Mopedbilskörkort (AM 121)

Anmäl dig till mopedbilskurs

 

Ta mopedbilskörkort på CAP-Bilskolan! Hos oss får du:

  • Högklassiga teorilektioner på nätet och elektroniskt inlärningsmaterial
  • Ett övningsprogram för teoriprovet
  • Körlektioner med mopedbil som förbereder dig inför körprovet och inför verkliga trafiksituationer
  • Rådgivning och stöd från kundtjänsten i alla skeden när du skaffar mopedbilskörkort

Öva hos oss på att köra tryggt med mopedbil. Mopedbilen är ofta det första färdmedlet som man kör på egentliga bilvägar. Därför är det särskilt viktigt att lära sig trafikreglerna och att öva på att köra bland annan trafik.

Skaffa mopedbilskörkortet (AM121) genom att först anmäla dig till CAP-Bilskolan. Välj nedan en lämplig ort och ett bra mopedkurspaket. Om du inte har ett körkort från tidigare är det obligatoriskt för dig att avlägga utbildningen för det första körkortet (EAS-utbildning). Vi rekommenderar att du väljer ett mopedkurspaket som utöver EAS-utbildning även innehåller körlektioner med mopedbil. Med körlektioner ökar dina chanser för ett godkänt körprov och du kan ta körprovet med bilskolans mopedbil.

Om du vill ha ett vanligt mopedkörkort ska du ta AM120-kursen.

Så här tar du mopedbilskörkort på CAP-Bilskolan:

1. Anmäl dig

Anmäl dig till mopedbilkursen genom att välja det mopedkurspaket. Efter att du anmält dig får du mer information om mopedbilkursen till din e-post.

2. 2. Avlägg EAS-teorilektionerna på nätet

I kursen ingår fyra teorilektioner på nätet. Avlägg teorilektionerna i din egen takt på en telefon, surfplatta eller dator. Du kan börja teorilektionerna nästan genast efter att du har anmält dig.

Nätteorilektionerna genomförs i bilskolans elektroniska inlärningsmiljö där du också hittar ett övningsprogram för teoriprovet.

Teorilektionerna på nätet kan i regel genomföras under vardagar ända till kvällen och under lördagar på dagen.

När du har genomfört EAS-kursen får du ett intyg på utbildningen som du behöver i teoriprovet.

3. Avlägg ett godkänt teoriprov

Teoriprovet avläggs på ett serviceställe för Ajovarmas besiktningskontor när du genomgått EAS-teorilektionerna och har fått ett intyg på den genomförda utbildningen. Före teoriprovet ska även ditt körkortstillstånd vara i kraft. Ansök om tillståndet hos Ajovarma.

4. Avlägg körlektionerna

Avlägg körlektionerna tillsammans med trafikläraren om du valt ett mopedkurspaket som innehåller körlektioner. Efter att du anmält dig får du anvisningar för att komma överens om körlektionerna.

Du kan inte ta körlektioner med mopedbil förrän du har fyllt 15 år. Du kan enligt behov köpa ytterligare körlektioner till varje mopedkurspaket för ett förmånspris på 79 €/körlektion. Vi rekommenderar dock att du köper ett paket så att körlektionerna genomförs med en tät tidtabell.

5. Avlägg ett godkänt körprov

Med mopedbil genomför du i trafik ett körprov på 45 minuter. Examensmottagaren bedömer hanteringen av mopedbilen, behärskningen av trafiksituationer och hur systematisk körningen är.

Efter ett godkänt körprov får du körrätt i kategori AM121.

Du kan också betala ditt mopedbilskörkort med delbetalning

Du kan betala mopedbilskursen till fullo på en gång (med nätbetalning eller faktura), räntefritt i fyra delar eller med SVEA-delbetalning. Läs mer om betalningssätten.

Vår kundservice stöder dig i alla situationer

Vi ger dig handledning och råd i alla faser när du håller på att ta mopedbilskörkort. Utöver trafikläraren hjälper hela vårt kundserviceteam dig på chatten och per telefon. Om du har frågor får du alltid svar.

Välj ett mopedkurspaket som passar dig, anmäl dig och du kan börja mopedskolan redan i dag:

Loading form...
Börja med att välja en plats
Undervisningsspråk
Välj ett annat språk
Tyvärr, den här kursen är inte tillgänglig på din plats på det valda språket Kursen på det här språket på våra platser nedan!
Tyvärr, den här kursen är inte tillgänglig på din plats, men vi erbjuder det på våra platser nedan!
Våra ursäkter! Ingen av våra webbplatser erbjuder kursen på det valda språket. Vänligen kontakta vår kundtjänst.
Plats
Välj en annan plats
Paket