Henkilöautokortti (B)

Aloita valitsemalla toimipisteesi
Opetuksen kieli
Valitse eri kieli
Valitettavasti toimipisteesi ei tarjoa tätä kurssia valitsemallasi kielellä, mutta tarjoamme kurssia valitse mallasi kielellä alla olevilla paikkakunnilla!
Valitettavasti toimipisteesi ei tarjoa tätä kurssia, mutta voit käydä sen muissa toimipisteissämme:
Pahoittelumme! Mikään toimipaikkamme ei tarjoa, kurssia . Ota yhteyttä meidän asiakaspalveluun.
Paikkakunta
Valitse toinen toimipiste
Paketti
Kurssien yhteinen sisältö
Kaikki B-paketit sisältävät:

*TURVALLISUUSKOULUTUS (EAS)
- 4 verkkoteoriatuntia

**RISKIENTUNNISTAMISKOULUTUS (RTK)
- 4 verkkoteoriatuntia 
- 2 tuntia ajo-opetusta simulaattorilla
- 2 tuntia ajo-opetusta autolla.

Paketteihin kuuluvat lisäksi:
 • sähköinen oppimisympäristö
 • sähköinen oppikirja
 • teoriakoeharjoittelu netissä
 • toimistopalvelut
 • chat-asiakaspalvelu
 • henkilökohtainen vastuuopettaja, joka seuraa, ohjaa ja tukee oppilaan etenemistä
 • henkilöauton käyttö ensimmäisessä ajokokeessa.
   

Erikseen myytävät lisäajotunnit:

 • lisäajotunti 79,00 € / kpl
 • lisäajotunti simulaattorilla 49,00 € /kpl

Autokoulun auton käyttö ajokokeessa: 129€

CAP-Autokoulu - omalla kaistallaan
CAP-Autokoulu
Askeleet henkilöautokortin suorittamiseen:

1. Ilmoittaudu henkilöautokurssillemme

Ilmoittaudu koulutukseen ilmoittautumislomakkeella. Tämän jälkeen otamme yhteyttä sopiaksemme yhdessä ajotuntien aikataulut.

2. Teemme henkilökohtaisen opetussuunnitelman sekä huolehdimme ajokorttilupahakemuksen käytänteistä

Ajokorttia varten tarvitaan ajokorttilupa, jonka myöntää Trafi. Ajokorttilupahakemukset käsittelee Trafin palveluntuottaja Ajovarma. Mikäli sinulla ei ole aiempaa ajokorttia, sinun tulee toimittaa 2 passikuvaa lupahakemuksen liitteeksi – muita liitteitä ei pääsääntöisesti tarvitse! Jos sinulla on aiempi ajokortti, riittää ajokorttilupahakemukseen omakätinen allekirjoitus. Tosin tämä on hyvä hetki vaihtaa ajokorttiin päivitetty kuva itsestä.

Ajokorttilupahakemuksen voit tehdä vaivatta paikallisen Ajovarman toimipisteellä tai vaihtoehtoisesti poiketa autokoululla hoitamassa lupahakemusasiat. Ajovarman käsittelyaika on 1-2 viikkoa, joten kannattaa toimia hyvissä ajoin ennen 18 vuoden ikää.

3. Osallistu teoriaopetukseen

Turvalliseksi kuljettajaksi opettaminen on meille tärkeää myös henkilöauto-opetuksessa. Sen vuoksi meillä on tarjolla useampi tuotepaketti, mistä voi valita oppilaskohtaisesti tarvittavan opetusmäärän – lain määräämää minimiä unohtamatta. Jokaiseen henkilöautokurssiimme sisältyy 4 tunnin turvallisuuskoulutus, mistä kurssi virallisesti alkaa.

Autokoulu alkaa aina teoriaopetuksella. Voit aloittaa verkkoteoriat millä minuutilla tahansa maanantaista torstaihin aina kello 14.00-20.00 välisenä aikana kirjautumalla oppimisympäristösi linkistä mukaan verkkotunnille. Verkkoteoriapalvelu sulkeutuu kello 21.00.

4. Suorita teoriakoe

Teoriakokeen voit suorittaa lähimmässä tutkinnon vastaanottajan toimipisteessä. Teoriakoe on mahdollista suorittaa aikaisintaan kuukautta ennen kuin täytät 18 vuotta. Ajokorttilupa täytyy olla haettuna sekä 4 tunnin turvallisuuskoulutus suoritettuna ennen teoriakokeeseen pääsyä. CAP-Autokoulu suosittelee, että suoritat riskientunnistamiskoulutuksen teoriaopinnot sekä 2 ajotuntia ennen teoriakoetta. Teoriakokeeseen on otettava mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus, todistus saadusta kuljettajaopetuksesta ja hyväksytystä kuljettajantutkinnosta liitteineen  (E100-lomake) sekä varauduttava maksamaan teoria- ja ajokoe.

Autokoulu varaa sinulle teoriakoeajan, ja antaa sinulle samalla todistuksen saadusta kuljettajaopetuksesta ja hyväksytystä kuljettajantutkinnosta liitteineen (E100-lomake).

5. Osallistu ajo-opetukseen

Ajo-opetuksen voit aloittaa, kun olet suorittanut 4 tunnin turvallisuuskoulutuksen. Lisäksi suosittelemme, että suoritat oppimisympäristössäsi teoreettisen opetuksen osalta ensimmäisen tason hyväksytysti läpi. Ajo-opetus suunnitellaan aina oppilaan valitseman tuotepaketin mukaisesti ja räätälöidään oppilaskohtaisesti parhaiten palvelevaksi ensimmäisellä ajotunnilla. Ajotunteja on myös mahdollista varata itse oppimisympäristön kautta. Ammattitaitoiset opettajamme huolehtivat opetuksestasi!

6. Läpäise ajokoe ja onnittele itseäsi ajokortista!

Kuten teoriakoekin, ajokoe suoritetaan tutkinnon vastaanottajan toimipisteessä. Ajokokeeseen voit osallistua, kun olet läpäissyt teoriakokeen sekä ajanut kaikki tuotepakettisi ajotunnit ja olet täyttänyt 18 vuotta. Ajokokeella varmistetaan, että ajokorttia suorittava kykenee tunnistamaan vaaratekijöitä, arvioi riskejä sekä omaa toimintaansa ja sen vaikutuksia liikenneturvallisuudelle.

Ota ajokokeeseen mukaan henkilöllisyystodistus sekä todistus saadusta opetuksesta ja kuljettajantutkinnosta (E100-lomake). Hyväksytyn suorituksen jälkeen saat väliaikaisen ajokortin. Lopullinen ajokortti saapuu myöhemmin postissa.