Hyppää sisältöön

Mopokortti AM120

Onko mopokortin aika? Meiltä löytyy varmasti sinulle toimiva kurssi. Tutustu mopokurssien vaihtoehtoihin ja ilmoittaudu mukaan!

Jos sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme – autamme mielellämme.

Mopokurssit ja hinnat


Tutustu eri kurssivaihtoehtoihimme. Valitse itsellesi sopiva kurssi ja ilmoittaudu mukaan! Kun olet vahvistanut ilmoittautumisesi, lähetämme sähköpostiisi verkko-opiskelun tunnukset ja pääset aloittamaan mopokurssin teoriaopinnot vaikka saman tien.

Mini Mopokurssi (AM120)

149

Voit maksaa myös osamaksulla

Mini-kurssi soveltuu sinulle, jolla on jo hieman kokemusta mopolla ajamisesta. Teoriaosuuden lisäksi kurssiin kuuluu yksi ajotunti autokoulun mopolla. Ajotunnilla harjoitellaan lähinnä käsittelykoetta varten. Onnistumistakuu!

Turku Hämeenkatu

Palvelukielet:

 • suomi,
 • englanti

Basic Mopokurssi (AM120)

229

Voit maksaa myös osamaksulla

Basic-kurssi sisältää kaksi ajotuntia mopolla ammattitaitoisen opettajan seurassa. Teoriaopintojen lisäksi keskitymme rauhassa mopon käsittelyyn ja käymme sitten läpi liikenteessä ajamisen perusasioita autokoulun mopolla. Onnistumistakuu!

Turku Hämeenkatu

Palvelukielet:

 • suomi,
 • englanti

Optimi Mopokurssi (AM120)

Suosituin!

299

Voit maksaa myös osamaksulla

Opi turvallisen mopolla ajamisen perusteet huolellisesti mutta kompaktisti. Optimi-mopokurssilla opit olennaiset mopon käsittelyn taidot sekä käytännön liikenneajamisen tärkeimmät aiheet. Se sisältää teoriaopintojen lisäksi kolme ajotuntia ammattitaitoisen opettajan kanssa autokoulun mopolla. Onnistumistakuu!

Turku Hämeenkatu

Palvelukielet:

 • suomi,
 • englanti

Varma Mopokurssi (AM120)

Opet­tajat suosit­televat!

469

Voit maksaa myös osamaksulla

Varma-mopokurssi on CAP-Autokoulun liikenneopettajien suosittama vastuullinen valinta. Kuuden ajotunnin opetussuunnitelmalla varmistamme, että osaat käsitellä mopoa turvallisesti ja hallitset erilaiset liikennetilanteet varmalla otteella. Käsittelytaitoihin varataan hyvin aikaa. Liikenneajotunneilla ehditään kartuttaa tietoja ja taitoja kattavasti. Vahva suositus kaikille tuleville mopoilijoille lähtötaitoihin katsomatta! Onnistumistakuu!

Turku Hämeenkatu

Palvelukielet:

 • suomi,
 • englanti

Mopokortin suorittaminen ei vaadi pakollista ajo-opetusta

Mopokortin suorittaminen edellyttää pakollisena vain Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutuksen (EAS-koulutus).

Suosittelemme kuitenkin oman turvallisuutesi ja ajo-osaamisesi takia valitsemaan kurssin, joka sisältää EAS-koulutuksen lisäksi ajotunteja autokoulun skootterilla. Tunneilla opetellaan käsittelykokeessa ja liikenteessä tarvittavia taitoja sekä liikennesääntöjä käytännössä. 

EAS-koulutus Mopokurssi (AM120)

84

Voit maksaa myös osamaksulla

Kurssi sisältää vain EAS-teoriatunnit verkossa sekä teoriakoe­harjoittelu­ohjelman, mutta ei yhtään ajotuntia. EAS-koulutus sisältyy myös kaikkiin ajo-opetusta sisältäviin mopokursseihimme.

Turku Hämeenkatu

Palvelukielet:

 • suomi,
 • englanti

Vertaile mopokurssipaketteja

EAS-koulutus

Kurssi sisältää vain EAS-teoriatunnit verkossa ja teoriakoeharjoittelun.

Mini

Mini-kurssi soveltuu sinulle, jolla on hieman kokemusta mopolla ajamisesta.

Basic

Teoriaosuuden lisäksi käytettävänäsi on CAPin ammattitaitoinen liikenne­opettaja ja mopo kahden oppitunnin ajan.

Optimi

Suosituin mopokurssimme; ensimmäistä kertaa moottoriliikenteeseen lähteville.

Varma

Liikenne­opettajiemme suositus! Vastuullinen kurssivalinta kaikille tuleville mopoilijoille lähtötaitoihin katsomatta!

Ajotunnit autokoulun mopolla Yksi ajotunti = 50 min. 1 2 3 6
EAS-koulutus 4 verkkoteoriatuntia
Autokoulun mopon ja ajovarusteiden käyttö ensimmäisessä käsittelykokeessa
Onnistumistakuu Autokoulun mopo käyttöön mahdolliseen uusintakäsittelykokeessa ilman lisämaksua (99). Maksat vain viranomaiskulun.
Sähköinen oppimisympäristö ja oppikirja
Teoria­koe­harjoittelu­ohjelma
Koulutuskielet valitulla toimipisteellä Verkkoteoriatunnit suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi. suomi, englanti suomi, englanti suomi, englanti suomi, englanti suomi, englanti
Hinta valitulla toimipisteellä + viranomaiskulut 84 € 149 € 229 € 299 € 469 €
Ilmoittaudu Ilmoittaudu Ilmoittaudu Ilmoittaudu Ilmoittaudu

Näin mopokurssi etenee

Tutustu monipuoliseen valikoimaamme ja valitse sinulle sopiva mopokurssi. Jos sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme – autamme kurssin valinnassa mielellämme.

Ilmoittautumisen ja maksutavan valinnan jälkeen sinulle lähetetään sähköpostiin tunnukset, joilla pääset kirjautumaan netissä olevaan verkko-oppimisympäristöön ja aloittamaan teoriaopinnot vaikka heti.

Suosittelemme, että haet ajokorttilupaa Ajovarmalta heti ilmoittautumisen jälkeen. Voit tehdä hakemuksen verkossa tai Ajovarman toimistolla. Katso ajokorttilupahakemuksen ohjeet täältä.

Mopokurssiin sisältyy 4 tuntia verkkoteoriaopetusta. Voit suorittaa verkkoteoriatunnit omaan tahtiin tietokoneella, tabletilla tai puhelimella. Teoriatunnit suoritetaan sähköisessä oppimisympäristössämme, jossa voit harjoitella myös teoriakoetta varten.

Verkkoteoriat ovat pääosin avoinna maanantaista torstaihin klo 8-22 ja perjantaista lauantaihin klo 8-16.

Saat suoritetusta EAS-koulutuksesta todistuksen, jota tarvitset teoriakokeessa.

Teoriakokeen voit suorittaa Ajovarman katsastuskonttorin toimipisteessä, kun ajokorttilupasi on kunnossa ja EAS-koulutuksen teoriatunnit on suoritettu. EAS-todistus löytyy oppilaan omilta sivuilta oppimisympäristöstä, todistus täytyy olla mukana teoriakokeessa.

Teoriakoeajan varauksen voit tehdä joko Ajovarman nettisivuilla tai soittamalla Ajovarman asiakaspalveluun 029 534 5115.

Lisätietoa teoriakokeeseen valmistautumisesta ja kokeen sisällöstä löydät Ajokortti-info.fi:stä.

Kun valitset mopokorttikurssin, joka sisältää ajoharjoittelua, suoritat ajotunnit autokoulun skootterilla oman liikenneopettajasi kanssa. Saat ilmoittautumisen jälkeen ohjeet, kuinka ajotuntien ajankohta sovitaan. Ajo-opetusta ei järjestetä talvella. Opetus käynnistyy heti kelien salliessa.

Mopon (skootteri) ajotunteja voit suorittaa vasta kun olet täyttänyt 15 vuotta. Jokaiseen mopokorttikurssiin voi ostaa tarpeen mukaan lisäajotunteja yksittäisinä tunteina tai paketteina.

Ajotuntien aloituspisteet Turussa

Mopolla
 • Gatorade Center (Turkuhalli)
  Artukaistentie 8, Turku

Mopon käsittelykokeessa suoritetaan hidasajo, portit, hätäjarrutus ja mopon taluttaminen. Käsittelykokeen kesto on noin 15 minuuttia, eikä kokeessa ajeta liikenteessä.

Lisätietoa käsittelykokeeseen valmistautumisesta ja sisällöstä löydät Ajokortti-info.fi:stä.

Hyväksytyn käsittelykokeen jälkeen saat AM120-ajo-oikeuden.

Usein kysyttyä

Viranomaiskulut

Ajokorttilupahakemus (sähköinen)
24 €
Käsittelykoe
32 €
Teoriakoe
40 €
Valinnaiset
Käsittelykokeen uudelleensuoritus
32 €
Ajokorttilupahakemus (Ajovarmalla)
39 €
Suullinen teoriakoe terveysperustein
40 €
Suullinen teoriakoe 60 min.
107 €

Etsi mitä tahansa