Hyppää sisältöön
Published:

Mirette Virkki-Rönnberg, ohjaava liikenneopettaja

Ensimmäiseltä ammatiltani olen nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja. Ohjaajan työn oheen lähdin ajamaan taksia. Sen jälkeen opiskelin autoasentajaksi, koska harrastan autoja ja moottoriurheilua, ja ajattelin, että niiden parissa olisi mukava tehdä enemmänkin töitä. Liikenneopettajaksi päädyin opiskelemaan, koska tässä työssä voin toimia nuorten kanssa, minulla on mahdollisuus vaikuttaa omiin työaikoihini, työ on liikkuvaa ja tähän työhön liittyvät myös autot. CAPille olen tullut avoimen hakemuksen kautta.

Liikenneopettajan työn paras asia on ehdottomasti vapaus. Rakastan vapautta! Vapaus antaa minulle mahdollisuuden määrittää itse päiväni ja saan tehdä työni itsenäisesti omalla tavallani pysyen opetustyön raameissa. Tässä työssä voin myös hyödyntää vahvuuksiani.

CAP on luotettava työnantaja. Työskentelen Hyvinkään toimipisteellä ja täällä ei ole tarvinnut miettiä töiden määrää. Koen, että tekevälle löytyy aina töitä. Täällä myös luotetaan ammattitaitooni.

Olen melkein heti CAPille tultuani lähtenyt toimimaan ohjaavana liikenneopettajana. Rakastan ohjaavan opettajan työtä. Ohjaavana liikenneopettajana toimiminen lisää omaa työmotivaatiotani tehdä työni hyvin, haastaa omia ajatuksiani, saan jakaa omaa ammattitaitoani eteenpäin ja lisäksi saan auttaa uusia alalle tulevia tekemään oman työnsä hyvin ja toivottavasti saan sytytettyä heissä kipinän. On valtavan hienoa nähdä, kun liikenneopettajaopiskelijat löytävät oman tapansa toimia ja tehdä liikenneopettajan työtä. Koen, että kehityn itse samalla heidän prosessinsa aikana – kun annamme oppilaille niin samalla saamme myös itse takasin.

Minulla oli aikoinaan omien liikenneopettajaopiskeluideni aikaan vaativa ohjaava liikenneopettaja. Jokaisella ajotunnilla oli oma agendansa, enkä vain istunut tunneilla auton kyydissä. Silloin se tuntui vaativalta, mutta nyt olen hänelle siitä kiitollinen ja toteutan samaa tapaa omille ohjattavilleni. Lisäksi Laura-opon tuki on korvaamatonta: hän on henkilö, jolta voi kysyä apua, jos ei itse osaa tai tiedä.

Kehitän omaa ammattitaitoani olemalla aktiivinen ja lähden rohkeasti juttuihin mukaan, mitkä eivät kuulu mukavuusalueelleni. Teen monipuolisesti töitä muun muassa B-, mopo- ja mopoauto-opetuksen parissa, otan vastaan ajokyvyn arviointeja, toimin ohjaavana liikenneopettaja ja autan aina tarvittaessa toimistotöissä. Opin tekemällä.

Tuleville liikenneopettajille haluan sanoa, että tehkää asioista rohkeasti omalla tavallanne. Ottakaa asioista selvää ja seiskää sen takana, mitä opetatte. Jos jokainen työtunti tehdään niin, että voit sen jälkeen olla ylpeä siitä, että sinä teit parhaasi, niin silloin se riittää.

Etsi mitä tahansa