Hyppää sisältöön
Published:

Reija Luukinen, liikenneopettajaharjoittelija (oppisopimusopiskelija)

Opiskelen liikenneopettajaksi oppisopimuksella Hämeen ammatti-instituutissa Hamissa ja suoritan opiskelun harjoittelua Torniossa. Minulla on nyt menossa opinnoissa tutkinnon osa 2.2. Päädyin vaihtamaan alaa liikenneopetusalalle terveydellisistä syistä: toimin edellisessä työssäni automaalarina ja työn pölyisyyden vuoksi työssä jatkaminen ei ollut enää mahdollista. Tuolloin Tornioon haettiin liikenneopettajaa oppisopimuksella. Laitoin hakemuksen ja pääsin CAPille opiskelemaan liikenneopettajaksi. Olen iloinen valinnastani: olen tykännyt alasta ja oppilaat ovat aivan mahtavia. Lisäksi saan edelleen tehdä työtä autojen parissa. Liikenneopettajan työ on palkitsevaa: näen oppilaiden kehityksen, kun voin olla heidän autokoulutaipaleellaan mukana alusta loppuun saakka.

Olen tehnyt harjoittelun aikana töitä sekä Torniossa että Kemissä, riippuen siitä, missä ohjaava liikenneopettajani on työskennellyt. Liikenneopettajaharjoittelijan arki on nopeatempoista ja monipuolista: työ on muutakin kuin vain autossa istumista. Työssäni käytän CAP-äppiä ja se helpottanut työtäni paljon. Esimerkiksi omat työvuorot voi näppärästi tarkistaa mobiilisti riippumatta siitä missä itse on ja sen kautta ajotuntien kuittaaminen ja lisääminen on helppoa.

Opiskelut Hämeenlinnan suuntaan ovat onnistuneet joustavasti ja olen voinut suorittaa teoriaopintoja myös etänä. Opiskeluille on aina löytynyt oma aikansa, vaikka välillä toki on kiirettä opiskelujen, työn, perheen, harrastusten ja ystävien yhteensovittamisessa. Hyvä oman arjen organisointi vaatii itsensä johtamisen ja aikataulutuksen taitoja, ja lisäksi auttaa, kun on motivoitunut ja sitoutunut opiskeluihin.

Harjoittelussa olen pitänyt eniten liikenneopettajan työn monipuolisuudesta ja lisäksi minulla on hyvät työkaverit: oloni on CAPilla alusta saakka ollut tervetullut, olen saanut hyvän perehdytyksen ja minua on aina kannustettu kysymään. Saan apua ja tukea ohjaavalta liikenneopettajaltani ja kollegoiltani.

Toivon, että minusta tulee lempeä, rauhallinen ja johdonmukainen liikenneopettaja. Alan sesonkiluonteisuus antaa minulle mahdollisuuden vaikuttaa omiin työpäiviini. Keväällä ja kesällä olen valmis tekemään töitä enemmän ja syksyllä ja talvella taas voin tehdä töitä vähän rauhallisemmin. Tulevaisuudessa haluan kehittyä koko ajan paremmaksi liikenneopettajaksi.

Etsi mitä tahansa