Hyppää sisältöön
Published:

Suomalainen kuljettajakoulutusyritys CAP-Group osti Saksan suurimman autokouluketjun Fahrschule Rettig Gruppen – tavoitteena on nykyaikaistaa oppimista ja parantaa liikenneturvallisuutta Euroopassa

Pohjoismaiden suurin kuljettajakoulutusyritys CAP-Group on ostanut Saksan suurimman autokouluketjun Fahrschule Rettig Gruppen. Yrityskauppa tukee CAP-Groupin kansainvälistymistavoitteita ja edistää kannattavaa kasvua Saksan markkinoilla. CAP-Groupin tavoitteena on nykyaikaistaa kuljettajakoulutuksen toimialaa ja samalla parantaa liikenneturvallisuutta Euroopassa. 

Suomalaislähtöinen CAP-Group on nopeasti kasvava pohjoismainen kuljettajakoulutusyritys, joka luo asiakkailleen merkittävää lisäarvoa kehittämällä edistyneitä ja tehokkaita oppimismenetelmiä, kuten ajosimulaattoreita ja digitaalisia oppimisympäristöjä. CAP-Groupin palveluksessa työskentelee yli 400 ammattilaista.  

Vuonna 1995 perustettu Fahrschule Rettig Gruppe on vuodesta 2019 lähtien ollut Saksan suurin autokouluketju, joka toimii 20 paikkakunnalla Nordrhein-Westfalenin ja Rheinland-Pfalz osavaltioissa Saksan länsi- ja lounaisosissa. Ketjun toimipisteitä on esimerkiksi Kölnissä, Bonnissa ja Koblenzissa. Fahrschule Rettig Gruppe työllistää Saksassa yli 150 ammattilaista. Yrityskaupan myötä yhtiöt työllistävät yhteensä noin 550 työntekijää, ja yhtiöiden yhteenlaskettu vuotuinen myynti on noin 40 miljoonaa euroa.  

”Olemme innoissamme, että voimme aloittaa kasvutarinamme seuraavan vaiheen Saksassa yhdessä Fahrschule Rettig Gruppen kanssa. Omistautuneet työntekijämme Saksassa ja Suomessa ovat olleet avainasemassa tämän yrityskaupan onnistumisessa. Näemme Saksan markkinoilla merkittävää kasvupotentiaalia, ja tavoitteenamme on kuljettajakoulutuspedagogiikan ja turvallisen ajamisen Euroopan laajuinen markkinajohtajuus. Yrityskauppa Saksassa vahvistaa strategisia tavoitteitamme ja tarjoaa mahdollisuuden skaalata oppimisteknologiamme keskieurooppalaisten asiakkaiden käyttöön”, kertoo CAP-Groupin toimitusjohtaja Olli Kilpi.   

CAP-Group jatkaa tulevina kuukausina simulaattorien ja digitaalisen kuljettajakoulutuksen kehittämistä yhdessä Fahrschule Rettig Gruppen ammattilaisten kanssa. Yrityskaupan myötä molemmat yhtiöt saavat uusia mahdollisuuksia kehittää liikenneturvallisuutta lisääviä oppimisteknologioita ja eurooppalaisten autokoulujen laatua. 

”Odotan innolla yhteistyötä uuden omistajamme CAP-Groupin kanssa sekä seuraavaa askeltamme kohti teknologisesti edistynyttä kuljettajakoulutusta”, kertoo Fahrschule Rettig Gruppen perustaja Joachim Rettig.  

Perustaja Joachim Rettig ja toimitusjohtaja Monica Minack liittyvät CAP-Groupin johtoryhmään, ja Monica Minack jatkaa Fahrschule Rettig Gruppen toimitusjohtajana. Monica Minackin ja Joachim Rettigin mukaan yhteinen tulevaisuus CAP-Groupin kanssa on täynnä mahdollisuuksia. 

”Lähdemme innolla luomaan tätä yhteistä kasvutarinaa CAP-Groupin kanssa ja rakentamaan Fahrschule Rettig Gruppen tarinan seuraavaa osaa”, sanoo Minack.  

Lisätietoja:  

Olli Kilpi, toimitusjohtaja, CAP-Group Oy, puh. +358 41 730 4209 
 
CAP-Group Oy -konserni on Pohjoismaiden suurin kuljettajakoulutusyritys, joka luo asiakkailleen merkittävää lisäarvoa kehittämällä uraauurtavia ja tehokkaita oppimismenetelmiä. CAP-Group Oy -konserni on kuljettajakoulutuksen suunnannäyttäjä, joka vaikuttaa vahvasti koko toimialaan. CAP-Groupilla on vuonna 2021 noin 400 tyytyväistä työntekijää ja useita sopimusopettajia sekä laaja joukko tyytyväisiä asiakkaita. CAP-Groupiin kuuluu Suomen suurin autokouluketju CAP-Autokoulu ja liikennealan ammattipätevyyskouluttamisen markkinajohtaja CAP Pro Academy. CAP-Group Oy:n enemmistöomistaja on pääomasijoittajayhtiö Verdane, joka tukee kunnianhimoisten pohjoiseurooppalaisten teknologiavetoisten yhtiöiden kansainvälistä kasvua. www.cap.fi 

Vuonna 1995 perustettu Fahrschule Rettig Gruppe on laajentunut Saksan suurimmaksi autokouluketjuksi. Fahrschule Rettig Gruppe toimii 20 paikkakunnalla Nordrhein-Westfalenin ja Rheinland-Pfalzin osavaltioissa Saksan länsi- ja lounaisosissa. Fahrschule Rettig Gruppe työllistää Saksassa yli 150 asiantuntijaa. www.fahrschule-rettig.de 

Etsi mitä tahansa