Gå till innehåll

Uppgraderingskurser för A2-motorcykel

Uppgradera från kategori A1

Visste du att du kan uppgradera dina nuvarande körrättigheter från A1 till A2 även utan teori eller körprov?

Du kan uppgradera från körrätt i kategori A1 till körrätt i kategori A2 om du är minst 18 år och har haft ett A1-körkort i minst två år.

Om du inte har något motorcykelkort än och vill avlägga A2-körkortet, se här A2 motorcykelkurserna.

Det finns 2 alternativ om du vill uppgradera till kategori A2

Alternativ  1 

5 + 2 timmar undervisning på bilskolan (uppgradering från kategori A1)

Genomför 5 körlektioner och 2 nätlektioner på bilskolan. Nätlektionerna är på finska med svensk text. Vi ger dig ett utbildningsintyg på förarundervisningen som du sedan skickar till Ajovarmas serviceställe som bilaga till ansökan om körkortstillstånd.

I detta alternativ behöver du inte avlägga kör- eller teoriprov.

Alternativ  2 

Genomför hanteringsprov och körprov (uppgradering från kategori A1)

I detta alternativ behöver du inte genomföra obligatorisk undervisning på bilskolan. Du behöver endast ansöka om ett körkortstillstånd från Ajovarmas serviceställe och sedan avlägga ett hanterings- och körprov för kategori A2.

Vi rekommenderar att du även i detta alternativ tar 1–2 körlektioner i bilskolan. I vårt uppgraderingspaket ingår två körlektioner och användning av bilskolans motorcykel och utrustning i körprovet.

Välj först ort så ser du kurser och priser!

Välj först närmaste CAP-Bilskolas kontor så ser du tillgängliga kurser och priser.

CAP-Bilskolans alla motorcykelkurser

Lätt Motorcykelkörkort

A1-körkort ger dig rätt att köra en lätt motorcykel med en cylindervolym på högst 125 cm3 och en effekt på högst 11 kW. Åldersgränsen i kategori A1 är 16 år.

Motorcykelkörkort (A2)

A2-körkort ger dig rätt att köra motorcykel med en effekt på högst 35 kW och ett effekt/ viktförhållande som inte överstiger 0,2 kW/kg och som inte är ombyggda av ett fordon med mer än dubbla den effekten. Åldersgränsen i kategori A2 är 18 år.

Motorcykelkörkort (A)

A-körkortet ger dig rätt att köra alla motorcyklar. Åldersgränsen i kategori A är 20 år om föraren har haft ett A2-körkort i minst två år. Utan ett tidigare A2-körkort är åldersgränsen i kategori A 24 år.

Sök efter vad som helst