Hyppää sisältöön
Published:

Ajokortin suorittaminen on mahdollista koronaviruspandemian aikana turvatoimia noudattamalla

Koronapandemia tuo mukanaan tärkeitä huomioitavia asioita, mutta ajokortin suorittamista ei sen takia tarvitse lykätä. Voimassa oleva lainsäädäntö ei estä autokouluopetukseen osallistumista, joten voit turvallisin mielin ilmoittautua kaikille tarjoamillemme ajokorttikursseille. CAP-Autokoulun palvelut ovat käynnissä koko maassa normaalisti, turvatoimet huomioiden.

Koronavirukseen varautuminen ja riskienhallinta on CAP-Groupissa osa normaalia toimintaa. Toimimme Suomen viranomaisten voimassa olevien ohjeistusten mukaisesti ja suojaamme henkilöstömme sekä asiakkaidemme terveyttä ohjeiden mukaisesti.

Tällä hetkellä ajo-opetuksen järjestämistä ei rajoiteta tartuntatautilain nojalla, joten autokoulupalveluiden käyttämisessä ei tarvita koronapassia.

Yleinen varautuminen ja koronaohjeistusten noudattaminen

Teemme kaikkemme luodaksemme asiakkaille turvallisen ja mukavan autokoulukokemuksen myös poikkeusolojen aikana:

 • työskentelemme vain terveinä
 • huolehdimme käsihygieniasta
 • käyttämme maskeja ja pisarasuojia
 • tehostamme siivoamista ja desinfiointia
 • minimoimme ihmisten väliset lähikontaktit
 • panostamme etäneuvontaan ja etäopiskeluun

Mikäli on syytä epäillä altistumista tai tartuntaa, olemme ohjeistaneet henkilöstöämme toimimaan viranomaisten suositusten mukaisesti, ja olemaan heti yhteydessä työterveydenhuoltoon sekä välttämään kaikkia lähikontakteja tartuntariskin minimoimiseksi. Olemme myös kehottaneet työntekijöitämme ottamaan käyttöön Koronavilkku-sovelluksen. Ajo-opettajamme käyttävät työssään joko kasvomaskia tai pisarasuojaa.

Asiakaspalvelumme ja toimistokäynnit

Suosittelemme ensisijaisesti yhteydenottoja autokouluille puhelimitse tai sähköpostitse. Mikäli on tarvetta asioida toimipisteellä, pyydämme asiakkaitamme tulemaan pääsääntöisesti yksin ja huolehtimaan riittävästä asiointietäisyydestä. Toimipisteidemme päivittäistä siivousta on tehostettu ja toimipisteillemme on asennettu pisarasuojat asiakaspalvelupisteelle.

Olemme panostaneet etäasiakaspalveluun. Asiakastapaamiset ja palaverit hoidamme etäyhteyden välityksellä niin pitkälle kuin mahdollista. Valtakunnallinen asiakaspalvelumme palvelee verkkosivujemme chatissa, sähköpostitse, puhelimitse sekä Messengerin välityksellä, aukioloaikojen puitteissa.

Verkkoteoriat ja harjoitukset verkossa

CAP-Autokoulussa teoriaopinnot on suoritettu verkossa jo kauan ennen pandemian tuloa, joten poikkeustila ei vaikuta toimintaamme. Suoritat edelleen teoriat opetusvalvomomme aukioloaikoina omaan tahtiisi vaikka kotonasi, eikä teorioiden suorittamisesta synny fyysistä kontaktia. Autokouluun ei kuulu tänä päivänä ryhmäopetustilanteita luokkatiloissa.

Huomioitavaa ajotunneille tullessa

Näitä ohjeistuksia noudattamalla huolehdit terveysturvallisuudesta ajotunneilla

 • ethän tule oireisena millekään ajotunnille
 • pesethän kätesi huolellisesti ennen ajotunnin alkua, olipa kyseessä simulaattoritunti tai ajotunti autolla
 • muistathan myös viranomaisten antamat ohjeet yskimiseen ja aivasteluun
 • suosittelemme käyttämään ajotunneilla kasvomaskia, mikäli terveystilasi sen sallii, ja halutessasi omia hanskoja
 • emme ota ajotunneille tällä hetkellä mukaan kavereita.

Kiinnitämme erityistä huomiota niin toimipisteiden, autojen kuin ajosimulaattoreiden pintojen puhdistamiseen ennen ja jälkeen ajotunnin, sekä käsihygieniaan. Simulaattoreiden luokse on varattu käsidesiä oppilaskäyttöön.

Mikäli pandemia aiheuttaa jatkossa tilanteita, joissa palveluidemme järjestäminen vaikeutuisi, toimintaa rajoitettaisiin lainsäädännöllä tai uusilla virallisilla ohjeistuksilla, olemme viipymättä yhteydessä asiakkaisiimme henkilökohtaisesti puhelimitse tai sähköpostitse, ja sovimme miten kurssin suorittamista jatketaan. Tiedotamme mahdollisista muutoksista myös verkkosivuillamme (cap.fi) ja sosiaalisen median kanavissamme Facebookissa ja Instagramissa (@capautokoulu). Tähän päivään mennessä maaliskuusta 2020 jatkunut poikkeustilanne ei ole estänyt autokoulupalveluiden järjestämistä. Paranevan rokotuskattavuuden johdosta uskomme, että autokouluun pääsee jatkossakin.

Ohjeistus päivitetty Vantaalla 13.12.2021

Etsi mitä tahansa