Hyppää sisältöön

Mopokortti AM120 Pälkäneellä

Mopokurssin voit aloittaa kuusi kuukautta ennen kuin täytät 15 vuotta, mutta teoriakokeeseen voi osallistua jo kuukautta ennen vaaditun iän täyttymistä. Ajotunneille ja käsittelykokeeseen voi osallistua aikaisintaan 15-vuotiaana. Kurssin suorittaminen kannattaa siis aloittaa hyvissä ajoin ennen 15-vuotissyntymäpäivää.

Meiltä löytyy varmasti sinulle toimiva kurssi. Tutustu mopokurssien vaihtoehtoihin ja ilmoittaudu mukaan!

Mopokurssit ja hinnat


Mopokortin suorittaminen ei vaadi pakollista ajo-opetusta

Mopokortin suorittaminen edellyttää pakollisena vain Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutuksen (EAS-koulutus).

Suosittelemme kuitenkin oman turvallisuutesi ja ajo-osaamisesi takia valitsemaan kurssin, joka sisältää EAS-koulutuksen lisäksi ajotunteja autokoulun skootterilla. Tunneilla opetellaan käsittelykokeessa ja liikenteessä tarvittavia taitoja sekä liikennesääntöjä käytännössä. 

EAS-koulutus Mopokurssi (AM120)

84

Voit maksaa myös osamaksulla

Kurssi sisältää vain EAS-teoriatunnit verkossa sekä teoriakoe­harjoittelu­ohjelman, mutta ei yhtään ajotuntia. EAS-koulutus sisältyy myös kaikkiin ajo-opetusta sisältäviin mopokursseihimme.

Palvelukielet:

  • suomi,
  • englanti

Lahjakortti CAP-Autokouluun!

Etsitkö täydellistä lahjaideaa? Voit nyt ostaa minkä tahansa CAP-Autokoulun kurssin myös lahjakortilla.

Valitse lahjakortin summaksi koko ajokortin hinta tai osa siitä ja lähetä lahjakortti omaan tai lahjan saajan sähköpostiin terveistesi kanssa.

Lahjakortti on voimassa kaksi vuotta ostoshetkestä.

Näin mopokurssi etenee

Tutustu monipuoliseen valikoimaamme ja valitse sinulle sopiva mopokurssi. Jos sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme – autamme kurssin valinnassa mielellämme.

Ilmoittautumisen ja maksutavan valinnan jälkeen sinulle lähetetään sähköpostiin tunnukset, joilla pääset kirjautumaan netissä olevaan verkko-oppimisympäristöön ja aloittamaan teoriaopinnot vaikka heti.

Suosittelemme, että haet ajokorttilupaa Ajovarmalta heti ilmoittautumisen jälkeen. Voit tehdä hakemuksen verkossa tai Ajovarman toimistolla. Katso ajokorttilupahakemuksen ohjeet täältä.

Mopokurssiin sisältyy 4 tuntia verkkoteoriaopetusta. Voit suorittaa verkkoteoriatunnit omaan tahtiin tietokoneella, tabletilla tai puhelimella. Teoriatunnit suoritetaan sähköisessä oppimisympäristössämme, jossa voit harjoitella myös teoriakoetta varten.

Verkkoteoriat ovat pääosin avoinna maanantaista torstaihin klo 8-22 ja perjantaista sunnuntaihin klo 8-16.

Saat suoritetusta EAS-koulutuksesta todistuksen, jota tarvitset teoriakokeessa.

Teoriakokeen voit suorittaa Ajovarman katsastuskonttorin toimipisteessä, kun ajokorttilupasi on kunnossa ja EAS-koulutuksen teoriatunnit on suoritettu. EAS-todistus löytyy oppilaan omilta sivuilta oppimisympäristöstä, todistus täytyy olla mukana teoriakokeessa.

Teoriakoeajan varauksen voit tehdä joko Ajovarman nettisivuilla tai soittamalla Ajovarman asiakaspalveluun 029 534 5115.

Lisätietoa teoriakokeeseen valmistautumisesta ja kokeen sisällöstä löydät Ajokortti-info.fi:stä.

Kun valitset mopokorttikurssin, joka sisältää ajoharjoittelua, suoritat ajotunnit autokoulun skootterilla oman liikenneopettajasi kanssa. Saat ilmoittautumisen jälkeen ohjeet, kuinka ajotuntien ajankohta sovitaan. Ajo-opetusta ei järjestetä talvella. Opetus käynnistyy heti kelien salliessa.

Mopon (skootteri) ajotunteja voit suorittaa vasta kun olet täyttänyt 15 vuotta. Jokaiseen mopokorttikurssiin voi ostaa tarpeen mukaan lisäajotunteja yksittäisinä tunteina tai paketteina.

Ajotuntien aloituspisteet Pälkäneellä

Mopolla
  • CAP-Autokoulu Pälkäne
    Onkkaalantie 67 LT3

Mopon käsittelykokeessa suoritetaan hidasajo, portit, hätäjarrutus ja mopon taluttaminen. Käsittelykokeen kesto on noin 15 minuuttia, eikä kokeessa ajeta liikenteessä.

Lisätietoa käsittelykokeeseen valmistautumisesta ja sisällöstä löydät Ajokortti-info.fi:stä.

Hyväksytyn käsittelykokeen jälkeen saat AM120-ajo-oikeuden.

Usein kysyttyä

Viranomaiskulut

Ajokorttilupahakemus (sähköinen)
24 €
Käsittelykoe
32 €
Teoriakoe
40 €
Valinnaiset
Käsittelykokeen uudelleensuoritus
32 €
Ajokorttilupahakemus (Ajovarmalla)
39 €
Suullinen teoriakoe terveysperustein
40 €
Suullinen teoriakoe 60 min.
107 €

Etsi mitä tahansa