Gå till innehåll
Första välja ut plats

Motorcykelkörkort A

Vårt utbud innehåller flera olika kurspaket som passar både nybörjare och erfarna förare. Våra trevliga och professionella trafiklärare finns vid din sida under hela körutbildningen.

Kolla in vår kursutbud för olika körkortskategorier och hitta en motorcykelkurs som passar dina behov! Om du inte är säker på vilken kurs som är rätt för dig, låt vår kunniga kundservicepersonal hjälpa dig.

Motorcykelkörkort i kategori A ger dig rätt att köra alla motorcyklar med släpfordon kopplade till dem. Dessutom ska du vara minst 24 år, eller 20 år om du har ett A2-körkort som har varit i kraft i två år.

A-motorcykelkurser och pris

Välj först ort så ser du kurser och priser!

Välj först närmaste CAP-Bilskolas kontor så ser du tillgängliga kurser och priser.

  • Mångsidiga körlektioner

    På körlektioner övar vi motorcykelhantering och körfärdigheter på en mängd olika sätt. Så förbereder du dig inför körprovet och verkliga trafiksituationer.

  • Effektiva teorilektioner

    Du kan genomföra kursernas teorilektioner och öva inför teoriprovet bekvämt på webben när det passar dig bäst.

  • Högklassig undervisningsutrustning

    I CAP-Bilskolan övas det alltid med moderna och trygga motorcyklar och högkvalitativ körutrustning.

Så fortskrider A-kursen

Anmäl dig till en A lätt motorcykelkurs genom att välja det utbildningspaket som passar dig. Efter att du anmält dig får du mer information om utbildningen till din e-post. Som tidigast kan du anmäla dig när du håller på att fylla 24 år.

I kursen ingår en fyra (4) timmar lång webbteoriundervisning för utbildning för det första körkortet. Nätlektionerna är på finska med svensk text. Teorilektioner för utbildningen för det första körkortet behöver inte genomföras om du redan har ett körkort. Du kan avlägga nätteorilektionerna i din egen takt på en dator, surfplatta eller mobil nästan direkt efter att du anmält dig.

Teorilektionerna avläggs i en elektronisk inlärningsmiljö där du även kan öva inför teoriprovet. Efter att du genomgått utbildningen för det första körkortet får du ett intyg som du kommer att behöva vid teoriprovet.

För ett motorcykelkörkort i kategori A ska förarundervisningen innefatta minst 5 timmar undervisning. Detta är dock endast minimiantalet som krävs av lagen. Var och en ska se till att hanteringsfärdigheterna och körningen i trafik är på en stadig grund. De flesta utnyttjar därför möjligheten att genomföra ett antal körlektioner på bilskolan som är lämpligt med tanke på det egna lärandet. Man kan köpa tilläggs körlektioner för varje utbildningspaket för ett förmånspris på 89 € / timme.

Förarexamen består av ett teoriprov och ett körprov som innehåller ett hanteringsprov för motorcykel.

Du kan delta i teoriprovet en månad innan du fyller 24, efter att ha ansökt om körkortstillstånd.

Du kan genomföra körprovet och få körkort tidigast när du har fyllt 24 år. Du kan delta i körprovet med en av CAP-Bilskolans motorcyklar och med godkänd utrustning.

Myndighetsavgifter

Ansökan om körkortstillstånd (Traficoms e-tjänst)
24 €
Körprov
74 €
Teoriprov
40 €
Frivillig
Omtagning av hanteringsprov
32 €
Ansökan om körkortstillstånd
39 €
Muntligt teoriprov p.g.a. hälsoskäl
40 €
Muntligt teoriprov 60 min.
107 €

Har du redan ett A1-körkort eller A2-körkort?

Du kan uppgradera från körrätt i kategori A2 till körrätt i kategori A om du är minst 20 år (eller från kategori A1 om du är minst 24 år) och har haft körrätt i minst två år.

Söker du efter en annan klass av motorcykel?

A1: cylindervolym högst 125 cm3 och effekt högst 11 kW, åldersgräns 16 år. Ilmoittaudu A1-kurssille

A2: effekt högst 35 kW, åldersgräns 18 årAnmäl dig till A2-kursen

Sök efter vad som helst