Gå till innehåll

Motorcykelkörkort A2

Vårt utbud innehåller flera olika kurspaket som passar både nybörjare och erfarna förare. Våra trevliga och professionella trafiklärare finns vid din sida under hela körutbildningen.

Kolla in vår kursutbud för olika körkortskategorier och hitta en motorcykelkurs som passar dina behov! Om du inte är säker på vilken kurs som är rätt för dig, låt vår kunniga kundservicepersonal hjälpa dig.

Motorcykelkörkort i kategori A2 ger dig rätt att köra en motorcykel med en effekt på högst 35 kW och ett effekt/viktförhållande som inte överstiger 0,2 kW/kg. Dessutom ska du vara minst 18 år.

Våren och motorcykelsäsongen närmar sig: motorcykelkörkort i Kokkola från 499 € (549 €) till och med 12 februari!

Körlektionerna för motorcykelkurserna börjar direkt på våren, så snart vägarna har tinat. Anmäl dig genast för att vara bland de första att ta ditt körkort.

Motorcykelkörkortskurser och priser

Om du inte är helt säker på vilken kurs är rätt för dig, låt vår kundservice hjälpa dig att hitta den rätta.

Om du redan har ett motorcykelkörkort i kategori A1 som har varit i kraft i minst två år ska du välja ett A2-uppgraderingskurs.

Mini Motorcykelkurs (A2)

549

Du kan också betala via avbetalning

Mini-kursen är lämplig för dig som redan har mopedkörkort och mycket erfarenhet av att köra ett tvåhjuligt fordon i trafik. Utöver utbildningen för det första körkortet innehåller kursen 5 körlektioner med bilskolans motorcykel.

Service språk:

 • finska,
 • engelska,
 • svenska

Basic Motorcykelkurs (A2)

Populär

749

Du kan också betala via avbetalning

Basic-kursen är lämplig för dig som redan har mopedkörkort eller någon erfarenhet av att köra ett tvåhjuligt fordon i trafik. Utöver utbildningen för det första körkortet innehåller kursen 8 körlektioner med bilskolans motorcykel.

Service språk:

 • finska,
 • engelska,
 • svenska

Säker Motorcykelkurs (A2)

Våra trafik­lärare rekommen­derar!

990

Du kan också betala via avbetalning

Säker-kursen passar dig som inte har någon tidigare erfarenhet av att köra motorcykel eller tidigare har avlagd mopedkörkort. Utmärkt val för nybörjare! Utöver utbildningen för det första körkortet innehåller kursen 12 körlektioner med bilskolans motorcykel.

Service språk:

 • finska,
 • engelska,
 • svenska

Jämförä paket

Mini

Inkluderar endast de lagstadgade minimikraven för utbildning för körkortskategori A1.

Basic

Passar bäst för dig som redan har erfarenhet av trafik till exempel moped.

Säker

Vår tydliga rekommendation för nybörjare på motorcykel. Välj Säker när du vill investera i din körförmåga.

Körlektioner med bilskolas motorcykel En körlektion = 50 min. 5 8 12
EAS-utbildning 4 e-teorilektioner
Användning av bilskolas motorcykel och körkläder vid första körprov
Elektronisk lärmiljö och lärobok
Övningsprogram för teoriprov
Utbildningsspråk på utvald plats E-teorilektioner på finska, engelska och svenska. finska, engelska, svenska finska, engelska, svenska finska, engelska, svenska
Pris på utvald plats + myndighetsavgifter 549 € 749 € 990 €
Anmäla dig Anmäla dig Anmäla dig
 • Mångsidiga körlektioner

  På körlektioner övar vi motorcykelhantering och körfärdigheter på en mängd olika sätt. Så förbereder du dig inför körprovet och verkliga trafiksituationer.

 • Effektiva teorilektioner

  Du kan genomföra kursernas teorilektioner och öva inför teoriprovet bekvämt på webben när det passar dig bäst.

 • Högklassig undervisningsutrustning

  I CAP-Bilskolan övas det alltid med moderna och trygga motorcyklar och högkvalitativ körutrustning.

Så fortskrider A2-kursen

Anmäl dig till en A2-motorcykelkurs genom att välja det utbildningspaket som passar dig. Efter att du anmält dig får du mer information om utbildningen till din e-post. Som tidigast kan du anmäla dig när du håller på att fylla 18 år.

I kursen ingår en fyra (4) timmar lång webbteoriundervisning för utbildning för det första körkortet. Teorilektioner för utbildningen för det första körkortet behöver inte genomföras om du redan har ett körkort. Du kan avlägga nätteorilektionerna i din egen takt på en dator, surfplatta eller mobil nästan direkt efter att du anmält dig.

Teorilektionerna avläggs i en elektronisk inlärningsmiljö där du även kan öva inför teoriprovet. Efter att du genomgått utbildningen för det första körkortet får du ett intyg som du kommer att behöva vid teoriprovet.

För ett motorcykelkörkort i kategori A2 ska förarundervisningen innefatta minst 5 timmar undervisning. Detta är dock endast minimiantalet som krävs av lagen. Var och en ska se till att hanteringsfärdigheterna och körningen i trafik är på en stadig grund. De flesta utnyttjar därför möjligheten att genomföra ett antal körlektioner på bilskolan som är lämpligt med tanke på det egna lärandet. Man kan köpa tilläggs körlektioner för varje utbildningspaket för ett förmånspris på 89 € / timme.

Startpunkter för körlektioner

Med motorcykel
 • CAP-Bilskola Kokkola
  Kaarlelankatu 9

Förarexamen består av ett teoriprov och ett körprov som innehåller ett hanteringsprov för motorcykel.

Du kan delta i teoriprovet en månad innan du fyller 18, efter att ha ansökt om körkortstillstånd.

Du kan genomföra körprovet och få körkort tidigast när du har fyllt 18 år. Du kan delta i körprovet med en av CAP-Bilskolans motorcyklar och med godkänd utrustning.

Myndighetsavgifter

Ansökan om körkortstillstånd (Traficoms e-tjänst)
24 €
Körprov
74 €
Teoriprov
40 €
Frivillig
Omtagning av hanteringsprov
32 €
Ansökan om körkortstillstånd
39 €
Muntligt teoriprov p.g.a. hälsoskäl
40 €
Muntligt teoriprov 60 min.
107 €

Har du redan ett A1-körkort (lätt motorcykelkörkort)?

Om du är minst 18 år och har haft ett A1-körkort i minst två år kan du uppgradera från ett körkort i kategori A1 till kategori A2.

Säker uppgraderingskurs Motorcykelkurs (A2)

529

Du kan också betala via avbetalning

Säker-uppgraderingskursen inkluderar 5 timmar körundervisning och 2 teorilektioner, varefter du direkt får körrätt i kategori A2 utan förarexamen.

Service språk:

 • finska,
 • engelska,
 • svenska

Examen uppgraderingskurs Motorcykelkurs (A2)

299

Du kan också betala via avbetalning

Examen-uppgraderingskurs innehåller 2 timmar körundervisning varefter du avlägger både hanteringsprov och körprov i kategori A2 samt möjligen ett teoriprov.

Service språk:

 • finska,
 • engelska,
 • svenska

Söker du efter en annan klass av motorcykel?

A1: cylindervolym högst 125 cm3 och effekt högst 11 kW, åldersgräns 16 år. Anmäl dig till A1-kursen. Anmäl dig till A1-kursen.

A: alla motorcyklar, åldersgräns 24 år (eller 20 år om du har ett A2-körkort som har varit i kraft i två år). Anmäl dig till A-kursen.

Sök efter vad som helst