Körkort för lätt motorcykel (A1)

 Anmäl dig till en kurs för lätt motorcykel (kategori A1)

 

Motorcykelkörkort i kategori A1 ger dig rätt att köra en motorcykel med en cylindervolym på högst 125 cm3 och en effekt på högst 11 kW. Dessutom ska du vara minst 16 år.

Andra motorcykelkategorier:

Hos oss får du allt du behöver för att ta körkort för lätt motorcykel:

  • Mångsidiga körlektioner som förbereder dig inför körprovet och inför verkliga trafiksituationer
  • Högklassig webbutbildning och elektroniskt inlärningsmaterial
  • Träningsprogram för teoriprovet
  • Rådgivning och tjänster i alla faser när du håller på att ta körkort

En lätt motorcykel är ett utmärkt val för unga som längtar efter att röra sig fritt och är intresserade av lättare tvåhjuliga fordon. En lätt motorcykel är ett effektivt fordon med vilken man kör likställt bland resten av trafiken, även med motorvägshastigheter. Vi vill satsa på att lära förebyggande och säker körning. Särskilt de som tar sitt första egentliga körkort har mycket att lära sig om trafikregler och hanteringen av en motorcykel. Välj ett kurspaket som ger just dig tillräckliga kunskaper och färdigheter.

I CAP övar vi med moderna och säkra motorcyklar. Som Finlands största bilskolekedja får vi alltid tillgång till uppdaterade cyklar och utrustningar.

Så här tar du körkort för lätt motorcykel på CAP-Bilskolan:

1. Anmäl dig

Anmäl dig till en kurs för lätt motorcykel (A1) genom att välja det utbildingspaket. Efter att du anmält dig får du mer information om utbildningen till din e-post. Som tidigast kan du anmäla dig när du håller på att fylla 16 år.

2. Avlägg EAS-utbildningens teori på nätet

I kursen ingår fyra (4) utbildning för det första körkortet-teorilektioner på nätet. EAS-utbildningens teorilektioner behöver inte genomföras om du redan har ett körkort. Du kan avlägga nätteorilektionerna i din egen takt på en dator, surfplatta eller mobil nästan direkt efter att du anmält dig.

Teorilektionerna avläggs i en elektronisk inlärningsmiljö där du även kan öva inför teoriprovet. Efter att du genomgått EAS-utbildningen får du ett intyg som du kommer att behöva vid teoriprovet.

3. Avlägg körlektionerna

För ett motorcykelkörkort i kategori A1 ska förarundervisningen innefatta minst 5 timmar undervisning. Detta är dock endast minimiantalet som krävs av lagen. Var och en ska se till att hanteringsfärdigheterna och körningen i trafik är på en stadig grund. De flesta utnyttjar därför möjligheten att genomföra ett antal körlektioner som är lämpligt med tanke på det egna lärandet. Man kan köpa extra körlektioner för varje utbildningspaket för ett förmånspris på 79 €/h.

4. Avlägg förarexamen

Förarexamen består av ett teoriprov och ett körprov som innehåller ett manöverprov för motorcykel. Du kan delta i teoriprovet en månad innan du fyller 16, efter att ha ansökt om körkortstillstånd. Du kan genomföra körprovet och få körkort tidigast när du har fyllt 16 år. Du kan delta i körprovet med en av CAP:s motorcyklar och med godkänd utrustning.

Du kan också betala ditt motorcykelkörkort med delbetalning

Du kan betala kursen till fullo på en gång (med faktura eller nätbetalning) eller med SVEA-delbetalning. Läs mer om betalningssätten.

Vår kundservice stöder dig i alla situationer

Vi ger dig handledning och råd i alla faser när du håller på att ta körkort för lätt motorcykel. Utöver trafikläraren hjälper hela vårt kundserviceteam dig på chatten och per telefon. Om du har frågor får du alltid ett snabbt svar.

Välj ett kurspaket för lätt motorcykel i kategori A1 som passar dig, anmäl dig och du kan börja studera redan idag:

Loading form...
Börja med att välja en plats
Undervisningsspråk
Välj ett annat språk
Tyvärr, den här kursen är inte tillgänglig på din plats på det valda språket Kursen på det här språket på våra platser nedan!
Tyvärr, den här kursen är inte tillgänglig på din plats, men vi erbjuder det på våra platser nedan!
Våra ursäkter! Ingen av våra webbplatser erbjuder kursen på det valda språket. Vänligen kontakta vår kundtjänst.
Plats
Välj en annan plats
Paket