Motorcykelkörkort (A)

Ilmoittaudu A-luokan moottoripyöräkouluun

 

Se uppgraderingskurserna till kategori A om du redan har ett A2-körkort och ska uppgradera till kategori A.

Motorcykelkörkort i kategori A ger dig rätt att köra alla motorcyklar med släpfordon kopplade till dem. Dessutom ska du vara minst 24 år, eller 20 år om du har ett A2-körkort som har varit i kraft i två år.

Andra motorcykelkategorier:

Hos oss får du allt du behöver för att ta motorcykelkörkort i kategori A:

  • Mångsidiga körlektioner som förbereder dig inför körprovet och inför verkliga trafiksituationer
  • Högklassig webbutbildning och elektroniskt inlärningsmaterial
  • Träningsprogram för teoriprovet
  • Rådgivning och tjänster i alla faser när du håller på att ta körkort

Motorcykelkörkort i kategori A ger dig rätt att köra en motorcykel med en effekt på högst 35 kW. När man rör sig med de effektivaste tvåhjuliga fordonen framhävs säkerhet och betydelsen av ansvarsfulla körfärdigheter. Vi på CAP-Bilskolan vill säkerställa att vi utbildar uppmärksamma förare som behärskar sitt fordon och känner riskerna i trafiken. Vi rekommenderar många körlektioner särskilt för de som tar sitt första körkort för ett tvåhjuligt fordon. Välj ett kurspaket som ger just dig tillräckliga kunskaper och färdigheter.

Om du redan har ett motorcykelkörkort i kategori A2 som har varit i kraft i minst två år ska du välja ett uppgraderingspaket.

I CAP övar vi med moderna och säkra motorcyklar. Som Finlands största bilskolekedja får vi alltid tillgång till uppdaterade cyklar och utrustningar.

Så här tar du motorcykelkörkort på CAP-Bilskolan:

1. Anmäl dig

Anmäl dig till en A-motorcykelkurs genom att välja det utbildningspaket som passar dig. Efter att du anmält dig får du mer information om utbildningen till din e-post. Som tidigast kan du anmäla dig när du håller på att fylla 18 år.

2. Avlägg EAS-utbildningens teori på nätet

I kursen ingår fyra (4) utbildning för det första körkortet-teorilektioner på nätet. EAS-utbildningens teorilektioner behöver inte genomföras om du redan har ett körkort. Du kan avlägga nätteorilektionerna i din egen takt på en dator, surfplatta eller mobil nästan direkt efter att du anmält dig.

Teorilektionerna avläggs i en elektronisk inlärningsmiljö där du även kan öva inför teoriprovet. Efter att du genomgått EAS-utbildningen får du ett intyg som du kommer att behöva vid teoriprovet.

3. Avlägg körlektionerna

För ett motorcykelkörkort i kategori A ska förarundervisningen innefatta minst 5 timmar undervisning. Detta är dock endast minimiantalet som krävs av lagen. Var och en ska se till att hanteringsfärdigheterna och körningen i trafik är på en stadig grund. De flesta utnyttjar därför möjligheten att genomföra ett antal körlektioner som är lämpligt med tanke på det egna lärandet. Man kan köpa extra körlektioner för varje utbildningspaket för ett förmånspris på 79 €/h.

4. Avlägg förarexamen

Förarexamen består av ett teoriprov och ett körprov som innehåller ett manöverprov för motorcykel. Du kan delta i teoriprovet en månad innan du fyller 18, efter att ha ansökt om körkortstillstånd. Du kan genomföra körprovet och få körkort tidigast när du har fyllt 18 år. Du kan delta i körprovet med en av CAP:s motorcyklar och med godkänd utrustning.

Du kan också betala ditt motorcykelkörkort med delbetalning

Du kan betala kursen till fullo på en gång (med faktura eller nätbetalning) eller med SVEA-delbetalning. Läs mer om betalningssätten..

Vår kundservice stöder dig i alla situationer

Vi ger dig handledning och råd i alla faser när du håller på att ta motorcykelkörkort. Utöver trafikläraren hjälper hela vårt kundserviceteam dig på chatten och per telefon. Om du har frågor får du alltid ett snabbt svar.

Välj ett motorcykelkurspaket i kategori A som passar dig, anmäl dig och du kan börja studera redan idag:

Loading form...
Börja med att välja en plats
Undervisningsspråk
Välj ett annat språk
Tyvärr, den här kursen är inte tillgänglig på din plats på det valda språket Kursen på det här språket på våra platser nedan!
Tyvärr, den här kursen är inte tillgänglig på din plats, men vi erbjuder det på våra platser nedan!
Våra ursäkter! Ingen av våra webbplatser erbjuder kursen på det valda språket. Vänligen kontakta vår kundtjänst.
Plats
Välj en annan plats
Paket