyn.

Optimi

Suosituin mopoautokurssimme, joka sisältää kolme ajotuntia teoriaopintojen lisäksi.

Varma

Liikenne­opettajiemme suositus! Vastuullinen valinta niille, jolla ei ole aiempaa ajokokemusta. Paketti antaa erittäin hyvät valmiudet teoria- ja ajokokeen läpäisyyn. Suosittelemme tätä ­pakettia kaikille lähtötasoon katsomatta!

Ajotunnit autokoulun mopoautolla Yksi ajotunti = 50 min. 1 3 6
EAS-koulutus 4 verkkoteoriatuntia
Autokoulun mopoauton käyttö ensimmäisessä ajokokeessa
Sähköinen oppimisympäristö ja oppikirja
Teoria­koe­harjoittelu­ohjelma
Koulutuskielet valitulla toimipisteellä Verkkoteoriatunnit suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi. englanti, suomi englanti, suomi englanti, suomi englanti, suomi
Hinta valitulla toimipisteellä + viranomaiskulut 84 € 289 € 399 € 599 €
Kenelle suosittelemme kurssia? Valitse pelkkä EAS-koulutus, jos uskot, että pärjäät liikenteessä ja ajokokeessa ilman ajotuntiharjoittelua. Kurssi sopii liikennesäännöt ja teillä liikkumisen periaatteet hyvin tunteville. Kurssi sopii moottoriliikenteeseen ensimmäistä kertaa lähteville, joille mopoauto kulkuvälineenä ei ole aivan vieras. Suosittelemme tätä ­pakettia kaikille lähtötasoon katsomatta!
Ilmoittaudu Ilmoittaudu Ilmoittaudu Ilmoittaudu

Näin mopoautokurssi etenee

Ilmoittautuminen mopoautokurssille alkaa sopivan kurssikokonaisuuden valitsemisesta. Saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi lisätietoja koulutuksen suorittamisesta. Voit myös tiedustella sinulle sopivinta kurssia asiakaspalvelustamme. 

Ilmoittautumisen ja maksutavan valinnan jälkeen sinulle lähetetään sähköpostiin tunnukset, joilla pääset kirjautumaan netissä olevaan verkko-oppimisympäristöön ja aloittamaan teoriaopinnot. 

Ilmoittautumisen jälkeen suosittelemme sinua heti tekemään ajokorttilupahakemuksen Ajovarmalle. Voit tehdä hakemuksen verkossa tai Ajovarman toimistolla. Katso ajokorttilupahakemuksen ohjeet täältä.  

Kurssiin sisältyy neljä tuntia verkkoteoriaopetusta. Suorita teoriatunnit omaan tahtiin puhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Pääset aloittamaan teoriatunnit lähes heti ilmoittautumisen jälkeen. 

Verkkoteoriatunnit suoritetaan autokoulun sähköisessä oppimisympäristössä, josta löytyy myös harjoitteluohjelma teoriakoetta varten. Verkkoteoriat ovat pääsääntöisesti suoritettavissa arkisin iltaan saakka ja lauantaipäivisin. Kun olet suorittanut EAS-kurssin, saat siitä todistuksen, jota tarvitset teoriakokeessa. 

Teoriakoe suoritetaan Ajovarman katsastuskonttorin toimipisteessä sen jälkeen kun EAS-teoriatunnit on suoritettu ja olet saanut niistä todistuksen. Ennen teoriakoetta myös ajokorttilupasi on oltava voimassa.

Kun valitset mopokoulupaketin, joka sisältää ajoharjoittelutunteja, suoritat tunnit yhdessä liikenneopettajan kanssa. Saat ilmoittautumisen jälkeen ohjeet, kuinka ajotunnit sovitaan. 

Mopoauton ajotunteja voit suorittaa vasta kun olet täyttänyt 15 vuotta. Voit ostaa jokaiseen mopoautokoulupakettiin tarpeen mukaan lisäajotunteja etuhintaan 89 € / ajotunti. Suosittelemme kuitenkin paketin ostoa siksi, että ajotunnit saadaan toteutettua tiiviissä aikataulussa toteutettua.

Ajotuntien aloituspisteet Hyvinkäällä

Mopoautolla
 • CAP-Autokoulu Hyvinkää
  Hämeenkatu 9

Mopoautolla suoritetaan liikenteessä 45 minuutin mittainen ajokoe. Tutkinnon vastaanottaja arvioi mopoauton käsittelyä, liikennetilanteiden hallintaa ja ajamisen suunnitelmallisuutta. 

Hyväksytyn ajokokeen jälkeen saat AM121-ajo-oikeuden.

Usein kysyttyä

Viranomaiskulut

Ajokorttilupahakemus (sähköinen)
24 €
Ajokoe
74 €
Teoriakoe
40 €
Valinnaiset
Ajokorttilupahakemus (Ajovarmalla)
39 €
Suullinen teoriakoe terveysperustein
40 €
Suullinen teoriakoe 60 min.
107 €

Etsi mitä tahansa