Gå till innehåll

Utbildning för det första körkortet (EAS)

Utbildningen för det första körkortet (EAS), är en lagstadgad utbildning för alla som tar sitt första körkort (t.ex. moped-, motorcykel- eller personbilskörkort). Den som avlägger körkort med undervisningstillstånd ska även gå utbildningen för det första körkortet på en bilskola.

Utbildningen för det första körkortet består av fyra teorilektioner på webben och kan genomföras på distans, till exempel hemma, så att studenten inte behöver komma till bilskolan. Nätlektionerna är på finska med svensk text.

Utbildningen för det första körkortet måste slutföras endast en gång. Om Utbildningen för det första körkortet har genomförts till exempel i samband med mopedkörkort, så behöver den inte avläggas igen vid fullgörande av personbilskort.

Vårt utbud av kurser för utbildningen för det första körkortet


Utbildning för det första körkortet (EAS) Nätkurs

54

Du kan också betala via avbetalning

Teoriundervisningen för Utbildning för det första körkortet.

Service språk:

  • finska,
  • engelska

Utbildningen för det första körkortet (EAS) + teoriövnings­program Nätkurs

84

Du kan också betala via avbetalning

Teoriundervisning för Utbildningen för det första körkortet samt teoriövningsprogram inför teoriprovet.

Service språk:

  • finska,
  • engelska

Grunderna i körning-kurs Personbilskörkort (B)

Vi Rekommen­derar!

159

Du kan också betala via avbetalning

Omfattar teoriutbildningen för Utbildningen för det första körkortet, övningsprogram för teoriprovet samt en körlektion med egen trafiklärare i början av körövningen.

Service språk:

  • finska,
  • engelska

Så här avlägger du utbildningen för det första körkortet

Anmäl dig till utbildningen för det första körkortet med anmälningsblanketten. Efter att du anmält dig får du mer information om utbildningen till din e-post.

I kursen ingår fyra (4) teorilektioner på nätet. Du kan avlägga nätteorilektionerna i din egen takt på en dator, tablett eller telefon. Nätlektionerna är på finska med svensk text.

Teorilektionerna avläggs i den elektroniska inlärningsmiljön där du även kan öva inför teoriprovet för den körkortsklass som du håller på att avlägga.

Efter att du avlagt utbildningen för det första körkortet får du ett intyg på att du avlagt kursen.

En elev med ett undervisningstillstånd måste bära ett intyg över utbildningen för det första körkortet under körövning. Du behöver intyget även på teoriprovet.

Körkort med undervisingstillstånd?

Om du vill avlägga körkort med undervisningstillstånd, och du inte har något annat körkort, ska du avlägga EAS-teorilektioner i bilskolan. Nätlektionerna är på finska med svensk text.

Elever som avlägger körkort med undervisningstillstånd ska avlägga EAS-utbildningen innan körlektionerna inleds. Intyget över avlagd utbildning ska tas med under körlektionerna.

Behöver du också körlektioner?

I EAS-kursen ingår inga körlektioner. Om du vill skaffa för moped, mopedbil, fyrhjuling eller traktor, rekommenderar vi att du anmäler dig till en kurs som utöver EAS-teori även inkluderar frivilliga körlektioner:

Fyrhjuling och traktor

Kurser för moped, fyrhjuling och snöskoter.

Moped- och mopedbilkörkort

Kurser för moped- och mopedbilutbildning. Körundervisning från våren till hösten och teorilektioner året runt.

Undervisningstillstånd

Allt du behöver för flytande körundervisning: lagstadgade utbildningar och extra tjänster.

Sök efter vad som helst