Hyppää sisältöön
Published:

Gaurav Sharma, liikenneopettajaharjoittelija (päiväopiskelija)

Opiskelen liikenneopettajaksi Hämeenlinnan Hamissa 2.1 tutkinnon osaa. Minulla on taustalla 10-15 vuoden kokemus logistiikka-alasta: olen ajanut kuorma-autoa, linja-autoa ja rekka-autoa. Aikaisemmassa työssäni olen perehdyttänyt uusia linja-autokuljettajia monella eri kielellä. Aloinkin pohtimaan, miksi en samalla kouluttautuisi liikenneopettajaksi, kun nämä työt ovat minulle tuttuja asioita. 

Teen liikenneopettajaharjoitteluani Helsingin Malmilla. Kiirettä on ja opiskelu vie paljon aikaa. En puhu äidinkielenäni suomea, joten tavallaan joudun tekemään opiskeluissa tuplatyön suomea äidinkielenään puhuviin verraten. Sanojen ja termien merkitystä ei aina heti tiedä ja niiden selvittäminen tuo opiskeluihin omat haasteensa. On kuitenkin omasta asenteesta kiinni, miten opiskeluissa pärjää. Jos haluaa oppia, niin silloin oppii, ja jos ei halua oppia, niin silloin ei varmasti opi mitään. Oma halu ja tahto asian suhteen auttavat paljon. Saan apua opiskelijaryhmäni WhatsApp -keskustelussa, opettajiltani Hamista ja ohjaavalta opettajaltani. Olen valmistautunut opintoihin säästämällä etukäteen, joten minun ei tarvitse tehdä töitä opiskelujeni ohessa, vaan voin keskittää voimavarani opiskeluun.

Parasta liikenneopettajaharjoittelussa on ollut se, että asiat käydään huolellisesti läpi alusta loppuun saakka. Haastavin asia liikenneopettajuudessa on itselleni ollut opiskelujen suorittaminen. Alku on ollut vaikeaa, mutta nyt menee jo paremmin, koska toistoja on tullut jo jonkin verran. Koenkin, että yksikään liikenneopettaja ei ole täydellinen ja ihminen voi aina oppia uutta, vaikka olisi ollut alalla jo vuosia. Voin aina parantaa osaamistani ja opin palautteiden kautta. Olen kärsivällinen ja rauhallinen. Samalla kun opetan, opin koko ajan myös itse.

Kun saan suoritettua 2.2 tutkinnon osan, eli saan liikenneopettajaluvan henkilöautoihin, jatkan opiskeluita erikoistumalla kuorma-auto- ja linja-autoihin, jonka jälkeen haluan tehdä alan töitä. Uskon, että osaamiseni ja laajan kielitaitoni (puhun suomea, englantia, hindiä, punjabia ja lisäksi jonkin verran viroa) ansioista minulla tulee riittämään töitä tasaisesti ja monipuolisesti läpi vuoden.

Etsi mitä tahansa