Hyppää sisältöön
Valitse aluksi toimipiste

Mopokortti AM120

Onko mopokortin aika? Meiltä löytyy varmasti sinulle toimiva kurssi. Tutustu mopokurssien vaihtoehtoihin ja ilmoittaudu mukaan!

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä asiakaspalveluumme – autamme mielellämme.

Valitse toimipiste niin näet kurssit ja hinnat!

Valitse ensin sinua lähin CAP-Autokoulun toimipiste niin näet tarjolla olevat kurssit ja hinnat.

Mopokortin suorittaminen ei vaadi pakollista ajo-opetusta

Mopokortin suorittaminen edellyttää pakollisena vain Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutuksen (EAS-koulutus).

Suosittelemme kuitenkin oman turvallisuutesi ja ajo-osaamisesi takia valitsemaan kurssin, joka sisältää EAS-koulutuksen lisäksi ajotunteja. Tunneilla opetellaan käsittelykokeessa ja liikenteessä tarvittavia taitoja sekä liikennesääntöjä käytännössä. 

Näin mopokurssi etenee

Tutustu monipuoliseen valikoimaamme ja valitse sinulle sopiva mopokurssi. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä asiakaspalveluumme – autamme kurssin valinnassa mielellämme.

Ilmoittautumisen ja maksutavan valinnan jälkeen sinulle lähetetään sähköpostiin tunnukset, joilla pääset kirjautumaan netissä olevaan verkko-oppimisympäristöön ja aloittamaan teoriaopinnot vaikka heti.

Suosittelemme, että haet ajokorttilupaa Ajovarmalta heti ilmoittautumisen jälkeen. Voit tehdä hakemuksen verkossa tai Ajovarman toimistolla. Katso ajokorttilupahakemuksen ohjeet täältä.

Mopokurssiin sisältyy 4 tuntia verkkoteoriaopetusta. Voit suorittaa verkkoteoriatunnit omaan tahtiin tietokoneella, tabletilla tai puhelimella. Teoriatunnit suoritetaan sähköisessä oppimisympäristössämme, jossa voit harjoitella myös teoriakoetta varten.

Verkkoteoriat ovat pääosin avoinna maanantaista torstaihin klo 8-22 ja perjantaista lauantaihin klo 8-16..

Saat suoritetusta EAS-koulutuksesta todistuksen, jota tarvitset teoriakokeessa.

Teoriakokeen voit suorittaa Ajovarman katsastuskonttorin toimipisteessä, kun ajokorttilupasi on kunnossa ja EAS-koulutuksen teoriatunnit on suoritettu.

Teoriakoeajan varauksen voit tehdä joko Ajovarman nettisivuilla tai soittamalla Ajovarman asiakaspalveluun 075 323 9999.

Lisätietoa teoriakokeeseen valmistautumisesta ja kokeen sisällöstä löydät Ajokortti-info.fi:stä.

Kun valitset mopokorttikurssin, joka sisältää ajoharjoittelua, suoritat ajotunnit oman liikenneopettajasi kanssa. Saat ilmoittautumisen jälkeen ohjeet, kuinka ajotuntien ajankohta sovitaan. Ajo-opetusta ei järjestetä talvella. Opetus käynnistyy heti kelien salliessa.

Mopon ajotunteja voit suorittaa vasta kun olet täyttänyt 15 vuotta. Jokaiseen mopokorttikurssiin voi ostaa tarpeen mukaan lisäajotunteja yksittäisinä tunteina tai paketteina.

Mopon käsittelykokeessa suoritetaan hidasajo, portit, hätäjarrutus ja mopon taluttaminen. Käsittelykokeen kesto on noin 15 minuuttia, eikä kokeessa ajeta liikenteessä.

Lisätietoa käsittelykokeeseen valmistautumisesta ja sisällöstä löydät Ajokortti-info.fi:stä.

Hyväksytyn käsittelykokeen jälkeen saat AM120-ajo-oikeuden.

Usein kysyttyä

Viranomaiskulut

Ajokorttilupahakemus (sähköinen)
24 €
Käsittelykoe
32 €
Teoriakoe
40 €
Valinnainen
Käsittelykokeen uudelleensuoritus
32 €
Ajokorttilupahakemus
39 €
Suullinen teoriakoe terveysperustein
40 €
Suullinen teoriakoe 60 min.
107 €

Etsi mitä tahansa