Hyppää sisältöön

Mopoauto­kortti AM121

Onko mopoautokortin aika? Meiltä löytyy varmasti sinulle toimiva kurssi. Tutustu mopoautokurssien vaihtoehtoihin ja ilmoittaudu mukaan!

Jos sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme – autamme mielellämme.

Mopoautokortti AM121 – Kalajoki

Osta nyt – maksa 2 kk kuluttua!

Ilmoittaudu huhtikuun aikana, saat 2 kk korotonta* maksuaikaa.

* Rahoituksen tarjoaa SVEA Bank AB. Korko 2 kk ajalta 0 %, käsittelykulu 5 €​.

Mopoautokurssit ja hinnat


Tutustu kurssivaihtoehtoihimme. Valitse itsellesi sopivin kurssi ja ilmoittaudu mukaan!

EAS-koulutus Mopoautokurssi (AM121)

Vain EAS-teoriat

84

Voit maksaa myös osamaksulla

Mopoautokurssi, joka sisältää vain EAS-teoriatunnit verkossa sekä ohjelman teoriakoeharjoitteluun.

Palvelukielet:

  • suomi,
  • englanti

Tarvitsetko lisää treeniä?

Osta yksittäisiä ajotunteja tai lisäajotuntipaketteja.

Suosittelemme lisäajotuntien ostamista tarpeen mukaan. Keskustele liikenneopettajasi kanssa lisäajotuntien tarpeesta. Jotta lisäajotuntien välille ei tulisi odottelua, kannattaa ostaa jo alkuun kurssipaketti, joka sisältää enemmän ajo-opetustunteja. Näin riittävän tiivis paketti ajotunteja voidaan varata heti. 

Yksi ajotunti Mopoautokurssi (AM121)

89 *

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Yksi (1) lisäajotunti autokoulun mopoautolla

Kolme ajotuntia Mopoautokurssi (AM121)

249 *

* = Hinta voi vaihdella toimipisteittäin.

Kolme (3) lisäajotuntia autokoulun mopoautolla.

Näin mopoautokurssi etenee

Ilmoittautuminen mopoautokurssille alkaa sopivan kurssikokonaisuuden valitsemisesta. Saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi lisätietoja koulutuksen suorittamisesta. Voit myös tiedustella sinulle sopivinta kurssia asiakaspalvelustamme. 

Ilmoittautumisen ja maksutavan valinnan jälkeen sinulle lähetetään sähköpostiin tunnukset, joilla pääset kirjautumaan netissä olevaan verkko-oppimisympäristöön ja aloittamaan teoriaopinnot. 

Ilmoittautumisen jälkeen suosittelemme sinua heti tekemään ajokorttilupahakemuksen Ajovarmalle. Voit tehdä hakemuksen verkossa tai Ajovarman toimistolla. Katso ajokorttilupahakemuksen ohjeet täältä.  

Kurssiin sisältyy neljä tuntia verkkoteoriaopetusta. Suorita teoriatunnit omaan tahtiin puhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Pääset aloittamaan teoriatunnit lähes heti ilmoittautumisen jälkeen. 

Verkkoteoriatunnit suoritetaan autokoulun sähköisessä oppimisympäristössä, josta löytyy myös harjoitteluohjelma teoriakoetta varten. Verkkoteoriat ovat pääsääntöisesti suoritettavissa arkisin iltaan saakka ja lauantaipäivisin. Kun olet suorittanut EAS-kurssin, saat siitä todistuksen, jota tarvitset teoriakokeessa. 

Teoriakoe suoritetaan Ajovarman katsastuskonttorin toimipisteessä sen jälkeen kun EAS-teoriatunnit on suoritettu ja olet saanut niistä todistuksen. Ennen teoriakoetta myös ajokorttilupasi on oltava voimassa.

Kun valitset mopokoulupaketin, joka sisältää ajoharjoittelutunteja, suoritat tunnit yhdessä liikenneopettajan kanssa. Saat ilmoittautumisen jälkeen ohjeet, kuinka ajotunnit sovitaan. 

Mopoauton ajotunteja voit suorittaa vasta kun olet täyttänyt 15 vuotta. Voit ostaa jokaiseen mopoautokoulupakettiin tarpeen mukaan lisäajotunteja etuhintaan 89 € / ajotunti. Suosittelemme kuitenkin paketin ostoa siksi, että ajotunnit saadaan toteutettua tiiviissä aikataulussa toteutettua.

Mopoautolla suoritetaan liikenteessä 45 minuutin mittainen ajokoe. Tutkinnon vastaanottaja arvioi mopoauton käsittelyä, liikennetilanteiden hallintaa ja ajamisen suunnitelmallisuutta. 

Hyväksytyn ajokokeen jälkeen saat AM121-ajo-oikeuden.

Usein kysyttyä

Viranomaiskulut

Ajokorttilupahakemus (sähköinen)
24 €
Ajokoe
74 €
Teoriakoe
40 €
Valinnaiset
Ajokorttilupahakemus (Ajovarmalla)
39 €
Suullinen teoriakoe terveysperustein
40 €
Suullinen teoriakoe 60 min.
107 €

Etsi mitä tahansa