Gå till innehåll

Mopedkörkort AM120

Mopedkursen kan påbörjas 6 månader innan elev fyller 15 år, men teoriprovet kan göras en månad innan erforderlig ålder uppnås. Körlektion och hanteringsprovet kan göras tidigast vid 15 års ålder. Det rekommenderas att påbörja kursen i god tid innan erforderlig ålder uppnås.

Vi erbjuder ett omfattande utbud av olika mopedkörkortskurser för både nybörjare och erfarna förare.

Kolla in våra olika kursalternativ, välj den kurs som passar dig bäst och anmäl dig! Nätlektionerna är på finska med svensk text. Om du har några frågor, vänligen kontakta vår kundservice – vi hjälper dig gärna att hitta rätt mopedkörkortskurs för dina behov.

Framgångsgaranti: Anmäl dig till en moppekurs i Oulunsalo och vi garanterar din framgång!* Vid behov kan du göra om moppehanteringstestet utan extra kostnad!

* = Erbjudandet gäller för anmälningar som gjorts senast den 12 februari 2024 och kan utnyttjas under hela körperioden 2024. Erbjudandet gäller endast för moppekurser som inkluderar minst en körlektion. Garantin täcker inte myndighetsavgifter eller avgiften för att göra om hanteringstestet.

Mopedkörkortskurser och priser

Välj lämplig kurs från vårt utbud av mopedkurser! Nätlektionerna är på finska med svensk text.

Kolla in våra kursalternativ, välj den kurs som passar dig bäst och anmäl dig!

Basic Mopedkurs (AM120)

278

Du kan också betala via avbetalning

I Basic-kursen ingår två körlektioner på moped (vanligtvis en skoter) med professionell lärare. Utöver teoretisk utbildning fokuserar vi på att hantera mopeden i fred och om det finns tid kvar, går vi igenom grunderna för körning i trafiken med bilskolans moped.

Service språk:

  • finska

Optimi Mopedkurs (AM120)

Populär!

359

Du kan också betala via avbetalning

Lär dig grunderna för säker mopedkörning grundligt men kompakt. På Optimi-mopedkursen lär du dig de grundläggande färdigheterna i att hantera en moped samt de viktigaste ämnena för praktisk trafikkörning. Utöver teoretisk undervisning omfattar den tre körlektioner med professionell lärare på bilskolans moped.

Service språk:

  • finska

Säker Mopedkurs (AM120)

Våra trafik­lärare rekom­men­derar!

569

Du kan också betala via avbetalning

Säker-mopedkurs är ett ansvarsfullt val som rekommenderas av CAP-Bilskolans trafiklärare. Med läroplanen på sex körlektioner ser vi till att du vet hur du hanterar mopeden säkert och hanterar olika trafiksituationer med ett säkert grepp. Mycket tid ägnas åt att skapa färdigheter för hantering. Körlektioner i trafik ger tid för omfattande lärande av kunskaper och färdigheter. Stark rekommendation för alla framtida mopedförare, oavsett utgångsläge!

Service språk:

  • finska

Behöver du körlektioner?

För att kunna ta kortet måste man avlägga utbildning för det första körkortet. För din egen säkerhet och körförmåga rekommenderar vi att du väljer ett paket som inte bara innehåller utbildningen för det första körkortet, utan även körlektioner för att lära dig de färdigheter som krävs för hanteringsprovet och trafik, samt trafikregler för praktisk körning.

Mini Mopedkurs (AM120)

199

Du kan också betala via avbetalning

Mini-kursen passar dig som redan har lite erfarenhet av att köra moped. Utöver teoridelen innehåller kursen en körlektion med bilskolans moped. Under körlektionen övar vi främst inför hanteringsprovet.

Service språk:

  • finska

Utbildning för det första körkortet Mopedkurs (AM120)

84

Du kan också betala via avbetalning

Kursen innehåller endast teoriutbildning för utbildningen för det första körkortet, men inga körlektioner. Utbildningen för det första körkortet ingår också i alla våra mopedkurser som inkluderar körundervisning.

Service språk:

  • finska

Jämför mopedkurser

Utbildning för det första körkortet

Kursen innehåller endast teorilektionerna för Utbildning för det första körkortet på webben och övning inför teoriprovet.

Mini

Mini-kursen passar dem redan har lite erfarenhet av att köra moped.

Basic

Vår nya mopedkurs, som innehåller 2 körlektioner utöver teoretisk undervisning.

Optimi

Vår mest populära mopedkurs; inkluderar 3 körlektioner utöver teoretiska studier.

Säker

Rekommenderas av våra trafiklärare! Ansvarsfullt kursval för alla framtida mopedförare, oavsett utgångsläge!

Sammanlagt körlektioner En körlektion = 50 min.
Körlektioner med bilskolas moped En körlektion = 50 min. 1 2 3 5
EAS-utbildning 4 e-teorilektioner
Användning av bilskolas moped och körkläder vid första körprov
Elektronisk lärmiljö och lärobok
Övningsprogram för teoriprov
Utbildningsspråk på utvald plats E-teorilektioner på finska, engelska och svenska. finska finska finska finska finska
Pris på utvald plats + myndighetsavgifter 84 € 199 € 278 € 359 € 569 €
Anmäla dig Anmäla dig Anmäla dig Anmäla dig Anmäla dig

Så här fortskrider Mopedkörkortskursen

Anmälan till en mopedkurs börjar med att du väljer lämplig kurs. Efter att du anmält dig får du mer information om utbildningen till din e-post. Du kan också fråga om den lämpligaste kursen för dig från vår kundservice.

När du har anmält dig och valt en betalningsmetod kommer du att få ett e-postmeddelande med dina inloggningsuppgifter, vilket gör att du kan logga in i elektroniska lärmiljön och börja teoriundervisningen. Nätlektionerna är på finska med svensk text.

När du har anmält dig rekommenderar vi att du omedelbart ansöker om ett körkortstillstånd hos Ajovarma. Du kan ansöka på webben eller på Ajovarmas kontor. Se instruktionerna för att ansöka om körkortstillstånd här.

I Mopedkursen ingår 4 teorilektioner på webben. Du kan avlägga nätteorilektionerna i din egen takt på en dator, surfplatta eller mobil nästan direkt efter att du anmält dig. Nätlektionerna är på finska med svensk text.

Teorilektionerna avläggs i en elektronisk inlärningsmiljö där du även kan öva inför teoriprovet.

Teoriundervisningen är i allmänhet öppet mån-tors från 8:00 till 22:00 och fre-lör från 8:00 till 16:00.

Efter att du genomgått utbildningen för det första körkortet får du ett intyg som du kommer att behöva vid teoriprovet.

Du kan avlägga teoriprovet på ett serviceställe för Ajovarmas besiktningskontor när ditt körkortstillstånd är i ordning och när du genomgått teorilektionerna i utbildningen för det första körkortet.

Avlägg körlektionerna tillsammans med trafikläraren om du valt ett mopedkörkortskurs som innehåller körlektioner. Efter att du anmält dig får du anvisningar för att komma överens om körlektionerna tidpunkt. Körlektioner ordnas inte vintertid. Undervisningen startas genast när vädret tillåter.

Du kan inte ta körlektioner med moped förrän du har fyllt 15 år. Till varje mopedkörkortskurs kan du köpa ytterligare körlektioner som individuella lektioner eller paket efter behov.

Startpunkter för körlektioner

Med moped

I hanteringsprovet för moped utförs långsam körning, portar, nödbromsning och ledande av moped. Hanteringsprovet tar ca 15 minuter och innehåller inte körning i trafiken..

Efter ett godkänt hanteringsprov får du körrätt i kategori AM120.

Myndighetsavgifter

Ansökan om körkortstillstånd (Traficoms e-tjänst)
24 €
Hanteringsprov
32 €
Teoriprov
40 €
Frivillig
Omtagning av hanteringsprov
32 €
Ansökan om körkortstillstånd
39 €
Muntligt teoriprov p.g.a. hälsoskäl
40 €
Muntligt teoriprov 60 min.
107 €

Sök efter vad som helst