Moottoripyöräkortti (A2)

 Ilmoittaudu A2-luokan moottoripyöräkouluun

 

Jos sinulla on jo A1-kortti ja olet korottamassa A2-luokkaan, katso täältä   A2-korotuskurssit

A2-luokan moottoripyöräkortti oikeuttaa ajamaan moottoripyöriä, joiden teho on enintään 35 kW ja teho/painosuhde enintään 0,2 kW/kg. Lisäksi sinun täytyy olla vähintään 18-vuotias.

Muita moottoripyöräluokkia on:

 • A1: sylinteritilavuus enintään 125 cm³ ja teho enintään 11 kW, ikäraja 16 vuotta Ilmoittaudu A1-kurssille
 • A: kaikki moottoripyörät, ikäraja 24 vuotta (tai 20 vuotta, jos A2-kortti ollut voimassa 2 vuotta) Ilmoittaudu A-kurssille

Meiltä saat A2-moottoripyöräkortin suorittamista varten kaiken tarvittavan:

 • Monipuoliset ajoharjoittelutunnit, joilla valmistaudut ajokokeeseen ja tosielämän tilanteisiin
 • Laadukkaan verkko-opetuksen ja sähköisen oppimateriaalin
 • Harjoitusohjelman teoriakoetta varten
 • Neuvonnan ja palvelun kaikissa kortin hankkimisen vaiheissa

A2-luokan moottoripyöräkortti oikeuttaa ajamaan moottoripyöriä, joiden enimmäisteho on 35kW. Sinun tulee olla 18-vuotias. Tehokkaampien kaksipyöräisten kanssa liikkuessa turvallisuus ja vastuullisten ajotaitojen merkitys korostuvat. CAP-Autokoulussa haluamme varmistaa, että koulutamme valppaita, ajoneuvonsa hallinnan ja liikenteen riskit tuntevia kuljettajia. Erityisesti ensimmäistä ajokorttia kaksipyöräisellä suorittavalle suosittelemme reilusti ajoharjoittelua. Valitse kurssipaketti, joka antaa juuri Sinulle riittävät taidot ja valmiudet.

Jos sinulla on jo vähintään kaksi vuotta voimassa ollut A1-moottoripyöräkortti, valitse korotuspaketti.

CAPissa harjoittelemme nykyaikaisilla ja turvallisilla moottoripyörillä. Suomen suurimpana autokouluketjuna saamme käyttöömme aina ajan tasalla olevat pyörät ja varusteet.

Näin suoritat moottoripyöräkortin CAP-Autokoulussa:

1. Ilmoittaudu

Ilmoittaudu A2-moottoripyöräkurssille valitsemalla sinulle sopiva koulutuspaketti. Saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi lisätietoja koulutuksen suorittamisesta. Aikaisintaan voit ilmoittautua kun olet täyttämässä 18 vuotta.

2. Suorita EAS-koulutuksen teoriat netissä

Kurssiin sisältyy neljän (4) tunnin Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus (EAS), joka suoritetaan verkkoteoriana. EAS-koulutuksen teoriatunteja ei tarvitse suorittaa, jos sinulla on jo aikaisempi ajokortti. Voit suorittaa verkkoteoriatunnit omaan tahtiin tietokoneella, tabletilla tai puhelimella lähes heti ilmoittautumisen jälkeen.

Teoriatunnit suoritetaan sähköisessä oppimisympäristössä, jossa voit harjoitella myös teoriakoetta varten. Saat suoritetusta EAS-koulutuksesta todistuksen, jota tarvitset teoriakokeessa.

3. Suorita ajotunnit

A2-luokan moottoripyöräkorttia varten tulee käydä kuljettajaopetusta vähintään 5 tuntia. Tämä on kuitenkin vain lain vaatima minimi. Jokaisen tulisi huolehtia, että käsittelytaidot ja ajaminen liikenteessä ovat varmalla pohjalla. Useimmat hyödyntävätkin mahdollisuutta ottaa autokoulussa oman oppimisen kannalta sopiva määrä ajotunteja. Jokaiseen koulutuspakettiin voi ostaa lisäajotunteja etuhintaan 79€/h.

4. Läpäise kuljettajantutkinto

Kuljettajantutkinto sisältää teoriakokeen sekä ajokokeen, jonka osana on moottoripyörän käsittelykoe. Voit osallistua teoriakokeeseen kuukautta ennen kuin täytät 18, haettuasi ajokorttiluvan. Ajokokeen voit suorittaa ja ajokortin voit saada aikaisintaan 18 vuotta täytettyäsi. Ajokokeeseen voit osallistua CAPin moottoripyörällä ja hyväksytyillä ajovarusteilla.

Voit maksaa moottoripyöräkortin myös osamaksulla

Kurssin voit maksaa heti yhdellä kertaa (laskulla tai verkkomaksuna) tai SVEA-erämaksulla. Lue lisää maskutavoista.

Asiakaspalvelumme on tukenasi kaikissa tilanteissa

Ohjaamme ja opastamme sinua kaikissa moottoripyöräkortin suorittamisen vaiheissa. Ajo-opettajan lisäksi sinua palvelee koko asiakaspalvelutiimimme chatissa ja puhelimitse. Jos sinulla on kysyttävää, saat siihen aina nopean vastauksen.

Valitse tästä sinulle sopiva A2-luokan moottoripyöräkorttipaketti, ilmoittaudu ja aloita opiskelu vaikka tänään:

Ladataan lomaketta...
Aloita valitsemalla toimipisteesi
Opetuksen kieli
Valitse eri kieli
Valitettavasti toimipisteesi ei tarjoa tätä kurssia valitsemallasi kielellä, mutta tarjoamme kurssia valitse mallasi kielellä alla olevilla paikkakunnilla!
Valitettavasti toimipisteesi ei tarjoa tätä kurssia, mutta voit käydä sen muissa toimipisteissämme:
Pahoittelumme! Mikään toimipaikkamme ei tarjoa, kurssia . Ota yhteyttä meidän asiakaspalveluun.
Paikkakunta
Valitse toinen toimipiste
Paketti
Kurssien yhteinen sisältö
Paketteihin kuuluvat lisäksi:
 • sähköinen oppimisympäristö
 • sähköinen oppikirja
 • teoriakoeharjoittelu netissä
 • toimistopalvelut
  + chat-asiakaspalvelu
 • henkilökohtainen opettaja, joka seuraa, ohjaa ja tukee oppilaan etenemistä
 • moottoripyörän käyttö ensimmäisessä käsittely- ja ajokokeessa. (Ei koske korotuspakettia 1, koska korotus koulutuksella ilman kokeita)
erikseen myytävät lisäajotunnit:
 • lisäajotunti 79,00 € / kpl